[]

debriyaja basiliyken birinci viteste gelen ses

Debriyaja sonuna kadar basiliyken 1e taktigimda disli sesine benzer ince bir ses geliyor. 2de 3de yok. Arabada kimse yokken, camlar ve teyp kapaliyken duyulacak kadar ince ama bi ses var. Bir seyin belirtisi olabilir mi? Arabanin bakimlari tam.




 
Alıntıdır - www.aslanotofren.com

"Bu arıza kavrama tutmaya devam ederken balatalı disk pedal basıldığı halde volandan veya baskı plakasından tam ayrılmıyor demektir. Bu nedenle balatalı disk volan ile baskı plakasına sürtünmeye devam eder. Bu gibi hallerde vitesin sessiz değiştirilemediğinden,dişli seslerinden şikayet edilir.

Böyle bir şikayet sırasında ilk kontrol edilecek kısım pedal çubuk ayarıdır. Pedal boşluğu fazla ise pedalın tam sonuna kadar basılması halinde bile tam çözülme sağlanamaz. Eğer pedalın çubuk ayarı arızayı gideremezse kavramanın iç yapısına bakmak gerekir. Kavramanın iç arızaları balatalı diskin baskı plakasının çarpıklığından veya balatadaki gevşeklikten ileri gelir. Balata gevşemesinin başlıca nedeni debriyajın kötü kullanılmasıdır."
  • heritage  (21.07.15 18:12:15) 
Sadece 1de olmasi ilginc degil mi? Balata tam ayirmasa 2de de ayirmamasi gerekmiyor mu?


  • icim urperiyor  (21.07.15 18:30:23) 
Arabanızın birini vitesinde senkromeç yoksa ve siz de araç giderken vitese takmaya çalışıyorsanız dediğiniz gibi ses çıkartabilir.

Bunu engellemek için araba tam olarak durmadan birinci vitese takmaya çalışmayın.
  • burfak  (21.07.15 18:40:07) 
@burfak, hocam simdi 1de kalkis yaptik ya, sonra debriyaja bastik ve 2ye attik, debriyajdan cekmedim ama daha, iste 2ye attigim anda kesiliyor ses. Tekrar 1e atarsam, debriyajdan hala cekmedim ayagimi, yine otmeye basliyor. 80le giderken 1e atmaya calismiyorum yani.


  • icim urperiyor  (21.07.15 19:46:57) 
@icim urperiyor

O zaman değil gibi. Ben yüksek devirlerden dolayı zorlanmadığından ses gelmiyor diye düşünmüştüm ama 1.vitese düşürünce de ses geliyorsa 1.vites dişlisinin kendisinde bir sorun olabilir.
  • heritage  (21.07.15 22:02:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.