[]

Araba Bakımı Hk.

Selamlar.

Aracım 45 bin km'ye yaklaşıyor, bakıma götürmem gerekiyor haliyle. Şimdi bu benim ilk arabam, arabayı alalı da 5 ay falan oldu, dolayısıyla da ilk bakım yaptırışım olacak. Yetkili servisine götürmeyi düşünüyorum. Konuyla ilgili her türlü tavsiyeye açığım.

Benim aklıma takılan sorular:

- 45 bin bakımında nelere bakarlar? Ben ek olarak nelere baktırmalıyım?
- Triger kayışıdır, fren balatalarıdır, yakıt filtreleri falandır, bunlara standart olarak bakarlar mı yoksa ekstradan istemem mi gerekiyor?
- Aracımın lastikleri 3 yıllık falan. Ben 5 ay önce alırken ekspertizde lastiklerin iyi durumda olduğunu söylemişlerdi, ama ben yine de baktırmak istiyorum. Bakımda lastiklere bakarlar mı? Hava basınçları, lastiklerin durumu, rot balans ayarı falan gibi şeylere baktırabilir miyim bakımda? Yoksa ayrıca sanayiye falan mı gitmeliyim bu iş için?

Başka aklınıza gelen tavsiye olursa alırım. Konuyla ilgili çok acemiyim zira.

Not: Araç 2012 model Ford Fiesta 1.4 TDCI.

 
Düzgün bir servis bakılması gereken her yeri kontrol eder. Triger için 45 bin erken mesela. Özellikle şüphelendiğin şuradan ses geliyor gibi bir durum yoksa ekstradan bişey söylemene gerek yok. Ama 3 yıllık lastik iyi olmaz, dişleri ne kadar sağlam olsa da 3 yaşında lastiğin yol tutuşu epey zayıflamıştır, değiştirmeni tavsiye ederim.


  • slayerrr  (20.07.15 20:42:34) 
orjinal servise götürürsen zaten her km için bakılacak parçalar bellidir. onun dışında yağını suyunu falan kontrol ederler.

ayrıca sanayide bir yere götürürsen o ustalarda bakılması gereken her yerine bakarlar sana söylerler şunun bununda değişmesi lazım diye.
  • hasansabbah  (20.07.15 20:46:39 ~ 20:46:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.