[]

borsa oynamak istiyorum

ama sanirim istanbul borsasinda cok para kazanamam. en cok para kazanabilecegim borsa hangisi ? amerikan mi ? ona nasil girebilirim ?

elimde 1200 dolar var. az olsun ama yine de oynayip cok yapmak istiyorum.


 
senin 1200 dolarını kim ne yapsın? borsa nedir ne değildir onu öğren, bu parayla ancak istanbul borsasında iş yaparsın.


  • bim tribi  (21.07.15 11:22:42) 
Peşinen söyleyeyim, yazdıklarım kesinlikle bir finansal danışmanlık amaçlı değildir. Herhangi bir yönlendirme amacı taşımamaktadır, sadece kendimi aynı duruma koyuduğumda aklımdan geçenlerdir.

1200 dolar ile yatırım hesabı açtırmak, ıvırı zıvırı derken çok para kaybettirecektir. Çok kazanmak için çok riskli yere gireceksin ki, bu da akıl karı değil. Belli ki bir alt yapı da olmadan, yurtdışı macerası sadece paranın hızla bitirmeni sağlar.
Çin'i falan denenebilir, zira her inişin bir de çıkışı vardır. Ama az bilgi ile bu maceranın da pek olumlu sonuçlanma şansı yok.
En iysi BİS'den bir iki stabil kağıt almak ve sonra takip ederek, okuyup ederek öğrenmek. Daha da riske girip para kazanmak ama daha da hızlı kaybetmek için, yurtdışı borsalarını boşverip, foreks ile şansı denemek lazım. Sonuç ise eğer yine büyük para kazanma hırsı ile girilip saçma sapan kaldıraçlara bel bağlanırsa, büyük ihtimalle yine hüsran olur.

Sonuç: önce eğitim, önce bilgi, yoksa yatırım sadece kumar olur.
  • cursor  (21.07.15 11:24:08) 
$1200 ile yurtdışında yatırım yapamazsın. Bu parayla ancak BIST'te borsa nedir ne değildir öğrenmek için bir şeyler yapabilirsin.

Sorundan belli olduğu şekilde borsa yatırım vs. çok anlamıyorsun, önce bilgini arttırmaya başla sonra para kazanma hayallerine başlarsın.

eğer her kafasına esen 1200 dolarını "çok" yapabilseydi kimse çalışmazdı değil mi?
  • guro1907  (21.07.15 21:07:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.