[]

Avrupada 90 günden fazla kalma

Merhabalar,

Şu an almanyada stajdayım. Yeşil pasaportla vizesiz geldim ve dönüş uçağım Amsterdam'dan eylülde. Farkettim ki dönerken Avrupa'da 93 gün kalmış oluyorum. Napayım, ne edeyim. Başıma ne gelir, fikir verebilirseniz çok sevinirim.


 
  • prodeq  (18.07.15 19:16:30) 
sınır polisi farkederse kötü olur -ki çok yoğun olmadıkça tek tek bakarlar

neden geçirdin süreyi derler o zaman staj yaptım diyemezsin yeşille normalde staj yapamazsın ancak turistik olarak kalabilirsin yani resmi olarak sen turistsin--

gezerken fark etmedim diyecek cesaretin var mıdır bilemiyorum.

ha peki süreyi geçireni napıyorlar her türlü işlem yapıyorlar, tutanak tutuyorlar, ifade alıyorlar, şanslıysan aynı uçakla pazaport damgalanmadan gönderiyorlar belgelerini savcı (diyelim aslında tam değil de işte örevliye) gönderiyorlar genelde 1-2 gün geçmişse ve senin bilinçli yapmadığına inanıyorlarsa savcı takipsizlik veriyor almanyada --şimdi gelip nereden biliyon diyecekler için 4 sene yaşadım arkadaş almandaya kaç tane vaka gördüm ayrıca tercümanım türlü türlü vakayı resmi olarak da görüyorum.

fakat 1) yeşilin süresini geçirmek pek bilmeden yapılacak şey değil "herkes" gerçekten bak herkes biliyor 90 gün olduğunu seni pek affetmezler
2) hollandanın prosedürünü bilmiyorum.

sanırsam seni havaalanında göz altına alabilirler-kötü senaryo - çıkışta tutanak tutup ifade alıp aynı uçakla gönderebilirler de -bu kısmen "iyi" senaryo- burada pasaporta ne damgası vururlar, sana ne derler, ifade prosedürü nasıl işler tam bilemeyeceğim. ama fark ederlerde acımazlar o kesin.
  • niye ama  (18.07.15 21:34:33) 
ind.nl bu hollanda gocmenlik burosunun internet sitesi.

ben iki ihtimal uzerine dusunurdum.
ya ucak biletini 3 gun erkene al ya da 90 gun dolmadan once gocmenluk burosuna gidip durumunu acikla. kurallari hic bilmiyorum ama belki uc gunluk overstay vizesi gibi bisey vardir. daha illegal duruma dusmedigin ve dusmek istemedigin icin seni ciddiye alirlar ve belki bi ihtimal sana yardimci olmaya calisirlar.

bu arada brezilyali bi arkadasim hollandada 90 gunden fazla kaldigi icin amsterdam havalimanindan laheye mahkemeye goturuldu. bi kac gun nezarethanede kalmisti. sonra noldu bilmiyorum gerci.

son olarak sakin ve sakin staj yaptigindan behsetme. iyice b.ka sarar afedersin.
  • lamartin  (19.07.15 17:31:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.