[]

schengen vizesi

selam duyuru takipçileri,
schengen vizesi soruları ile herkesi hayatından bezdirdiğimin farkındayım ama yine bir sorum var. şimdi ben ankara'da almanya'dan vizeyi aldım fakat şunu farkettim. vize sayfaya yapıştırılmadan önce bir mühür basılmış sayfaya. o sayfayı ışığa tutunca gözüküyor. daha önceki schengen başvurularımda böyle birşey yok.
schengen mühründen de haberim var. red durumunda basılıyor vs.
peki bu mühür ne o zaman? dikdörtgen şeklinde... bişi yazıyor mu okuyamadım henüz.

edit: okuyabildiğim kadar köşede deutschland'ın d'si ortada Visa app gibi birşey.
edit 2: galiba visa applied yazıyor. D solda. bir de tarih.

 
farklı ülkeler farklı şekilde işleme alabiliyor.

yunanistanda pul yapıştırıyor mesela.

vizeniz onaylandıysa ve red almadıysanız rutin bir damgadır. genelde bir çok konsolosluk ilk işlem sırasına aldığında öyle bir damga basıyor ama vize onaylanınca o sayfaya yapıştırılıyor ve muhtemelen o damga altında kalıyor.

sizde normal vize evrağının dışına taşmış muhtemelen. sıkıntı olacağını sanmıyorum.
  • kobretti  (20.07.15 19:29:50) 
dışına taşmamış. tamamen altında. ben beyaz ışığa tutup baktım :)
daha önceki almanya vizelerinde yok öyle birşey o yüzden.
çok teşekkürler

ek: yunanistan iki tane pul yapıştırıyor evet.
  • yedekhesap  (20.07.15 19:31:22) 
o red mühürü eğer vize çıkarsa üstüne yapıştırılır pasaportunuz alındığında ilk ,işlem o mühür vurulur vize çıkmadığında kırmızı red mühürünüz olur. avusturyada aynısını yapar.


  • haskoylu deli hasan  (20.07.15 19:31:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.