[]

berberler bugün iki katı mı para alır? olaylı ve uzun, bi fikir lütfen

bugün benimki kapalı diye başka birine gittim. kapıda yazan fiyat da hoşuma gitti baya girim düzelttireyim dedim saçımı.

neyse düzeltti (3 numaradan 1'e indirdi) tam kapıdaki parayı vericem iki katı para istedi. neden diyince de bugün bayram çift tarife çalışıyorum dedi. ben de kapıda fark fiyat yazdığını buraya bu yüzden geldiğimi belirttim. o da bana keşke sorsaydınız dedi. bunun sorulacak bir şey olmadığını söyledim fiyat bellidir falan dedim ama yine de 2 katı para istedi ben de ödedim. (5 tl yazıyordu benden 10 istedi)

sonradan çok sinirime dokundu ama. benden önce bi amca çıkıyordu 20 tl istedi adamdan adam da şaşırdı. o anda bana söyleyebilirdi sonuçta ki o adama da bayram diye bir şey söylemedi.

neyse ben de bunun üzerine zabıtayı aradım böyle böyle diye fiş var mı dedi yok dedim. gidip alabilirseniz arayın öyle işlem yapabiliriz dedi ben de gittim fiş istedim neyse verdi ama arkamdan "ne yapacaksa fişi" tarzında bir şey söyledi yarım ağız.

tekrar aradım zabıtayı aldım fişi diye ekibe yönlerdirdi beni 5 dk sonra ekip beni aradı geliyoruz neredesiniz dedi ama o sırada adam da dükkanı kapattı gidiyordu. ekibe de söyledim o zaman belediyeye dilekçe yazın pazartesi bakalım bu işe dedi.

ben de kalktım gittim belediyeye dilekçe yazdım, olanları yazdım fişi de ekledim verdim. herkes de tanıdık olduğu için evet doğru yapıyorsun falan dediler.

bi arkadaşım sadece bu işin böyle bi geleneği olduğunu, gelenek gibi bir şey olduğunu söyledi de 24 yaşındayım hiç mi denk gelmedim ben böyle bir şeye? bilmiyordum sonuçta bunu.

acaba arayıp geri mi alsam diye düşündüm de yarın alabilirim dilekçeyi sorun değil.

ne yapsam karar veremedim. kazıklanma duygusundan nefret ederim ama sırf bu içime oturduğu için yaptım bu kadar şeyi. yanımda sadece 5 lira da olabilirdi bu sefer sorunda çıkabilirdi veya 5 lirayı kabul edecekti ama sanki doğru fiyatı değil de yarısını ödemişim gibi tavır da yapabilirdi.

ne yapsam sizce? bi fikir verin.

not: 5 liranın mı lafını yapıyorsun diyenler olacaktır mutlaka aradaki farkın zabıtaca alınmasını ve yardım olarak bir yere bağışlanmasını dilekçeye ekledim. emin olun çok paraya ihtiyacı olan birisi değilim birebir beni buradan tanıyan çok insan var.

iyi günler, iyi bayramlar dilerim.

 
kanka adam bayramda açmış. cazgırlık yapma boşuna. siktir et.


  • Frederick Co  (17.07.15 22:12:50) 
nerde lan 5-10 liraya berber bana da söyleyin olm?

en kıytırık yere gidiyorum minimum 25-30 lira veriyorum.
  • kosun lan mevzu var  (17.07.15 22:27:41) 
Bayramda 2 katı ne alakaymış ya? Sabah fırından ekmek aldım. Öğlen pastaneden tatlı aldım. Hepsinde normal ödedim. O adamlar da bayramda mesai yapıyor. Berber çakallık yapmış bence.

5 tlye saç traşı gerçekten ucuzmuş ama konu o değil.
  • corneillus  (17.07.15 23:01:57) 
berber gelene geçireyim diye tezgah açmış zaten. berberler kapalı olur bayramda


  • cekilmis gayfe  (17.07.15 23:09:04) 
bayramda berberin açık olması yasak bi kere.

olayın üstüne gidersen adamın amına koyacaklarından emin olabilirsin.
  • scent of a pastrami  (17.07.15 23:24:29) 
sizce ne yapayım geri alayım mı şikayeti?

tamam bayramda çalışıyorsun diye 2 katı fiyata çıkmış olabilirsin ama bir yandan da bunu belirtmen lazım değil mi?

bir türlü içim de rahat etmedi bir yanım çek diyor diğer taraf da söyleseydi o zaman diyor :/
  • c1b2k3  (17.07.15 23:31:53) 
Şikayetini geri alma. Ben olsam yazdıkları fiyattan 5 kuruş fazla ödemezdim. Eğer polisi zabıtayı arayacaksan parayi vermeden önce arayacaktin ya da adam mi sikiyonuz burda diyip hir gur cikaracaktin. Ama zabıta işlem yapabilir ceza falan yazdirabilirsen o daha çok koyar berbere. Geçmiş olsun.


  • blues guitar forever  (17.07.15 23:42:20) 
aynen baştan vermeyecektin. elinde bir belge bile yoktur zaten. adam bilerek yazmamış işte geçireyim diye. maliyeye şikayet et daha sonra fiş kesmiyor diye. sgk'ya şikayet et kaçak işçi çalışıyo diye. böyle uğraşsın işte yapacağın bu olur.


  • cekilmis gayfe  (17.07.15 23:48:24) 
cekilmis gayfe fiş var hocam.


  • c1b2k3  (17.07.15 23:54:43) 
Ben de buna sahit olmustum ve berberlerin adeti bu diye biliyordum. Adamlar bir nevi fiyat ayarlamasi yapmis iste kendi aralarinda, normalde bir sektordeki firmalar "x urununun fiyatini 1 hafta boyunca 2 katina cikartiyoruz, boylelikle hepimzi kazanacagiz" deseler, maliye bunlarin belasini siker. Ama bu uygulama berberler arasinda adet diye biliyorum.


  • inaniyorsun bari saygi duy  (17.07.15 23:58:12 ~ 18.07.15 00:00:43) 
Bizim burdaki bayan kuaforude arefe ve bayram gunleri çift tarife


  • ayhsegul  (17.07.15 23:59:30) 
geri alacağım gibi duruyor şimdilik :/


  • c1b2k3  (18.07.15 01:00:35) 
geri alma.oraya bayramda iki kati ucret alinacaktir diye yazmamak dolandiriciliktan baska bise degil. ha 5 liraya kkesim efsaneymis o ayri


  • yorgunargin  (18.07.15 13:12:46) 
abi 5 liraya saç kesen berber tekin değildir kesin varoş bir mahalle de falan ikamet ediyon başına bela alma çek şikayeti bence


  • docrivers  (18.07.15 13:58:54) 
Türkler birbirini sikmeyi çok sever. yegane yorumum budur. şikayetinden bir sonuç elde edilemez ayrıca.

gerçekten tatil gününde nasıl verebildin dilekçeyi? nöbetçi belediyeci mi bu?
  • dokuzeylul  (18.07.15 14:06:04) 
şikayetinden bal gibi de sonuç alırsın. ama esnaf odasına yap şikayeti. odadan yer esas kalayı.


  • scent of a pastrami  (18.07.15 14:43:54) 
ya kardeşim adam bayram günü bile ekmeğinin peşinde, bırak da çift tarife çalışsın. zaten dışarıda 20-30 liradan aşağı olmayan saç kesimini 10 liraya yaptırıyorsun, belli ki adam da kendi halinde bir esnaf. ekmeğiyle oynama adamın.

derim ben.
  • calligrapher  (18.07.15 14:52:53) 
şunu anlıyorum, zaman zaman böyle ufak tefek şeyler insanda "lan ayak üstü sikti adam, enayi seni" hissi uyandırıyor ama bu bence çok da öyle bir durum değil, senin tepkin de baya abartı. 10 liraya saçını kestirmişsin gerçekten zabıta belediye dilekçe falan uğraştın mı ya bununla?

yani sormuşsun niye böyle diye, adam da bayramdan dolayı demiş. fair enough. ben olsam kendi kendime "lan adam zaten 5 liraya saç kesiyormuş, 5 liraya saç kesen berber mi kaldı aq, ver adamın parasını da işine bak" derdim.
  • nxtrls  (18.07.15 15:35:20) 
geçen senelerde 2-3 sene oluyor bayramda fön çektirmiştim normalde 10 tlymiş 20 almıştı. bayramda bu şekilde olur. bence şikayet falan etmeyin.


  • matilda  (18.07.15 20:58:58) 
maltepe belediyesi belediye. hem nöbetçi zabıta hem de altın masa dedikleri oluşumun nöbetçileri var.

valla maltepe merkezde(minibüs yolunda) 6 liraya saç kesen yerler de var. ama olay 5-10 lira değil. sonuçta o adamın tarifesi 5 lira mı değil mi? ben ona bakarım.

bu arada dilekçemi de geri aldım(belediyenin nöbetçi birimi bugün de açık:) ). zaten fiş alınca 2 lira da kdv ye gitti. 3 lira da bahşiş olsun, gidip de büyük ceza falan alır bu sefer de üzülürüm dedim. ama bu kendimi teselli olayım. normal şartlarda yaptığı kurnazlık ama kendimi kandıracağım bu şekilde.

varoş bir yerde de oturmuyorum adatepe'de oturuyorum. ve dediğim gibi olay 5-10 lira değil.
  • c1b2k3  (18.07.15 23:12:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.