[]

Düğünde Gram Altın Taksam?

Çok yakın bir arkadaşımın 10 gün sonra düğünü var ve maddi durumum bu aralar pek de iyi sayılmaz. Dün babam "Çeyrek altın takmak zorunda mısın sanki git gram altın al, adam o hengamede kimin ne taktığına bakmaz zaten" dedi ve kafamı karıştırdı.

Bir yandan da arkadaşlarla beraber düğüne gideceğimiz için onlara veya bir şekilde evlenen arkadaşıma rezil olurum diye korkuyorum, biraz daha para vereyim de içim rahat olsun diyorum.

Siz ne dersiniz ahali?

 
ne taktığının anlaşılmaması gibi bi ihtimal yok bunu kafandan çıkar da önce, ama ne taktığının da zerre önemsenmemesi gerekir çünkü bu bir hediyedir ve arkadaşın elinden geleni yaptığını biliyorsa gerisi teferruattır bence. hiç sıkma kendini derim ben


  • baharat  (21.07.15 12:04:40) 
Gram altın 95 lira çeyrek altın 155 lira. Aradaki fark bu stresi yaşamaya değmez bence. Ben çeyrek altın diyorum.


  • angelus  (21.07.15 12:05:25) 
rezil olma devri kalmadı. çoğu yakın arkadaşıma gram altın taktım ben de. durumun bu ise kimse bir şey diyemez. rahat ol.


  • o kadar da degil aga  (21.07.15 12:06:01) 
Bu tür olayda malesef kimin ne taktığı önemseniyor. Sende kendine bu kadar dert ettiysen gram takarken kızarıp bozaracaksın gibi geldi bana. Bence çeyrek tak. Hem bunun geri dönüşü de olacak sonuçta :)


  • kaderimse np  (21.07.15 12:13:31) 
yakin arkadassa ceyrekten sasma. garip ama bakiliyor ne taktigina. zaten kamera kaydi oluyor, izleniyor sonra. kimin ne taktigini bilelim, biz de sonra onlara aynini takalim hesabi. dugun dernek zamani kafalar cok acayip calisiyor, degisiyor insanlar. anliyorum da aslinda, sonucta yeni bir hayat kuruluyor ve cok para harcaniyor vs. ceyrek tak icin rahat olsun. hem arkadasina destek oluyorsun oyle dusun.


  • jimicik  (21.07.15 12:18:43) 
yakın arkadaşsa kimse yüzüne bişey demez, arkandan cık cık'lar. benim annemle babamın düğünlerinde takılanların listesi hala duruyor. ki onların kamera kaydı falan yok yine de liste yapmışlar düşün. 60 lira fark için değmez. arkadaşınla yemeğe çıkıp sen ısmarlasan 60 lira hesap ödeyeceksin zaten, öyle düşün.


  • littlejack  (21.07.15 12:38:58) 
angelus+1


  • ütopya  (21.07.15 12:46:23) 
o da senin düğününde gram altın takar olur biter.
ayrıca çok yakın bir arkadaşınsa da durumunu az çok bilir. bu kadar kafana takma. al gram altın git.

  • teritori  (21.07.15 12:57:25) 
Calisiuosan ceyrek, ogrenciysen calismiyosan gran olur. Ztn yakin arkadasin durumunu biliyodur. Laf edecek olursa o kdr da yakin degildir

Ha ama gercekten 60 lira icin dertleniyorsan ceyrek takmanda fayda var
  • la noix  (21.07.15 13:04:17) 
Normalde bu bir hediye ve çok önemsenmemesi gerekir. Gelmiş olman bile yeterli olmalı. Lakin kültürümüz buna tam olarak hazır değil. Bütçemin sıkıntılı olduğu bir dönemde taktığım gram altının yemeyip, içmeyip saklanıp, aynen paketinde iade edildiğini görmüşlüğüm var. Kimisi önemser kimisi önemsemez ama büyüklerimiz hep "borç" gözüyle bakar bu takı olayına. Yani ne taktığın bilinir ve önemsenir.

Özetle, bütçenin yettiğini tak gerisini boşver. Yakın bir arkadaşınsa bütçeni biraz daha zorlamaya bak, aradaki fark fazla değil.
  • zenlaid  (21.07.15 13:41:44) 
önce bir rahat ol...
maddi açıdan zor zamanlarım oldu ve o dönemde bol bol düğüne gittim.
elimde ne varsa onu taktım, hiçbir şey takmadan döndüğüm de oldu.
sonuç olarak, sen kafana takmazsan kimse takmaz.
arkadaşlarım hilton'un en büyük salonuna sadece 100bin lira para ödeyip yemekli düğün yaptılar. misafirleri yemek yiyip takılarını takıp hemen kalkıp gittiler. o şaşalı salon saat 22.00'da bomboştu.
senin o düğüne gitmen en önemlisi. orada bulunduğun sürede sosyal ol, insanlarla iletişim kur, taktığın takıyı değil seni hatırlasınlar.
  • cliquot  (21.07.15 13:48:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.