[]

kediyi 15 gün evde bırakmak? geçici veya son çare kalıcı sahiplendirmek?

sb dostlar.

daha önce bir iki kez 5 güne kadar evde kalmışlığı var lakin bu sefer süre epey uzun.

15 gün sonrası ise bir haftalık aranın ardından tekrar aynı süreli bir ayrılık ihtimalide var.

not: ayrılık sebebi tatil değil hesapta olmayan iş/eğitim.

 
bir arkadaşına anahtar ver, 3 günde bir kontrol etsin mamasını suyunu tuvaletini


  • hasansabbah  (21.07.15 14:51:05) 
kedi evde 15 gün kalır neden kalmasın. hava çok sıcak evde en az dört yere büyükçe kaplarda su bırakın, mamasını bırakın, @hasansabbah'ın dediği gibi bir arkadaşınız üç günde bir kontrol etsin suyunu mamasını kumunu, bir de evi biraz havalandırsın tabii. tamam işte, bunun için kedi sahiplendirilir mi :')


  • freya  (21.07.15 14:52:54) 
Kalıcı sahiplendirmek olayını bir kere kafadan çıkarın. Bu kadar kolay mı bu işler! @hasansabbah'ın dediği gibi bir arkadaşınıza anahtarınızı verirseniz o ilgilenir. O zaman hiç bir sıkıntı çıkmaz. Baktın onlar da olmuyor, kedi pansiyonları var. Fiyatta anlaşırsın orada bakarlar. Bu kadar kolay sahiplendirmek olayını nasıl gündeme getiriyorsunuz anlamıyorum.


  • bedbed  (21.07.15 14:55:43) 
evet kalır.
lakin birilerinin mutlaka ziyaret etmesini sağlayın. yoksa hakikaten depresif moda girer hayvan.

  • whatyougetiswhatyoudid  (21.07.15 15:30:25) 
Merhaba, ben herkesin tavsiye ettiği anahtarı bırakmanız gereken o arkadaş.

Fırsatım varsa her gün, yoksa en geç iki günde bir kontrol ettim, mama verdim, suyunu tazeledim, biraz oynadım, evi havalandırdım, 20 gün boyunca her gün olmasa da yarımşar saatimi aldı, kedi iyiydi, depresyona falan girmedi.

Kedi sevmem, köpeklerden tırsarım(bir kez de iki sibirya kurduna baktım on gün, çişini yaptırmak için çıkardım, yemek götürdüm, ödüm patlasa da), ona rağmen arkadaşım rica ederse bakarım.

Bakın etrafa, rica edebileceğiniz birileri vardır. Kendi apartmanınızdan birisi tadından yenmez, değilse de yakın oturan.

Kardeşimin kedileri var, apartmanında oturan ve kedileri olan bir hanımefendiye bırakıyor anahtarını evden her ayrıldığında, öyle birisi varsa daha da güzel olur.
  • crescendo  (21.07.15 15:43:54 ~ 15:44:36) 
bence bırakmayın o kadar süre bu hafta bende aynı sorunu yaşadım. 5 gün yoktum arkadaşıma anahtar bıraktım ama tabi aklım kaldı. yaz günü hayvanın suyu günlük bile bitiyor. içi toz tüy doluyor. depresyona girebilir yazık


  • cusoon  (21.07.15 15:55:53) 
eğer evde bırakmaya karar verirseniz bir lavabonun içine büyükçe bir leğen, içine de ağzına kadar su doldurun. ne yaparsa yapsın o leğeni deviremedikleri için susuz kalmamış oluyorlar.


  • physcos physcos  (22.07.15 00:23:28) 
Tamam kediler bireysel hayvanlardır, evde yanlız yaşamaya alışkındırlar da o kadar uzun süre giderseniz hayvan fıttırır. Eve mutlaka düzenli olarak birinin gitmesi lazım. O hayvanla ilgilenmesi lazım. Öyle bir leğen dolusu su koyarak olmuyor o işler. Camış mı o? Plastik leğende 15 gün bekleyen suyu kediye içirmeyi düşünene önce kendisinin o suyu denemesini tavsiye ediyorum. Keza mamasının da düzenli aralıklarla tazelenmesi gerek. Öyle ayı gibi 5 kilo mama yığıp giderek olmaz o iş. Kuru mama bile olsa hava alınca birkaç gün içinde tazeliğini yitirir. Ayrıca 15 gün gideceksiniz diye hayvanı sahiplendirmeyi tahayyül edebilmişseniz bence zaten o hayvanı gerçekten ilgi ve sevgi gösterebilecek başka birisine verin gitsin. Siz de bir daha kedi medi beslemeyin.


  • don toblerone  (22.07.15 03:35:20) 
@don toblerone, 15 gün hayvan aynı suyu içsin demedim. 1 tane su kabı bırakır, hayvancağız da hoplayıp zıplarken devirirse 2-3 gün susuzluktan çatlamasın diye önerdim. kontrole gelecek olan arkadaşı bi zahmet o suyu da değiştiriversin.

not:balayıma kedimle gitmiş, gideceğim yeri ve oteli de tek kriter olarak hayvan kabul etmesi olarak seçmiş insanım.
  • physcos physcos  (24.07.15 00:24:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.