[]

kız kardeşim..

aramızda 7 yaş var 16 - 23.
aynı evde yaşıyoruz lakin kanlı bıcaklıyız.
inanılmaz derece zıt gidiyoruz birbirimize ama durumu düzeltmek için uğraşmaya çabalıyorum ama başaramıyorum.
ilişkimizin düzelmesi için herşeyi yapmaya razıyım.
bu konu hakkında fikirlerinizi duymak isterim.
şimdiden teşekkürler.

 
16 olan sen misin o mu?


  • jokond  (18.09.09 14:08:07) 
abla mısın? abi mi?


  • sotw  (18.09.09 14:11:23) 
23 benim


  • lonn  (18.09.09 14:11:48) 
Uyurken üstünü ört.

Çikolatanın büyük dilimini ona sakla.

Beğendiği şarkıcının konserine bilet bul. İmzalı albümünü temin et.

Onun bir kadın olduğunu ve şu sıralar hormonları değiştiği için daha da beter çekilmez olduğunu sakın unutma
  • Kazmapolitan  (18.09.09 14:17:28) 
Sanırım küçük olan kız kardeş.
Bunu söylemekten büyük haz alıyorum:geçecek.
16 yaşında.Eğlenme çağı.Bir iki onun istediği konsere götürseniz, istediği türden bir bluz alsanız dahası onu önemseseniz düzelir aranız.Arasıra dışarı çıkın.Eğer ikiniz konuşacak bir şey bulamıyorsanız arkadaş ortamına sokun.Arkadaşlarınızla tanışsın.Kesinlikle çok hoşuna gidecektir.Kendi önemli hissedecektir.Dertlerinizi anlatın.Filme gidin nasıl bulduğunu sorun.Düşüncelerine önem verin, dinleyin.
Bunlarlada olmuyorsa çekin vurun.
  • aks-i endaz  (18.09.09 14:17:52) 
benim de ablamla aramızda 6 yaş var ben 16-17 yaşlarımdayken ondan en çok istedigim şey beni arkadaşlarının yanına götürmesiydi ha bir de ben o zaman havacılığa çok ilgi duyuyordum beni paraşüt kursuna yazdırmıştı o zaman çok sevinmiştim. ilgi alanlarını öğrenip bu yönde jestler hazırlayabilirsin :)


  • miskinim  (18.09.09 14:23:40) 
arkadaslari ile iyi gecin ama kanka olmaya calisma.


  • atmacaged  (18.09.09 14:38:54) 
benim de abimle 6 yaş var.
ben 16 yaşındayken en gıcık olduğum şey, kız arkadaşıyla buluşacağı zaman beni de yanında götürmesiydi. gıcık olurdum. ama arkadaş gruplarıyla buluşacağı zaman götürdüğünde ben de çok eğlenirdim. sorun kıskançlık, paylaşamamak değil, yanlış anlaşılmasın. iki koklaşan kumrunun yanında, sizin sap gibi kalıp sağı solu seyre dalmanız.
bazen beni alışverişe götürürdü. beğendiğim şeyleri hiç sorgusuz sualsiz alırdı. mantık sınırları dahilinde tabi ki. sen de kardeşini alışverişe götürebilirsin. yalnız beğendiği şeyleri eleştirme, bu ne biçim şey, nerde giyeceksin bunu , gibi şeyler sakın söyleme. aynı zevkleri paylaşıyor olmanız mümkün değil. bunu hiç bir zman unutma.
sevdiği sanatçı-şarkıcı filmlerine/konserlerine götür. yeni bir cd çıktığı zmana hemen ilk günden al, "sevdiğini biliyorum" diyerek hediye et.
eğer imkanınız varsa arabaya kullanmayı öğret. ama sabırla, adam gibi, bağıra çağıra değil.
anne ve babanızın bilmediği küçük sırlarınız olsun ikinizin arasında. onun sana yaklaşmasını istiyorsan, önce sen ona git. şöyle şöyle bir derdim var, bir de senin bakış açından olaylara bakalım de. yada kendi kız arkadaşınla ilgili kardeşinle dertleş, bu kızlar neden böyle gibi bir konu aç.(erkek olduğunu varsayıyorum çünkü iki kız kardeş arasında bu kadar gerilim yaşanmaz bence)
ama bunun devamında o da gelip sana sevgilisini, erkek arkadaşını anlatabilsin, psikopat ağbiye bağlama. hatta sen ona sor, var mı okulda hoşlandığın biri, yada senden hoşlanan biri diye. ne de olsa devir tehlikeli devir. her nekadar kızlara özgürlük dense de kurtlara kuzu emanet edilmez dimi. bence tam birilerinden hoşlanma, hatta karşılık bulamama, platonik takılma çağları. belki bu yüzden çekilmez yada hırçındır.
aks-i endaz'ın dediği gibi, hormanlrın delirdiği zamanlar bunlar. artık o ne bir çocuk ne de bir kadın. ikisinin kalıbına da sığdıramazsın. yavaş yavaş genç kız olacak, büyüyecek, bu çağları da geçecek ama abi olarak sana çok iş düşüyor bu zamanlarında.
  • halanne  (18.09.09 14:49:30) 
ergenlik çağında, büyünce geçer :/
bizimki de ne desem zıttını yapıyordu. sadece ben anlayışlı davrandım, o büyüdü ve düzeldi her şey.

  • aithra  (18.09.09 15:13:43) 
eger anlassaydin problem var demektir... normal buyuyunce gecer... ilerde kankiden de ote olup, vay anasini dieceksiniz eski gunler icin...
duzeltmek icin urasma, adrenalinin tadini cikar... hala cam,cerceve indirdiimiz fakir ama mesuut gunleri ozlemle anariz...

  • les  (18.09.09 15:50:14) 
görücü bul ever kardeşini, aranızda düzelir böylece.


  • alchemistt  (18.09.09 16:16:53) 
duzelecektir. ben de kiz kardesimle tekme tokat kavga eder kafasina gozuna patlatirdim o yaslarda. simdi ise cok farkli. sabir biraz, birkac seneye duzelecektir. simdi bir muddet sesini duymasam, arada bir aklima gelse icim sizlar, goresim gelir.

hala kavga ederiz ama simdiki kavgalar o zamankilerin tadini vermiyor, biz buyuduk ve kirlendi dunya.
  • fdegir  (18.09.09 17:18:22) 
sorunu tanımalaman lazım sanırım ilk olarak.
Zıt gittiğiniz nedir, düzeltmek için ne yapıyorsun vew sonucu ne oluyor vesaire.

İlla genel cevap diyorsan, sorundan bağımsız problemleri konuşmak. Pasif agresif davranmamak ve karşılıklı hakların saygınlığını korumak.
  • rygard  (19.09.09 05:17:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.