[]

Spor-esit oranda kilo alma

Iyi geceler ve iyi bayramlar herkese arkadaslar,

simdi burda sipor yapan bir cok arkadas oldugundan bise sorayim size..
Ben 47 kiloyum. Diyorum ki 10 kilo almak istesem mesela (en fazla o da) sporla tabi. Ve sağlıklı bi sekilde ve sıklasarak. Oyle bi anda degil, kendimi zorlanmadan olmasi gerektigi kadar. Spor yaparak aldigim bu kilo esit dağılır mi tum vucuda? Bi yerde birikme olur mu spor yaparak devam edince?

Bilenler yazabilir mi?
Sağolun

 
Yağ alırsan eşit şekilde dağılır, onda zaten sıkıntı yok. Kas için diyorsan; düzgün çalışırsan düzgün kasların olur, dandik çalışırsan dandik ve orantısız. Bu tamamen senin antrenman bilginle alakalı bir durum. Vücudun yağ tutması ile kas inşası birbiriyle çok farklı çalışan sistemlerdir. Yağı alırsın, şuram yağlansın buram yağlanmasın diyemezsin; o esnada neresi uygunsa orası yağlanır. Kas inşası için öyle bir durum yok; vücudunun bir tarafını çalıştırıp diğer tarafını çalıştırmazsan dandik bir vücudun olur dediğim gibi. Orantı sana bağlı. Bunun örneklerini görmek için chicken legs diye bir arama yap. Orantı sana bağlı. Tabii bir de bu kas inşası konusunda erkek ve kadın için iki ayrı değerlendirme yapılabilir. İyi çalışan iyi yemek yiyen iyi dinlenen bir erkek ömrü boyunca 17/18 kilo kası ancak inşa edebilir, o da sonsuz bir sabrın sonunda tabii. İlk senelerinde 10 kilo kas inşa edip sonrasında azalarak biter bu süreç. Kadınlar için durum daha vahim. Spor hayatlarının ilk 1 senesinde yapabilecekleri tüm kası inşa ederler. Sonra da, herhangi bir steroid kullanmazlarsa eğer, kas inşası yapamazlar. Yaptıkları da birkaç kilo kas ancak olur.


  • angelus  (17.07.15 00:57:26) 
Ya benim yag oranim azdi en son. Su an ne bilmiyorum. Niyetim birazda yag almak. Ama aynen suram yaglansin buram yaglanmasin diyorum iste. O da olmaz mi yani?


  • evc  (17.07.15 01:10:51) 
O yok; nerenin yağ dokusu müsaitse oraya depo edilir. Ki buralar genelde göbek ve çevresi olur.


  • angelus  (17.07.15 01:13:55) 
Ohoo, ne anladim ben o zaman ya. Olmadi ki bu simdi.


  • evc  (17.07.15 01:16:00) 
Kilo alma, otuzu geçince zaten alacaksın.


  • angelus  (17.07.15 01:17:13) 
Yok ama oyle cuval gibi de olmak istemiyorum.


  • evc  (17.07.15 01:21:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.