[]

trafik cezası ve çekici ücreti

geçenlerde atatürk havaalanında misafirlerimi karşılayacağım. birçok araç havaalanının girişinde bir yerde sağa çekmiş bekliyordu bende bir boşluk gördüm ve sağa çekip bekledim. (ki hata olduğunu kabul ediyorum, pişmanım) neyse 10 -15 araç var böyle benim gibi, beklerken biraz hava alayım diye araçtan çıktım ve 50- 100 adım atmıştım ki tam o sırada çekici üzerinde benim aracı gördüm o anki şaşkınlıktan sonra çekiciyi zar zor durdurdum ve aracın sahibi olduğumu söyledim, cezasını ödeyeceğimi aracı bırakmalarını rica ettim. çekicideki polis tamam dedi 70 TL ceza makbuzu verdi ödedim ve aracı indirdi. daha sonra tam bir artiz edasıyla aracını yalnız bırakma dedi. (benim aracın olduğu yerdeki araçların içinde hep birileri vardı.) daha sonra paşa paşa gittim otoparka park ettim aracı. işin saadetine gelecek olursam şimdi yasak parktan bir ceza daha gelmiş 88 TL. bu böylemidir? çekici parası ayrı ceza parası ayrımdır?




 
Aynen öyle.
Geçmiş olsun.

  • teknikekip  (22.07.15 09:56:59) 
teknikekip sağol.


  • ihb  (22.07.15 10:04:07) 
aynen öyle. son iki haftada iki kere aracım çekildi. o ödediğin trafik vakfı çekici ücreti. çekilseydi 10 tl de otopark parası alacaklardı. keşke orada ceza makbuzunu imzalasaydın. çünkü on gün içinde ödeyince indirim oluyor. benim ceza üç ayda gelmedi boşu boşuna indirim kaçtığı gibi bir de faiz ödedik.


  • mr fusion  (22.07.15 10:25:12) 
mr fusion ceza tebliği 15 temmuzda yapıldı sanırım indirim fırsatım devam ediyor. bugün yatırmayı düşünüyorum.


  • ihb  (22.07.15 10:50:53) 
Trafik kanununa göre araçta birisi varsa polisin önce gelip uyarması gerekiyor.

Uyarmadan ceza yazamaz , yazıyorsa o cezaya itiraz edilir ve silinir.

Geçmiş olsun keşke o kadar uzaklaşmasaydınız.
  • member of illuminati  (22.07.15 11:40:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.