[]

Psikiyatristler neden çekiçle dize vuruyor?

o muayenenin ismini bilmiyorum hani küçük çekiç gibi bir şeyle dize vuruyorlar.

sebebi nedir acaba? neyi ölçmek için bu muayene?

bana bu muayeneyi birkaç yıl önce psikiyatrist yapmıştı.

 
refleks?


  • devorgilla the gunslinger  (21.07.15 22:43:44) 
refleks kontrolü için de, psikiyatrist mi yapıyormuş onu? bana ortopedist, nörolog ve fizik tedavi uzmanı yapmıştı. yaptığına göre bi' şeysi vardır tabii ama psikiyatriyle refleksin ne alakası var ki merak ettim şimdi.


  • der meister  (21.07.15 22:44:51) 
azıcık tıp bilgimle ahkam keseceğim:

psikiyatri, beynin çalışma mekaniğiyle ilgilenir. refleksler doğal tepkidir ve bunlarda herhangi bir aksama ya da kayıp, bir hasarın işaretidir.
  • zgrydn  (21.07.15 22:48:33) 
daha çok nörologlar kullanır onu. reflekslerin artmış veya azalmış olması alt veya üst motor nöron hasarını göstermede bi ipucudur. psikiyatrlar yapmaz genellikle onu, yaptıysa da nörolojik bir durum var mı yok mu onu anlamak için yapmıştır.


  • sp3 hibrit orbitali  (21.07.15 23:14:35) 
"that quick tap should quickly fire your neuromuscular system, causing a rapid stretch of those adjacent muscles and triggering nerve receptors in the tendons. This kicks off a eyeblink-fast nerve impulse transmission up your spinal cord, where it should trigger a reaction to contract the muscle that was just stretched."

diyor ki o vurma sizin nöromuskular sisteminizi tetikliyor, çok hızlı bir şekilde bitişik kaslarınızın gerilmesine ve tendonlardaki sinir reseptörlerinin tetiklenmesine sebep oluyormuş. bu da göz kırpması hızında omurilik üzerinden sinir dürtü iletişimini sağlıyormuş.
genel olarak beyninizin vücudunuzla hala iletişim halinde olup olmadığını ve bu iletişimin derecesini ölçmek için yapıyorlarmış diye anladım ben devamında.

adı patellar testiymiş
tr.wikipedia.org
  • masa penisi  (21.07.15 23:19:45) 
refleksler nörolojik sistemin en temel muayenelerinden. nörolojik hastalıklar psikiyatrik semptom verebilir. yani sıkıntın nörolojik mi değil mi önce bunu elemeye yardımcı bir şey yaptığı.


  • shotgunwoman  (21.07.15 23:42:31) 
psikiyatri tıbbi bir bilim olarak sinir sisteminin bütünlüğüyle de ilgilenirler. refleks testi de bunun bir parçası.
bazı psikolojik hastalıklarda da bulgu veriyor. mesela nevrozda hiperrefleksi görülebiliyor

  • ceycey e  (22.07.15 00:04:58) 
şok geçiriyorsan ya da travmatik bir şey varsa vücutta refleksler azaır hatta durur, yaşamsal döngüler de durabilir.
fakat psikaytr yapıyorsa merkezi sinir sistemi ya da sinir sistemi ile ilgili bir şeyi kontrol ediodur diye tahmin ediyorum.

  • aithra  (22.07.15 00:14:37) 
hastalığın organik mi (yani nörolojik) yoksa psikiyatik mi olup olmadığnı ayırt etmek için. bakılan şey patella refleksi, nörolojik hasarla giden bazı durumlarda hiç alınamayabiliyor ya da abartı kalkıyor o bacak havaya. vs vs. eğer bulgular sadece psikiyatrik değil de vücuttaki işleyişte de mi bir bozuklu var anlamak için yapmıştır psikiyatr


  • ta leukippos  (03.08.15 19:55:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.