[]

Öğrenci evine karşı komşu hakkında soru

Arkadaşlar,

Yeğenimiz Cerrahpaşa'da Tıp okuyan kendi halinde bayan bir öğrenci. Okul yakınında bir 6 katlı bir apartmanın en üst katında yine kız arkadaşı ile bir ev kiraladı. Çatır çatır bir senelik kontratıları var. Yeğenimizin ciddi olarak sürdürdüğü işi gücü olan bir erkek arkadaşı var ve okulunu bitirince evlenecekler. Apartmanın 3. katında(gürültü bile gitmez) emekli hakim olduğunu söyleyen bir apartman sahibi bu kızlara ekşiyor. Yeğenimizin ev sahibi meğer bu adamın kardeşiymiş.
Adam kardeşi ile anlaşmazlığa düşmüş evin öğrenciye verilmesine karşıymış. Neden olarak yeğenimizin erkek arkadaşını gösteriyor. Apartmanın girişine kamera yerleştirmiş gireni çıkanı gözlüyor. Apartman kapısına girişte çıkışta 3 kere kilit zorunluluğu getirmiş, bu yüzden otomatik kapı bile çalışmıyor. Eve tamirci gelirken tamircilere bile kapıyı açmıyor, aşağı inene anahtar veriliyor, sonra sepetle anahtar alınıyor gibi abukluklar vs. Bizim yeğende peki amca şeklinde alttan almaya çalışıyor.

Yeğenimıze ziyarete gittiğimizde bizi de sorguya çekmeye kalkıştı.Kardeşinin akli dengesinin yerinde olmadığı için bu kiralama olayına karşı olduğunu, yeğenimizin erkek arkadaşını getirmesine karşı olduğunu geveledi. Biz de önce kibar bir dille kendisinin yetişkin bir insan olarak istediği yerde istediği gibi yaşayabileceğini, kimseye de hesap vermeyeceğini izah ettik ancak (ayakta bile zor durmasına rağmen) evlilik cüzdanını görmez ise "çok fena başımıza bela" olacağını söyleyince ben de bant koptu. Bağrış çağrış bir tartışmadan sonra kafasını çıkardığı deliğe geri soktu.

Benim sorum, (yurt dışında yaşadığım için) bu son kızlı erkekli ev muhabbetinde yeni kanuni bir yasa falan mı çıktı? Bu emekli hakim herif (hukuki olarak) ne bokuna, münasebetle insanların yaşamına maydanoz oluyor? Hayır bela olmasını bela olmayı biz de biliyoruz ancak işi gücü tıp fakültesini bitirmek olan bir kıza bizim geri zekalı kanunların yukarıda oluşan şartlarda bir yaptırımı olabilir mi? Öğrencilerin böyle geri zekalı kapıya polis dayanma durumlarında yapması gereken şeyler nedir? Polisin yapabilecekleri ya da yapamayacakları şeyler nelerdir? Yoksa bizde yeğenimize bela olunan ölçüde bela mı olalım?

Evet, Türkiye'de okurken, bilim üretmeye çalışırken bir de bu hasta zihniyetle uğraşmak zorundasınız. Cevap ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.

 
üniversitede okurken bunun aynısı bir olay olmuştu. tabi olaydaki erkek arkadaş psikopattı ve ev sahibinin evini basıp ağzını burnunu kırmıştı. ve herkes mutlu mesut yaşamıştı. arada gerek.

yaptırım diyorsan da böyle bir yaptırım henüz yok.
  • cetoxim  (20.07.15 12:31:48) 
RTE "Bazı evlerde kızlı-erkekli öğrenciler kalıyor. Konuyla ilgili komşu ihbarları var. Biz bu ihbarları bir kenara atamayız ve valiliklerimiz de emniyet teşkilatımız da bu tür ihbarları değerlendirir ve bunların üzerine gider" deyince, zaten buna kafası takık halk çıldırdı.
odatv.com
Sonuç
www.hurriyet.com.tr
haber.sol.org.tr

Hukuki boyutu hala tartışılıyor, temeli yok ama uygulama parça parça devam ediyor.
www.gazetevatan.com
  • aychovsky  (20.07.15 12:35:52 ~ 12:36:28) 
@cetoxim, :) Valla benim de içimden ilk etapta geçen oydu ama şiddet olmasın diyoruz. Yeğenimizin canını sıkmasın yeter. Bu arada herif ev sahibi bile değil.


  • bosch kalfa  (20.07.15 12:36:40) 
hiçbişi yapamaz ya. dövün+1


  • sta  (20.07.15 12:39:13) 
@aychovsky, Benim bildiğim 18 yaşından büyükse bir insan anayasal hak olarak istediği yerde istediği gibi, başkalarının haklarına saygı çerçevesinde yaşama hakkına sahiptir. Ancak bu gerizekalılık hasıl olduğundan beri ülkem hakkında hak hukuk hiçbirşeyden emin olamaz oldum. Acep bilmediğimiz bir torba yasama çıktı da bu manyaklıklar bu safhaya geldi? Herif başımıza bela olacakmış. Açık bir tehdit değil mi bu?


  • bosch kalfa  (20.07.15 12:44:58) 
Arkadaşlar tüm cevaplar için teşekkürler. Dövelim, kanırtalım vs gibi mesajlar için dahi teşekkürler ama işin esprisi bir tarafa kimse kimseyi dövmesin yoksa haklı iken haksız duruma düşüleceği gibi yarı ütopik bir düşüncem var. Türkiye gerçeklerini bilmeme, ülkemizde orman kanunlarının hala geçerlikte olduğunun ayırdında olmama rağmen şiddet en son çare bile olmasın kimse için. Ama destek amaçlı bu cevaplar için bile teşekkürler.


  • bosch kalfa  (20.07.15 12:51:16) 
Tabii ki öyle de, hukuki boşluklar aranıp "Bakınız, anayasa gençler korunmalı diyor" gibi yerlere sığınılmaya çalışıldı birkaç kere. Şu anda hukuki bağlayıcılığı yok ama hukuki bağlayıcılığı olmayan bir sürü şey de yapılıyor maalesef. Neyin nereyi bağladığını artık takip edemiyoruz, her gün bir saçmalıkla karşılaştığımız için "Yok, canım. Bir şey olmaz" diyecek durumda değiliz. Adamınki açık tehdit ama polise gitseniz "E ama o da eve alıyormuş. Zaten ortada laf var, eylem yok. Boşuna bizi meşgul etmeyin" de diyebilir, demeyebilir de. Dese şaşmayız yani.

Bir torba yasa, vb. yok konu ile ilgili. Hatta bazıları "İmam nikahlıyız" diyor yırtmak için, yerse diye.
  • aychovsky  (20.07.15 12:59:56 ~ 13:03:42) 
Bayan
Ciddi ilişki
Evlenecekler

Şuradan sonrasını okumadım kusura bakmayın. Yegeninizin ilişkisi "ciddi" olmasa "evlenecekler" yazmasaniz ciddiye alinmayacaginizi falan mi düşünüyorsunuz?

Allah aşkına buna bu kadar ehemmiyet yuklemeniz neden anlamıyorum?
  • abukkraker  (20.07.15 13:01:48) 
Bu arada alt dairemde randevu evi vardı ve kaç kere polisi aradiysam "ülkede zina suç değil, fuhuş olduğunu gördüyseniz para verildiğini eminseniz gelelim, gelir de yanlış ihbar olduğunu tesbit edersek basınız derde girer" dediler.

Yani polisten medet ummayin. Beşeri iliskilerle cozeceksiniz.
  • abukkraker  (20.07.15 13:09:03) 
18 yaşından büyükse hiçbir şey yapamaz. Kesinlikle suç değil. En fazla evde "paralı seks" yapıldığına dair ihbarda bulunabilir, o zaman da soruşturma yapılır, öyle bir durum olmadığı için ceza almaz. Hatta öyle bir şey yapsa siz iftiradan dolayı dava açıp kazanabilirsiniz. (Eğer 'dava açarım' diye tehdit ederse siz de 'biz de iftira davası açarız iftira atarsanız' dersiniz.)


  • iamelf  (20.07.15 13:25:44) 
@abukkraker, bakın soylediğinize aslında nasıl katıldığımı anlatamam.Bence de isterse evlenmesinler, isterse gecelik ilişki olsun bu kişinin kendi bileceği bir iştir. Ancak şu anda bu satırları yazdığım yeğenimin evinde öyle bir hava oluşmuş ki kendimize bile böyle bir hava yaratmışız, bu soruyu sorarken bile benliğimize yerleşmiş baskıcı sistemin bir parçası olmuşuz kabullenerek. Bunu ben de sesli okuyunca anladım ki sanırım bir insanın istediği gibi yaşayabileceğinin izahını soru sorarken bile defans alarak anlatmaktan kaçınmak şart gibi olmuş. O kelimeleri kullanmanın sebebi elbetteki ciddiyet kazandırmak değil. Bir insanın bayan, öğrenci olduğunda evlenecek bir arkadaşı "dahi" olduğunda ailesi bile olsak böyle bir muamele ile karşılaşabileceğini göstermek oldu ve böylesine bir durumda Türkiye'de fıılı gecerliliğini yitirmiş hukukun nelere kadir olacağını öğrenmek istedim. Yoksa kimsenin hakkına zarar getirmeyeceği sürece kiminle ne yaparsa yapsın nasıl yasarsa yasasın. Bu noktadan sonra sizlerden de yapıcı önerilerin gelmesine müteşekkirim. Saygılar.


  • bosch kalfa  (20.07.15 13:44:34) 
Ne yaparsanız yapın onların kafa değişmeyecek. En iyisi daha Kozmopolit ve yabancıların çok olduğu bir semte taşınması. Böyle akraba ve aile apartmanlarında bu sorun her daim olur.


  • roe  (20.07.15 14:04:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.