[]

Spor Danışmanılığı Kilo Alırken bel bölgesinin YağlanmaMAsı

Arkadaşlar bir süredir internette araştırıyorum protein tüketimi ile mümkün olabilir yazmışlar ve ek olarak mekik gibi hareketlerin etkisinin olmadığı yazılmış.

Sizlerden tecribeli olan var mı ?

Boy 180

kilo 72

hedef 77

yağ oranı 12% yi geçmeden arttırmayı umuyorum

 
İnternette arama uzmanına (Beslenme Uzmanları) git bilgi al. Bu kadar net. Sağlık bu, internetten öğrenilecek hiçbir şey fayda getirmez.


  • atomicbomb  (18.07.15 22:03:01) 
Spor yapmadan kilo alıyorsan illa yağlanacaksın. Spor yaparken bile bir kısmı yağa dönüşüyor aldığın kilonun. Eğer tükettiğinden fazla kalori alıyorsan, ister protein ister karbonhidrat al, tüketmediğin ekstra besin yağ olarak depolanıyor.


  • maxim gorki  (18.07.15 22:19:28) 
Yağlanmaya neden olan şey insülin hormonudur. İnsülini aşırı salgılamadığınız sürece yağlanma yaşamazsın. Karbonhidratlar, başta basit karbonhidratlar olmak üzere tüm karbonhidratlar insülini fazla salgılatır. Bu da yağlanmaya neden olur. Zira karbonhidratın enerji vermekten başka hiçbir işlevi yoktur, ki totalde 450/500 gramlık bir şeker rezervi vardır vücutta ve spor yapmayan insanlarda bu rezervler çoğunlukla doludur, spor yapanların büyük kısmı da bunu tamamen boşaltamaz. O nedenle fazla aldığın tüm karbonhidratlar yağa dönüşür.

Protein öyle değildir. Kasların büyümesinden tut da tırnaklarının uzamasına, hücrelerin yenilenmesinden ve inşasından kandaki sıvı transferini yapan albümine kadar her şey için protein şarttır. Yani protein yağlanma yapmaz demem, teknik olarak bu mümkündür fakat proteine bu kadar ihtiyaç varken artık protein yaratacak kadar protein alıp yağlanma yaşaman pek olası değil. O nedenle korkma.
  • angelus  (18.07.15 22:59:40) 
@angelus

hayranınım. geceleri gizli gizli yazdıklarını okuyorum.

fakat şöyle bi konu da var. protein alalım iyi güzel hoş.

protein ayarını tutturamayıp böbrekleri elimize alırsak ne olacak?
  • kosun lan mevzu var  (18.07.15 23:03:40) 
Böbreğinde mevcut bir problem varsa aşırı protein tüketimi böbreğine zarar verebilir; sağlıklı bir insansan salt protein nedeniyle böbreklerine bir şey olmaz.


  • angelus  (18.07.15 23:08:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.