[]

Koca zoruyla doğum kontrol hapı kullanmak

İyi akşamlar ekşi duyuru sakinleri...

Benim çok sevdiğim bir arkadaşım yakın zamanda evlendi. Bu kız evlenmeden önce kimseyle ilişkiye girmemiş biri. Evlendiği adam da bayağı zengin bir eleman. Prensesler gibi davranıyordu kıza. Bu kızla bayram tatilinde görüştüğümüzde morali çok bozuklu. Kocasının baskı yoluyla kendisine devamlı doğum kontrol hapları kullandırttığını anlattı. Hapın etkilerinden rahatsız olduğunu kocasına anlatıp kocasından prezervatif kullanmasını istediğinde "ben öyle zevk alamıyorum, karımla prezervatifsiz birlikte olamayacaksam ne anladım ben o evlilikten" gibi bir cevap almış.

Evlenmeden önce kızın bir dediğini iki etmeyen bu dallamanın bu şekilde cevap vermesi cidden çok canımı sıktı. Kıza fazla değer vermediğini düşündüm adamın ama arkadaşımın morali bozuk olduğu için sesimi çıkarmadım. Teselli edecek bir laf bile bulamadım.

Kendimi iyi hissetmiyorum, hormonlarım bozuluyor, kalıcı hasarlar olacak bende diye morali bozuluyor kızın... Elemanın bu şekilde davranması kızı sevmediğinin göstergesi midir sizce? Kızla telefonda konuşmayı düşünüyorum. Ne denir ki böyle bir durumda... Daha yeni evliler, henüz yolun başındayken ayrılmasını mı söylesem diye düşündüm ama kızın daha önce sevgilileri olsa da ilk defa bu adamla ilişkiye girdi hayatında, adamla birkaç ay evli kalıp ayrılırsa bu nedenle daha da tramvatik bir durum olacağını düşünüyorum onun için. Ne diyim ben şimdi bu kıza?...

 
cool story bro.


  • widee  (20.07.15 21:25:32) 
hormonlu ria yı çok tavsiye ediyordu benim tanıdığım bir kadındoğumcu hoca.
o hapların yan etkileri çok ben olsam başlarım senin zevkine de deyip kullanmazdı ama zibilyon tane doğum kontrol yöntemi var tartışmaya gerek yok çok da :) bir kadındoğum uzmanıyla görüşsünler.

  • irsh92  (20.07.15 21:31:54) 
Çeşitli doğum kontrol yöntemleri vardır bu konular çiftler arasında konuşulup ortak bir kararla optimum fayda sağlayacak bir yöntem seçilir ama adam düpedüz hödük ve evlilik anlayışı karımla da şapkasız çıkamayacaksam ne anlatım o evlilikten mantığı adam haklı falan değil dkh kullanımı kısa vadede de uzun vadede de kadının bedenini ve ruh halini hormonlarını etkileyen bir şey leblebi şeker değil. Adam belli cahilin teki parasıyla kızı kafalamış her şey evlenene kadar kafasında olan evlenince de karım değil mi binicem üstüne vurucam kırbacı modunda parasıyla kendine 'karı' satın aldığını zanneden biri. Gerekirse seve seve kullanacak o kondomu ya da spiral bin türlü tekniği var ama bu durumda karar kadınındır çünkü her türlü etkilenecek 1. Kişi kadın. Sıçıyım onun zevkine, mesele kondom değil adamın tavrı


  • limoncello  (20.07.15 21:33:01) 
adam hödük +1
kıza üzüldüm valla. her kadın doğum kontrol hapı kullanmak, bedeninin, psikolojisinin içine sıçmak zorunda değil başka yöntemler de var. farklı yöntemler denesinler, oturup aralarında anlaşsınlar, ayrılmak değil bunun çözümü.

  • rheia  (20.07.15 21:42:39) 
Siktirsin vasektomi yaptirsin. Olaya bak zorla ilac aldiriyormus.


  • mutevazi  (20.07.15 22:41:55) 
adam hödük+1

mirena'yı araştırsın söyle.

bana göre hastalık bulaştırma riski olmayan düzenli cinsel hayatı ve tek partneri olan kadınlarda en güvenilir doğum kontrol yöntemi.

edit yukarıda söylemişler görmemişim. hormonlu ria(rahim içi araç) dedikleri şey bu mirena. adı ris(rahim içi sistem)

etki mekanizması şöyle;

rahmin en iç tabakasının fonksiyonel kısmını (endometrium) incelterek zigotun yerleşebileceği bir ortamın olmasını/oluşmasını engelliyor. iğne ya da haplar gibi bütün sisteme dağılmıyor hormon etkisi. emziren kadınlarda bile güvenli deniyor yani. sadece lokal etkili. 3 yıl süreyle koruyucu. rutin kontroller esnasında yerinden kaymış mı diye bakılıyor düzeltiliyor vs. üstelik bir süre sonra 8-10 ayda filan adet kanamalarını azaltarak bitiriyor. çıkarıldıktan sonra 3-4 ayda eski haline dönüyor kadın. regle bağlı anemisi olan kadınlarda filan çok önerilir.

more:

www.mirena-us.com

;_;
  • shotgunwoman  (20.07.15 22:45:07 ~ 22:51:28) 
vasektomi yaptırsın + 1

meme kanseri için riski artırıyor o haplar.

ya da kadın direkt boşansın (bekara koca boşamak kolaymış)
  • neferkitty  (20.07.15 22:47:42 ~ 22:49:14) 
limoncello + 1
Tabii kiza boyle soylenmez bu. Her kadin dogum kontrol hapi kullanamiyor. Spiral ise cok sorunlu, periyotlarla duzeltiliyor. Iki periyot arasi kayma oldugunda hamile kalmamak isten degil. Spiralde hamilelik orani oldukca yuksek. Ayrica dogum kontrol haplari uzun vadede cinsel isteksizlik de yaratiyor. Ondan sonra "Karim yatakta kan verir gibi yatiyor" da diyebilir. Prezervatif bazen tek secenek olarak kalabiliyor. Mirena icin de "En azindan bir cocugunuz varsa size uygundur" deniyor, sifir cocuklular icin uygun gorulmuyor nedense. Cogu tanidigim evli, aktif cinsel hayati olan cift de prezervatif kullaniyor. Ya da alternatif yontemleri deneyecekler veya seneye bu zamanlarda cocuk sahibi olacaklar.

Kiza ne soylenecek? Kiza bu yazilanlar gosterilebilir ama bunu kocasina anlatamaz ki. Dogrudan kocasina gosterebilseniz keske.

Edit: Mirena icin "en az bir cocuk"u kendi sitelerinden okumustum.
www.mirena-us.com
Ancak biraz aydinlatildiktan sonra, bunun genel olarak hukuki risk almamak icin oldugunu anladim. O halde mirena kullanilabilir gibi duruyor ama etkilerini bilmiyorum.
  • aychovsky  (20.07.15 22:53:21 ~ 23:38:50) 
1- adamın karısıyla prezervatifsiz seks yapmak istemesi çok normal.
2- onlarca yöntemden birisini karısına baskı ile kullandırtmaya calısması hödüklük.
3- kadının kadın sağlığı hakkında gerekli bilgiyi doktor yerine arkadasından almaya calısması cehalet.
4- sizin buradan yola çıkarak ilişkileri hakkında karar alan kaynana tribine girmeniz itici
5- buradaki bazı arkadasların adamı/kadını/ilişkilerini tanımadan etmeden yargılayıp ilişkinin geleceğine dair önerilerde bulunmaları komik

eyyorlamam bu kadar.
  • twelfth  (21.07.15 08:48:14) 
@twelfth resmen knock out yapmış.

daha fazla konuşmaya gerek yok.
  • hasansabbah  (21.07.15 09:00:06) 
@twelfth +1 :D

Karışmayın ilişkiye. Doktora yönlendirin.
  • whimsical  (21.07.15 14:57:41) 
adama tüplerini bağlatmasını önersin, böylece sorunsuz koşulsuz sevişebilirler, ve tabii ki adam bunu kabul etmeyecek vücudu etkileneceği için. bencil adam diyoruz burada kadının vücudunda binbir çeşit hasara neden olmakta beyis görmüyor. Geri çekilsin adam kondom kadar riskli sonuçta. ama uzlaşmaları şart fena işler bunlar


  • morgaine gb  (28.07.15 12:34:20) 
gaz maskesiyle gül koklanmaz.


  • rtax  (04.08.15 10:15:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.