[]

Okunması Gereken Kitaplar

Klasik olarak gördüğünüz, herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap dediğiniz kitaplar nelerdir?




 
Beyaz Zambaklar Ülkesinde


  • harvey  (18.07.15 11:37:41) 
aramaya inanmak


  • bohr atom modeli  (18.07.15 11:40:39) 
valla benim bildiğim, klasiklere bu yüzden klasik deniyor zaten, "hepsi aynı amk klasik yav" diye değil. ben bu listeye tatar çölü'nü ekleyebilirim sanırım, bildiğim kadarıyla klasik olarak anılan bir eser değil ama yaşayan her insana hitap edebilecek güzel bir mesajı, fikri var. martin eden de efsanevi bi romandır benim için ama "her insanın okuması gereken" diyemem açıkçası, onu okuyup "bu ne amk" diyecek ve romandan hiçbir şey anlamayacak insanlar da vardır. ondaki bireysellik eleştirisini herkes okumak zorunda değil ha ama dediğim gibi efsanevi bi roman bence. neyse. öyle işte. tatar çölü'nü oku. güzel o.


  • der meister  (18.07.15 11:48:30) 
don kişot
ilahi komedya
decameron
savaş ve barış
karamazov kardeşler
suç ve ceza
faust
tom sawyer & huckleberry finn
moby dick
the scarlett letter
evgeny onegin
ölü canlar
palto & burun
çehov öyküleri
tristram shandy

+euripides, sofokles ve aiskhylos'un tragedyaları

edit:

değişimler (hesiod)
metamorphosis (ovid)
incil (tüm batı ve son zamanların türk sanatı incildeki mitler üzerine kurulu)

aslında ülke ülke "literary canon" diye aratırsan çok şey çıkar. çok çok fazla klasik var.
  • lesmiserables  (18.07.15 12:22:06 ~ 15:15:28) 
lesmiserables'in listesine ek olarak

Anna Karenina
Sefiller
Yabanci
Puslu Kitalar Atlasi
Canlar Kimin Icin Caliyor ve
Genc Werther'in Acilari'ni

oneririm.
  • bloodymoon  (18.07.15 13:25:01) 
  • dave87  (18.07.15 13:26:44) 
vadideki zambak


  • taklayamigeldiklan  (18.07.15 14:12:43) 
  • alm est  (18.07.15 14:35:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.