[]

Dislerimi cektirsem mi?

Uc tane azi disim ust cene sol sag alt cene sol curumus durumda(kopek dislerinin 2-3 yanindaki disler) doktor ya cekicez ya kanal tedavisi diyor ozel de yaptiracak mali durum yok devlet ise on besgunde bir randevu veriyor, kanal tedavisi o sekilde olmayacak bir disim oyle yapildi oluyordum valla arada,

Aci dayanilmaz boyutlara ulasti cektirirsem yemek yemem ne kadar zorlasir ve ilerde param olunca (cok pahali olmayacaksa tabi) eski haline getirebilir miyiz?


 
Dis apse yapmis bu arada gencler napsak?


  • acukan  (17.07.15 08:54:32) 
kanal tedaavisi o şekilde olmayacak derken?

Çektirmek en son yapılacak şeydir. önce kurtarmaya bakmak lazım. şimdi özele gidecek durumun yoksa yerine diş koyduracak durumun da yok demek ki. üç dişin yeri bomboş olacak. devlette de iyi doktorlar var. git kanal tedavisi yaptır.
  • elorelia  (17.07.15 08:58:54) 
kanal, çok faydalı bir tedavi. İlk seferinde ben de acıdan ölmüştüm ama ikinci ve üçüncü çok rahat geçti. Boş yere çektirme eğer kurtarma imkanın varsa.


  • oğlum çok zor lan  (17.07.15 09:08:04 ~ 09:20:33) 
aga kanal tedavisinde bir sey yok ya. dissizlik daha kotu.


  • baldur2  (17.07.15 09:17:55) 
Kanal Tedavisi ben de yaptırdım . Usta azı dişin önündeki ufak dişe. Kolay oldu.

Çektirme bence. Çektirmek kötü oluyor.orasi bos kalacak. Sonra implant ya da köprü diyecekler
  • nucleon  (17.07.15 09:46:02) 
Apseli durumda şuan diş, bundandır ki çektirme de olmuyor, ondan beklemeye karar verdim çok teşekkür ederim canlar yardımınızz için.


  • acukan  (17.07.15 09:52:22) 
agrilarin dis apse yaptigindan, amoklavin kullanman lazim iltihap kuruyacak zaten sonra agri kalmaz. daha sonra da kanal tedavisine baslanacak. Sakin cektirme ileri de o kadar cok basina bela acarki. Kendi disin gibi olmaz hicbisey, bugun disciye git sen antibiyotige basla


  • oscar  (17.07.15 09:54:30) 
Şahsen kanal tedavisini herkese önermem. Benim örneğin dişlerim çok hassas. Bugüne kadar üç kanal tedavisi yaptırdım, ikisinde dişim sonradan kırıldı, kökleri aldırıp implant yaptırmak durumunda kaldım. Üçüncüsünü yeni yaptırdım implant için durumum yok bu aralar diye. Yoksa onu yaptırmazdım.

Ama anladığım sende kanal tedavisi sonrası kırılma falan gibi bir durum yok. O zaman tabii ki kanal tedavisi yaptır. Dişlerini çektirsen üç şık olacak.
1. Boş bırakacaksın o dişleri, görüntü bozukluğu bir yana yiyecekleri şu anki kadar iyi çiğneyemeyeceğin için gaz gibi sindirim problemlerin başlayacak.
2. Köprü yaptıracaksın. Köprü yapımı için giden dişinin yanındaki sağlam dişleri kısaltıyorlar, bu sefer sağlam dişlerin de zayıflayacak.
3. Implant yaptıracaksın. Devlet üniversite hastanelerinde emekli diş başına 700-800'den başlayan malzeme parasını ödüyor, işçiliği devlet karşılıyor. Ki bu emekli için.

Çektirme yani dişini, kanal tedavisi yaptır. Haklısın ileriye randevu veriyorlar maalesef ama doktor sana antibiyotik yazarsa (gerekliyse) ve onu alırsan ağrın hafifler. Ve/ya da Kloroben adlı ağız gargarasını kullan, o da ağrıyı hafifletiyor.
  • iamelf  (17.07.15 13:50:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.