[]

Kedi besleyenlere soru

1 yaşında bir kedim var dişi, kısır. 15-20 günlükken bulduk ve hep evde bakıldı sadece veterinerden veterinere box ile çıktı evden. Bir kere evden kaçtı yanlışlıkla, camdan atlayıvermiş (1. katta oturuyoruz hatta kot 1) onda da acayip korktu demirlere falan saklanıp avazı çıktığı kadar miyavladı. Sokaktan çok korkuyor. Üst komşumuzun 2 tane dişi kedisi var bunlar hep sokakta apartman sakinleri eve girerken görüyolar o şekilde apartmana girip kapılarının önünde miyavlıyolar sahibi de kapıyı açıyor. Benim de kedim böyle olsun istiyorum. Bunu nasıl sağlayabilirim? Çok mu geç kaldım?




 
çok geç. sakın kediniizi sokağa bırakıp geri dönmesini beklemeyin. kedi telef olur dışarda.


  • ryze  (18.07.15 18:59:09) 
bizimki bir kere kayboldu, bulduk sonra, ev kedisiydi şimdi dışarıda takılıyor, kendi halinde, biz harici tüm insanlar ve kedilerden uzak bir halde vakit geçiriyor, bizi görünce eve gelmek istiyor, kapıda bekliyor vs, ilk başlarda çok kısa süreli çıkarttık, sonradan alıştı, siz de öyle deneyin isterseniz.


  • devorgilla the gunslinger  (18.07.15 19:05:12) 
size ne kadar şanslı olduğunuzu nasıl anlatmalıyım bilemedim...
şehirdeki bir kedi için olabilecek en güvenli şekilde yaşıyor şu anda ve alışmış durumda eve, belli bir düzeni var.
bu yazdıklarımın inanın paranoyaklıkla alakası yok.
  • sibertenik  (18.07.15 19:14:23) 
benim iki britishimi annem 1 yaşından sonra alıştırdı.

başında beklemen lazım. azar azar artırarak başında bekle alışır zamanla. ilk başta yere basamaz sonra alışır.
  • lexicographer  (18.07.15 19:23:23) 
Valla hayvan istemiyorsa zorlamamanı tavsiye ederim. Sokaktan çok korkan böyle bir hayvan için travmatik bir deneyim olur ve başına ne geleceğini de bilemezsin o gerginlikle. Sokağa alışkın ya da sokağı merak eden hayvanın dışarı bırakıldığında yaşama/başına bir iş gelmeme şansı çok daha yüksek.
Hiç gerek yok böyle bir atraksiyona girmene.

  • buff  (18.07.15 19:36:19) 
bizzat yaşadığım deneyimi, gördüklerimi anlatayım da olasılıklar daha net görülsün.
iki yıl önce, on kadar kediyle bahçe katına taşındık, şöyle tarif edeyim, biz gayet yeşil güzel, genişçe bir arka bahçeye doğrudan çıkış olan -4. kattayız. yamaç var, kedilerin ancak o yamacı çıkarak caddeye geçme durumları var.
geldiğimizde apartmanın girişinde de alışmış bakılan 2 kedi vardı, hala duruyorlar.
bizimle gelen kediler bahçeye çabuk alıştılar, çoğu bahçede büyüdü zaten, yemekleri bahçede, ben atlasam yan komşu veriyor, şu an kalan kedi sayısını söyleyeyim:2. trafik kazası, kayıp, kedi kovalamasından korkup kaçma şu an kalan sadece 2 kedi.
karşı komşumuzun kedisi yeni doğum yaptı, el bebek gül bebek 4 aylık oldular, caddeye bakan bir bahçede dışarı çıkmaya başladıktan sonra şu an kalan kedi sayısı 1. o da veterinerde, kalçası dağılmış halde ameliyat olmayı bekliyor.
geçen yine bizim apartmanın ön tarafında yine kedi besleyen komşumuzla konuşuyorduk, bu kaldırıma/caddeye çıkan birkaç seneyi geçmiyor, neden bahçede kalmıyorlar anlamıyorum dedi.
size burada alıştırabileceğiniz yönünde tavsiye verenler yarın elinizde kayıp kedi fotoğrafı dolaşırken ya da acil veterinere koşuşturduğunuzda yanınızda olmayacaklar.
hayvanın madem ev seven bir doğası var, bir adet kedi için, dert etmeyin kumu, tüyü falan (sizin için öyle olmayabilir ama dışarıda bakmanın böyle bir avantajı oluyor, inkar edilemez) evinde kalsın.
  • sibertenik  (18.07.15 20:03:24) 
@sibertenik umrumda değil kılı tüyü kakası. ben onun kılına tüyüne kurban olurum evlat gibi bakılıyo ama kendi cinslerini de görsün hava alsın falan amaç yoksa gerisi umrumda değil. mutsuz olacaksa zarar gelecek pencereden bakmaya devam etsin :)


  • matilda  (18.07.15 20:33:45) 
@sibertenik +100000 kesinlikle ama kesinlikle dışarı alistirmayin.


  • yahveyire  (19.07.15 00:13:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.