[]

Bilgisayarın sürekli internetten kopması.

Merhaba,

Bilgisayarım ne zaman internete bağlansam, neredeyse her beş dakikada bir internetten kopuyor. Yarım dakika sonra tekrar kendi kendine bağlanıyor. Sonraki yarım dakika boyunca da çok yavaş açılıyor siteler. Fakat bunun bulunduğum yerin ağıyla hiç alakası yok, çünkü mesela evdeki diğer bilgisayardan gayet hızlı ve kesintisiz bir şekilde internete bağlanılabiliyor. Gittiğim her yerde hep böyle oluyor benim bilgisayara. Kendisi Casper marka, çok da iyi bir model sayılmaz, bir buçuk yıl falan oluyor alalı. Ama ne kadar dandik bir bilgisayar olursa olsun, en azından internette birkaç basit işi yapabilmesi gerekmez mi? Zaten bilgisayarı yalnızca bir şeyler izlemek, okumak ya da ara sıra mailime, facebookuma falan bakmak için kullanıyorum, değişik programlar indirdiğim falan da yok. Şimdi game of thrones izleyecektim mesela, yine takıla takıla ilerliyor video bütün dizi sitelerinde. Bu düzeltilebilir bir sorun mudur sizce, ne yapılabilir?

Teşekkürler.

 
Ağ simgesine sağ tıklayıp sorunları gider diyip, windows'un cihazı sıfırlamasını deneyebilirsiniz birinci olarak, yine dns ve benzeri ayarları otomatik-varsayılana alın.
Ama bir ihtimal daha var o da wifi anteninin yerinden oynaması veya arızalanması. Benzer bir sorunu eski bir laptopda yaşamıştım, 30 liraya tp-link usb wifi alarak çözmüştüm.

  • atom karincanin torunu  (18.07.15 18:36:46) 
dhcp problemi olabilir mi? kendin ip vermeyi dene birde.


  • paulie walnuts  (18.07.15 18:46:57) 
Guc ayarlarindan veya wifi kartinin ayarlarindan windows'un guc tasarrufu icin cihazi kapatma iznini kaldir. Cogu kisinin sorunu bu oluyor sanirim.

Bende benzer sorun oldu. Cihaz yoneticisinden Windows sanal wifi kartini engelleyerek cozdum.
  • wpi  (18.07.15 19:50:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.