[]

İzmir - taşınma işleri

birkaç soru soracağım.

1. web developer olarak çalışıyorum. front end, backend var. bir iki eksiğim de var, düzeltmeye çalışıyorum.

2. geçen sene 1 temmuzda istanbula göçtüm sıfır tecrübeyle. şuan baya tecrübe edindim, gelecek seneye kadar daha da kazanmış olacağım.

3. istanbuldan sıkıldım amk. ne kadar para kazanırsam kazanayım, freelancelerden ekstralar vurursam vurayım sıkıldım. berbat bir şehir burası. babadan para kalmıyorsa ya da şanslı değilseniz, istanbul cehennem. hiç aksini de iddia etmeyin boşa.


----

şimdi. seneye temmuz ayında izmir'e geri yerleşmeyi düşünüyorum.

1. sizce orada iş bulabilir miyim? ya da kendi işimi mi yapsam? (istanbul bağlantılı çalışabilirim, burda bana freelance işler sağlayan birkaç arkadaş var, paylı çalışıyoruz)

2. izmir'de balçova veya bostanlı tercih olmak üzere, yeni bina bulmak zor olduğu için bornova'nın (veya artık bayraklı diye geçen manavkuyu) merkezi yerlerinde; en yaşısı 10-12 yıllık olacak eli yüzü düzgün 2+1 evlerin aşağı yukarı kiraları nedir?

sahibinden.com'da bakındım edindim de, tam nerelere bakacağımı kestiremedim.

 
kira konusunda fikir beyan edebiliyorum ancak. manavkuyu'nun güzel yerleri ve bostanlıda 1200 liradan aşağı adam akıllı ev bulmak zor. bostanlı -bence- daha güzel olmakla birlikte daha yaşlı. bornova daha genç ama -bence- sevimsiz. ben olsam bostanlı'ya ya da aynı bütçe ile sıfır ama çok daha küçük (1+1) dairelerin olduğu mavişehir'e bakardım.


  • orient blue  (21.07.15 16:42:28) 
@orient,

yok yok mavişehir şehirden çok fazla kopuk ama teşekkürler :))
  • tchuck  (21.07.15 16:56:12) 
biz de su aralar yana yakila ev ariyoruz. o yuzden az cok piyasaya hakim gibiyiz.

bornova ogrenci muhiti oldugu icin kiralar da satiliklar da degerinin cok ustunde. 10 yasinda 2+1 bi evi aylik 1000den asagi bulabileceginizi sanmam. hele yeni binalarda kapi 1500'den falan basliyor.

mavisehir bostanliya sehirden kopuk demissiniz ama tam tersine kendine ozgu ve daha duzenli bir sehirlesmesi var. biraz daha kalbur ustu bir semt bence. tabi fiyatlar da ona gore ucuk.

eger bizim gibi gunes gorsun, trafikten uazk olsun, sessiz sakin olsun, etrafi freah olsun gibi takintilariniz yoksa 'oturulabilecek' bi ev icin semtine bakmadan en az 800 kira diye hesap edin.

balcova tarafina hic bakmadik. bence asil orasi sehirden kopuk.
  • halanne  (21.07.15 17:47:02) 
mavişehir sonuçta bir gebze ya da çorlu değil :) kopuk dediğiniz mesafeyi ben bisikletle 10 dakikada alıp atakent'e yani şehire varıyorum. yürüyerek de gidebilirsiniz 25 dakikada falan. izban'la 5 dk sonra bostanlı'dasınız (nergiz durağı). keza vızır vızır otobüs geçiyor. kabaca 10 dakikada bostanlı vapur iskelesine ulaşırsınız.

bornova imar açısından düzensiz. popülasyon açısından da düzensiz. yani yüksek eğitim/gelir grubundan insanlarla karşılaşabileceğiniz gibi kekonun apaçinin ağa babasını da görebilirsiniz. bostanlı/atakent/mavişehir'in sakinleri ise bu kadar "dalgalı" değil. orta-üst sınıf hakim. kişisel tercih tabii, ben böylesini daha çok seviyorum. sokaktaki hayat şaşırtmıyor, alışıyorsunuz.
  • orient blue  (23.07.15 16:34:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.