[]

4 kutsal kitap

4 kutsal kitabı okumak istiyor arkadaşım. en iyi yorum ve çeviri hangisi, onu bilmiyoruz. Okuduysanız eğer, sizin okuduklarınız hangileriydi, neleri tavsiye edersiniz?




 
ben tevrati okudum ama korsandi, orjinali yokmus zaten.


  • captainmrg  (21.07.15 17:36:39) 
Boşuna okumasın hepsinin sonunda katil azrail çıkıyor.
(bkz: iğrenç espriler)

  • six packsiz  (21.07.15 17:52:08) 
captainmrg, yayınevi falan hatırlıyor musun peki?


  • dessy  (21.07.15 17:53:19) 
müslümanlıkta neden 4 kutsal kitap deniyor bilmiyorum. Bazı yahudi metinlerini yok sayıyor sanırım. Çünkü tevrat ve zebur; yahudilikte tanakh ve hristiyanlıkta eski ahit denen metinlerin sadece bir kısmı. Doğrudan eski ahiti aratıp onu okuyabilirsin. Bunun ardından yeni ahiti okursan incilleri de okumuş olursun. Sonra da kuran geliyor.

İngilizce okuyabiliyorsan www.devotions.net şu linke bak. İlk 5 bölüm tevrat. Biraz daha altlarda 'psalm' yazan bölüm zebur. en.wikipedia.org bu sayfadan da, bölümlerin yahudilikteki ve hristiyanlıktaki adlarını karşılaştırabilirsin.
  • protector  (21.07.15 18:06:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.