[]

çıkısta problem yaşamak.

bır kac haftaya vıyanaya okumaya gıdıyorum.sorun burda baslıyor.sıgaram anadolu ve ben yurt dısına gıderken 10lu paketlerden cokca goturmek ıstıyorum.bıde 1 adet 70lık yenı rakı gotursem dıye dusunmustum.cıkısta el koyarlar gıbısınden bır seyler dedıler acıl cozum arıyorum.


yardım eden etmeyen herkese sımdıden tesekkurler
not:yenı rakıda ısrarlıyım baskasını pek ıcemıyorum :D

 
viyana'ya okumaya gidiyorsun, uğraştığın şeylere bak.

tek bir şişe götürmene bir şey demeyebilirler. ama 10lu paket anadolu, ıııh.
  • deckard  (19.09.09 02:32:26) 
bi sise rakıdan bisi olmaz da cokca sigara goturemezsın sanırım. 1-2 karton max.


  • bryan fury  (19.09.09 02:33:04) 
sigarada limit -2007 senesinde- 2 karton sigaraydı.
alkolde limit hacim hesabı oluyo. alkolle ilgim yok ama hatırladığım kadarıyla 1 ya da 2 büyük rakı bu limitler dahilindeydi. tabii bunlar duty freeden alacağın durumda. diğer durumları bilmiyorum...

deckarda katılmakla beraber; okuluna veya çevre okullara gelecek türk öğrencilerin mail adreslerini hatır minnet alabilirsen, sigara içmeyenlerden sigara getirmesini rica eder, onlardan alabilirsin... tabi esas sorun mail adreslerine erişebilmekte... :) bol şans ;)
  • lazor  (19.09.09 02:59:16) 
yurtdışına çıkarken havaalanından alacaksan eğer sigaranı, maksimum 6 karton alabiliyosun. eğer türkiyeden alacaksan bi valizini sigaraya ayır kontrol etmiyolar bile ülkeye girerken. yeni rakıyı da bavulunun içine koy götür. viyana'da çok türk var muhakkak yeni rakı bulursun orda dert etme. avrupada sigara çok pahalı sen sigaraya çözüm bul.


  • greyfurt amca  (19.09.09 03:22:02) 
defalarca viyanaya gitmiş biri olarak, korkma zulanı sağlam yap derim.
en son cigara 4,5 euro idi, marlboro.
havalanında bir kere yakalandım ondada kuş gribi vardı, türkiyeden gelenlerin bavullara özel bakıyorlardı, onun haricinde onlarca kez zula götürdüm bir şey olmadı, kimse bakmaz etmez, tipin çok kayık değilse, kapıdan geçerken heycanlanmazsan bişi olmaz, he yakalansan ne oluyor ? sigaraların hepsini alıyorlar o kadar, zaten öğrenciyim falan dedin mi acıyorlar:) bu riske de değer.

havaalanında belli limiti var satışların, sen önceden bavula zula yap, içkide ise bir bavul dolusu olmazsa bişi olmaz. bence korkma götür hepsinden bol bol.

bu arada geçmiş olsun, zor günler seni bekliyor.
  • alchemistt  (19.09.09 03:25:22) 
arkadasim mercury market te ki oldukca yaygin viyanada (22. bezirkte donaufelder caddesi uzerindeki) raki satiliyor . ama sigara konusunda zulani yapda gel ... Ayrica istedigin icki mevcut sigarada bulunuyor ...


  • kedisiyami  (19.09.09 05:00:35) 
gümrükcüler taviz verirler bu konuda yakalanirsan. marlboro falan icseydin 10 un 2 sini alir devam et derlerdi. ama anadolu icmezler herhalde. durumu aciklarsan %99 yol verirler.


  • kakoy  (19.09.09 13:41:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.