[]

mesai arkadaşları için sosyalleşme veya eğlenme amaçlı organizsayon

dün bir arkadaşımla sohbet ederken kendisi iş yerlerinde bir tiyatro ekibi kurduklarını ve bir oyun sergilediklerinden bahsetti. çok eğlenmişler ve benim de çok hoşuma gitti. şimdi ben de iş yerinde böyle bir atraksiyon yapabilir miyim diye düşünmeye başladım. düşünürken aklıma sizler geldiniz. şimdi ey güzel insanlar buradan yola çıkarak iş yerimizde buna benzer neler yapılabilir. (tiyatro aklımda)
iş yerine ait bilgiler;
1- kamu kuruluşu ( fakat aklınıza kanıksanmış devlet dairesi ifadesi gelmesin zira laboratuvar olduğu için biraz daha rahat bir ortam)
2- 50 kişilik bir mevcudiyet var kadın erkek oranı fifti fifti gibi
3 - yaş dağılımı biraz karışık 22 yaşından başlıyor 60 yaşına kadar varız ama ortalama 35-40 gibi.

 
Ekipler kurup kaçış oyunlarına gidin. Kim daha önce çıkabilecek diye iddia koyun ortaya.


  • cakabo  (22.07.15 11:12:32) 
tiyatro yapılabilir ama en azından bir profesyonel hoca ile anlaşmanız lazım düzgün iş çıkarabilmek adına. uzun zamandır finansemeklilik'te ders veren bir arkadaşım var, ekip o kadar iyi gitti ki reklamlarında kendi elemanlarını oynatmaya başladılar. bir sene asistanlığını yaptım hatta ben de. 50 kişi biraz kalabalık gibi gözükse de en eğlenceli gruplardan olacaktır. çünkü o kadar insanla anca parodiler yaparsın 5-10 dakikalık, hem aktif bi oyun olur hem doğaçlamaya açık olur ve herkesi mutlu eder. tiyatro dersi için özellikle çalışabilinecek bir yere ihtiyaç var. eğitim aşamasında toplanılabilecek bir yer yeterli olur ama iş oyun çıkarmaya gelince sahne lazım olacak. sahne kiralayacak da bir bütçe lazım yani.

alternatif olarak motivasyon ve eğlence amaçlı kısa vadeli şunları önerebilirim:

+ odadan kaçış oyunu (özellikle istrapped)
+ bowling (istanbul anadolu yakasındaysanız kartal sahildeki seaside hem iyi hem uygun fiyatlı)
+ erkekler için halı saha maçı, ardından bi yerde oturup yeme içme. (kadınlar maça izleyici olarak gelmek istemeseler bile yemeğe gelirler ya da mekanda sizi beklerler)
+ doğa gezisi. (otobüse atlayıp gidilmelik)
+ basketbol maçına gitme. (futbol gibi vahşilerin olmadığı derbi harici maçlar için diyorum.)
+ tiyatro gibi dans dersleri de alınabilir.

çok yazdım yoruldum, aklıma bu kadar geldi şimdilik. ek olursa yazarım.
  • parola58  (22.07.15 11:19:16) 
bence küçük oyunlarla başlayın. birden tiyatro yapmamıştır onlar da. masa tenisidir, hatta telefonda oynanan oyunlardır (biz funrun turnuvası düzenliyoruz mesela yemeğine) vs. daha ufak başlayın. azcık rekabet ortamı olsun ama tatlı biçimde. sonra da geliştirirsiniz.


  • pokerface  (22.07.15 11:26:36) 
neredesiniz bilmiyorum, istanbul tarafındaysanız studio masterpiece seanslarına katılabilirsiniz. isterseniz siz onların yerine gidiyorsunuz, isterseniz onlar size geliyor.


  • inheritance  (22.07.15 11:56:26) 
cevaplar için teşekkürler. biz tekirdağdayız ve maalesef yazdıklarınızdan bazıları imkan gerektiriyor. şimdilik tavla turnuvası, doğa gezisi gibi şeyler makbul görünüyor. parola58' in tavsiyesi üzerine ayrıca halk eğitim merkezi gibi bir oluşum bulup onlardan halk oyunu ekibi için yardım isteyebiliriz diye düşündüm.


  • ihb  (22.07.15 13:26:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.