[]

Sosyal medyadaki kutuplaşma ?

En son dünkü patlamadan sonra iş iyice çığrından çıktı. Sözlük’te konuyla iligli normal bir yorum okuyamıyorum, bu olayda dahi taraf tutarak fikirler- fikir dediğim de çoğunlukla beddua, hakaret, tehdit vs..-dile getiriliyor. Gerçi sözlük’te uzun süredir Türkçü-Kürtçü çekişmeleri kabak tadı vermey başlamıştı da dünkü olayla ayyuka çıktı durum. İlber Ortaylı üzerinden bile sayfalarca boş beleş tartışma, hakaret döndü. Benzer şeyler facebook sayfalarında, twitter hesaplarında da var. Oh olsunlar, intikamcılar vs..

Sosyal medyaya bakarak diyebiliyorum ki tablo korkunç. Artık toplumun hemen her kesimi bu mecraları kullanıyor, özellikle facebook’u, dolayısıyla toplumun geneli için de baz alınabilir. Öte yandan etrafıma bakıyorum (iş, arkadaş, aile), bu olaylara bu kadar nefretle yaklaşan kimse yok. Hayatımda hiç Kürt arkadaşım olmadı dolayısıyla o tarafa kulak veremiyorum ancak etrafımda aşırı milliyetçi dediğim Türk’ler vardı, onlar dahi söylemlerini yumuşatmış durumda, daha ılımlı olduklarını görüyorum, dinliyorum. Sormak istediğim, sizde durumlar nasıl ? İş, arkadaş, aile ortamlarında nasıl geçiyor bu konular zira ben sosyal medyadaki yazılanlara baktığımda dehşete ve endişeye kapılıyorum geleceğimizle ilgili.


 
belirli oy yüzdesine kadar ülkede hemen hemen herkesin suyuna gidilmeye çalışıldı. maksimum oyun alındığına kanaat getirildikten sonra, kalan seçmenlerin yerlerini sabitleştirmek için kutuplaştırılıyor millet. uzun bi süredir böyle. biz, siz, bizim, sizin falan filan. yani bence. artar azalmaz.


  • baharat  (21.07.15 12:25:01) 
bu toplum her zaman böyleydi.
sadece artık sosyal medya sayesinde görebiliyoruz.

şaşırılacak bir şey yok.
  • teritori  (21.07.15 12:54:45) 
ben de ekşi sözlük'teki nefret söyleminden oldukça rahatsızım özellikle bu söylemlerin debe'ye girmesi daha korkunç. tüm gün random olarak debe'deki entry'ler ana sayfada gösteriliyor ve kendi fikri olmayan birçok insan bu tür ırkçı/ayrıştırıcı söylemlerden kolayca etkilenebiliyor. doğru söylemek gerekirse "dövlöt bözö bökmöyör" ile aşağılamanın temelleri atıldı sözlükte kürtlere karşı. bunu her yazanın entry'si debe'ye girdi defalarca. yeni yeni sözlükte (biraz da içinde küçük görme olan tabirle) kürtçü denen troller de oluştu ki ben bunların aktroll olduğunu düşünmekteyim. maaşlı aktrollerin olduğu herkesin malumu. kısacası, evet sözlükte çok fazla ayrıştırıcı entyrler var ve bunlara pek müdahale edilmiyor. (gerçi dün birçk kişi leyla oldu)


  • cemallamec  (21.07.15 13:30:15) 
ne bekliyosunuz ki bu ülkeden. daha 2 3 sene önce 5 6 kişi bi çocuğun önünü kestiğinde, çocuk da 5 6 kişiden birini öldürdüğünde hemen hemen herkes öldüren çocuğun üstüne çullandı bu sosyal medyada. pek çok lafı götünden anlayıp pek çok kişiyi mal mal linç edenleri gördüm ben. şimdi yanlış anlaşılmasın burda linç edilen kişi ya da öldüren çocuk suçsuzdur demiyorum ama ben bizim insanımız da olayı kınamıyor, adaletli davranmıyor efendim. boş boş kendi pisliklerini örtmeye çalışıyor, başkasına suç atıyor. al işte 30 kişi ölmüş bizim sosyal medyada tartışılan şey "milli yas ilan edilsin". bok mu var milli yas edilince, adamlara bi yararın mı olucak öyle yapınca. adamdaki kafa olan olaylar üzerine iki dakka kafa yormak değil ki, ordan burdan öğrendiği iki tane fikri küfürler eşliğinde beyan etmek, yanına da milli yas edelim de durumu ciddiye aldığımızı sansınlar tavrı sergilemek.

bizim insanımızda vicdan da samimiyet de yok. o yüzden zaten son senelerde sürekli vicdan, insanlık lafları zalimce telaffuz ediliyo. yok arkadaş o kadar da diil amma abarttın diyebilirsiniz, ama kabul edelim bizim insanımız da giderek aptallaşıyo.

bu arada teritori +1
  • bir garip seyyah  (21.07.15 14:30:23 ~ 14:31:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.