[]

lens

lens almayı düşünüyorum da olabilecek zararları öğütler felan var mı:)? bi de kaç paradır bu velet 4 numara miyop:)


teşekkürler şimdiden:)

 
her markanın fiyatları farklı, 50 ile 100 arasındadır ortalama bir lens. Oasys tavsiye ederim. Hijyene dikkat edin yeter.


  • mavi karanlik  (19.09.09 01:33:24) 
temiz tut her gün solisyonunu değiştir,daha uzun süre kullanırsın.
ben bi zararını görmedim ama dikkat et diyeceğim şey hafif rüzgarlı havalarda toz zerreciklerinden gözünü koru.

  • cagkan  (19.09.09 01:35:57) 
teşekkürler peki futbol oynarken felan sorun olur mu bi de batma felan :)


  • thenis  (19.09.09 01:38:17) 
Bikaç gün alışma aşaması derler ama hissetmemiştim bile ben. Hiçbir şey olmaz futbol vs, rahatlıkla kullanabilirsin. Batma arasıra olur özellikle uzun senelerdir kullanıyorsan, alerjiden olabilir vs. Gözyaşı damlaları var, onlardan alıp kullanırsın öyle bir durumda. Hatta düzenli kullansan çok daha iyi olur da üşeniyor insan.


  • mavi karanlik  (19.09.09 01:43:30) 
futbol oynarken kafa topuna çıkmadıkça sorun olmuyor. ama denize girmeyin, yoksa tatilinizin son 6 gününü gözlüksüz, lenssiz, 4 derece miyopla geçirebilirsiniz :/ başıma geldi oradan biliyorum.


  • deckard  (19.09.09 01:45:25) 
ilk taktığında falan batar biraz gözünden yaşlar gelir ama alışırsın. futbol oynarken bir şey olmaz oynayabilirsin ama lens'i düşeni de görmedim değil. ama mesela alex bile lensle çıkıyor maçlara bir problem olmaz.


  • escritor  (19.09.09 01:45:26) 
4 senedir lens kullanan biri olarak sana vereceğim ilk tavsiye lenslerinin temizliğine dikkat etmendir. lenslerini her gece yatarken çıkartmayı unutma. ellerini sıkıca yıka, lensleri ovalamaya çalış üşenmiyorsan. lensin türü ne olursa olsun 30 gün kalan da olsa, 1 sene kalan da olsa sen yine de lenslerini her gün çıkart. lens iltihap yapmaya çok meyilli bir göz aparatı. eğer devamlı takarsan 2-3 seneye göz kapaklarının içinde garip kabarcıklar belirecek, üzüleceksin.

bunun yanında gözlüğünü uzak bir yere giderken yanından hiç eksik etme. lens takma çıkarma konusunu kafaya takma maksimum bir haftada alışırsın. lensle denize girmeni tavsiye etmem, düşmüyor ama tuz yüzünden gözün berbat yanıyor ve lense zarar verebiliyor. bunun yanında lensi ters takmamaya dikkat et çünkü göze berbat zarar veriyor. zaten ters taktığını göze batmasından anlarsın. lens göze batıyorsa fazla inat edip ovalamadan çıkart, ters döndürüp yeniden tak.

benim tavsiyelerim bu kadar :)
  • i ve been mistreated  (19.09.09 08:13:18) 
acuve oasys kullanıyorum. diğerlerine göre pahalı ancak ör olarak aylık focus 1 ayı geçince yırtılırken oasys lerin tek çiftini 4 ay kullanıp da yırtılmadığını hatta yenisini takınca farkın olmadığını hatırlıyorum. parasını çıkarır yani.
yalnız geceleri değil, birkaç saatliğine uyuyacaksanız bile çıkarın. çünkü uyandığınızda gözünüz kızarmış bir hal alıyor. hoş olmuyor.

  • sttc  (19.09.09 12:19:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.