[]

otomobil bakımı

Bu bakım işi ne kadar önemli? 20.000'e gelip hiç bakım yüzü görmemiş bir binek araç. maddi sebeplerden hep öteledim bi türlü yaptıramadım. motorun sesi değişti, frenler ötüyor, vites geçişlerinde de zorlanma var sanki. çok cahilim otomobil konusunda, ne zararı olur böyle binsem ki zaten biniyorum. yolda bırakır mı, frenler patlar mı? yoksa bi 50.000 kadar şansımı zorlasam mı?




 
yağı suyu da mı değişmedi? götür yahu en dayanıklı motor bile bakım ister, çok zarar verirsin arabaya. fren balataları bitmiş olabilir güvenli değil böyle binmek.


  • signore  (17.07.15 22:36:09) 
Bakım işi oldukça önemli, ıssızda tenhada bir anda yolda kalırsanız neler yaşayabileceğinizi bir düşünün? Hadi bunu geçtim, yokuş aşağı inerken aniden fren patlasa sadece kendinize değil, o an önünüzde olana da verebileceğiniz zararı düşünün? Bu haldeyken o araca binmeyin, her şeyinden emin olun ve lütfen trafiğe öyle çıkın.


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (17.07.15 22:36:34) 
aynı durumu şu an ben de yaşıyorum.
bakım da yağ degisimi,polen filtresi,yağ filtresi ve hava filtresi degisikligi yapıyorlar.
ayrıca arabaya bir check up yapıyorlar , frenler vs.
Ortalama sanayide 300-400 TL fiyat cekiyorlar,direk servisler ise 600 TL alıyor.
Bence bir git göster,bakımı yaptırmak lazım.
  • tuzlanmis sekersever  (17.07.15 22:37:27) 
ara sıra su koydum silecek suyu bitince, ama yağ filan değişmedi. dediğim gibi hiç bişe yapmadık aldığımız gibi biniyoruz. şu saniyeden itibaren para biriktireyim bari :) Bir de, illa yetkili servise mi götürmeliyim yoksa sanayide hallettirsem çok bir fark olur mu?


  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (17.07.15 22:52:28) 
En azından bir benzin istasyonunda falan dahi olsa yağını değiştir.. güvenlik açısından kesinlikle frenlerine baktır, bu işi servislerin ücretsiz check up günlerinden halledebilirsin.. baktırma işini, değişimini aracın marka modeline göre özel servisten daha uygun fiyata halledebilirsin.. ama yağ ilk iş..

edüt. araç sıfır kilometre ise özel servis garanti dışı kalmana sebep olabilir..
  • mert adam  (17.07.15 22:56:50 ~ 22:57:43) 
motor kucağa alınca öğrenilir. :) servis süper uygulamalı anlatıyor.


  • murder of neon  (17.07.15 23:45:22) 
50 bine kadar şansını zorlarsan ya ölürsün ya da arabayı gömçürtürsün


  • Sskywalkeremre  (18.07.15 01:07:43) 
servise götürme. sanayide yaptır
ama yaptır. erteleme. sağlıklı değil.

  • sttc  (18.07.15 01:35:31 ~ 01:35:46) 
abi yapmayın etmeyin yazık yav, 200'liralık yağ değişimini yapmadığın için belki 50.000 TL'lik arabanın ekonomik ömrü yarıya iniyor. En azından benzinlikte yağını değiştirin. 2.el araba almaktan soğuyor insan


  • okumakserbestbegenmeksart  (18.07.15 11:35:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.