[]

video'dan rakam tanıma (text recognition - video OCR)

Selamlar,

Basitçe videoda sabit bir alan içinde anlık değişen bir parametre var. Onu yine anlık olarak tanıyıp csv halinde kaydedelim istiyoruz. Bu konuda bilgisi, çalışması olan var mı?

Google'da video ocr arama sonuçlarından çok bir şey elde edemiyorum, alana çok yabancıyım.

Herkese iyi günler

 
ya çok zordur ya imkansızdır. rapidshare vb. sitelerin captcha mekanizmaları programlar tarafından çözülüyordu. iyice zorlaştırınca ve programlar çözemeyince kullanıcıların ortaklaşa çözdüğü sistemler ortaya çıktı. sana çıkan captcha bana geliyor, ben çözüp gönderiyorum gibi. 9kw öyle mesela. captchabrotherhood vardı aynı şekilde.

eğer videolar sürekli rastgele oluşturulmuyorsa, belirli bir havuzdan aynı şekilde geliyorsa elle girilip liste oluşturulabilir.
  • sutlu nescafe  (18.07.15 10:43:08) 
Bir zamanlar video face recognition (characterization) alanında uğraşmıştım. Yaklaşık 1,5 sene çalıştım.

Dediğin konu çok kolay değil. Program yazmak gerekecek. Ve ideal bir sonuç vermeyebilir. Eğer sadece rakam var diyorsan bir ihtimal yapılabilir.

Ancak rakamların fontu, tipi, gölgesi falan değişiyorsa. O iş hiç basit değil.

Umarım yardımcı olabilen biri çıkar.
  • gkn  (18.07.15 12:16:30 ~ 12:17:48) 
kendiniz mi yapmak istiyorsunuz, yaptırmak mı istiyorsunuz?


  • streak  (18.07.15 12:41:04) 
@streak: her ikisi de olabilir.
@gkn: bahsettiğin karmaşık evet. elimizde bir dijital gösterge var, ancak çıkış alıp bir yerlere kaydedemiyorum. onun yerine kamera ile izleyip bu değeri bahsettiğim video OCR ile alalım diyorum. kamera sabit olduğu müddetçe görüntüde rakamlar haricinde herhangi bir değişim olmayacak. hatta belki şu da yapılabilir; belirli aralıklarla görüntü resime dönüştürülüp oradan da alınabilir. Ama burada soru bunu nasıl otomatik yaparım?

  • puc  (18.07.15 14:53:40) 
bütçeniz yüksekse buraya bakın derim.
computervisionsoftware.com

  • streak  (18.07.15 20:27:21) 
Şimdi şöyle bi yorum yapabilirim. "elimizde bir dijital gösterge var" demişsin. Bu göstergenin mutlaka bir output verdiği bağlantı yeri vardır. Devrenin içinde de olabilir bu.

Eğer kurcalayabilirsen, o dijital gööstergeden veriyi direkt olarak bilgisayara aktarabilirsen, yapmak istediğin işlem çok çok basit olur.


İkinci durumda "kamera sabit olduğu müddetçe görüntüde rakamlar haricinde herhangi bir değişim olmayacak" demişsin. Bu durumda diyelimki görüntüyü aldın, bunu bi şekilde sırayla bilgisayara kaydettin. (Bu kısım nasıl yapılır bilemiyorum açıkçası)

Ancak görüntüleri kaydettiğini varsayarsak (bir bilgisayara), arka planda open source programlar bile istediğin işlemi yapar.
  • gkn  (19.07.15 00:20:27 ~ 00:20:52) 
video içindeki gömülü altyazıları tarayıp ocr ile çözüp zaman koduyla filan text halinde altyazı dosyası oluşturan programlar var. bu bahsettiğin şeyin de bu alanda çalışan biri için hiç de zor bir iş olmadığına eminim. imkansız filan denmiş yok daha neler.


  • cthulhu  (19.07.15 00:27:57 ~ 00:28:44) 
SubRip diye program var o yapıyor


  • betfair  (19.07.15 00:34:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.