[]

Baba olmayı istemek

Benim için önümüzdeki beş yıl için imkansız olan bir durum.

Ama nedense son günlerde çok kafamı kurcalıyor. Daha 22 yaşındayım, ne bir ilişkim, ne bir mezuniyetim ne bir param var. Ne de askerliği yaptım.

Ama baba olma duygusu çok bastırıyor. Evleneyim, çocuğumuz olsun ona bakalım. Mutlu mesut yaşayalım. Büyüsün kız ise bebeklerle oynasın, erkek ise top koştursun ne bileyim canı ne istiyosa onu yapsın, karımla beraber gezelim, onu büyütelim. vs vs gibi şeyler hayal ediyorum ve istiyorum.


Çok mu garip? siz de oldu mu böyle şeyler.

Ayrıca baba olanlar baba olmak nasıl bi duygu lan?

 
Kenan Sofuoğlunun instagramına bak baba olmaya hazır mısın yoksa çocuk musun daha bir sor kendine

www.facebook.com
  • losev bagiscisi  (17.07.15 00:35:56 ~ 00:36:29) 
Farkındaysan hayallerini sıraladığında sadece şirin şeyleri ve hep ilkokul çağının sonuna kadar olan zamanı düşünüyorsun. Düşüncelerine şunu ekle:

- Uykusuz geceler, bebeğin ağlaması ile uyanmalar.
- Bebek sonradan çocuk hastalanınca üzülmek, stres, doktor masrafları.
- Genel masraflar. Çocuk bakımı iyi olarak yaparsan gerçekten pahalı.
- Eşinle özel hayatın epey bir darbe alacak. Cinsellik için enerjiniz kalmayacak bir süre, öyle "şu odada yapalım" gibi şeyler olamayacak evde çocuk var.
- Okul seçimi, çocuğun derslerine yardım, okul masrafları.
- Çocuğun dertlerini dinlemek, ona yardımcı olmak.
- Uzun seneler soru cevaplamak. Çocuklar her şeyi yeni öğreniyor, sana ve annesine soracak.
- Bir grup ergenle vakit geçir, şu anki hislerin böyle kalmaz.

Yanlış anlaşılmasın çocuk sahibi olunmasına karşı değilim, şirindir çocuklar, ama büyük sorumluluk ve zor. Öyle bir şeyi kaldırabilmek için maddi durumunun yeterli hale gelmesi kadar psikolojik olarak da yeterli hale gelmek lazım. İlişkinin de oturmuş olması en iyisi.
  • iamelf  (17.07.15 00:47:55) 
@losev bagiscisi; konuyla ne alakası var ben çözemedim?


  • zam sampiyonu domates  (17.07.15 00:57:08) 
bir ara bana da gelmişti öyle bir dürtü. gerçekten ilginç bir biçimde baba olmak için kıvranır bulmuştum kendimi. cinsellikle bağlantılı bir üreme dürtüsü değil yalnız bahsettiğim. bir çocuğum olsun, seveyim, öpeyim, okşayayım, bir şeyleri merak etsin de yanıtlayayım, bir şeyler oynamak istesin de şebeklik yapalım falan gibi şeyler hayal ediyordum hep. yaş 19. (buraya ek: bu hisler geldiğinde 19 yaşındaydım. 21 yaşında, çocuk bakabilecek sorumluluğu almakla uzaktan yakından alakası olmayan bir bireyim şu anda. saygılar.)

geçti sonra. hormonal mıdır nedir diyeceğim de babalık hissi de hormonlarla bağlantılı mı bilemedim. psikolojik açıdan bir şeyler tetiklemiş olabilir belki.

"çok mu garip?" evet, çok garip.
  • knight of cydonia  (17.07.15 01:00:30 ~ 01:01:46) 
degisik bir durum tabi de 22 asiri erken.


  • hot potato  (17.07.15 01:14:20) 
demek ki baba değilsin @domates


  • losev bagiscisi  (17.07.15 01:29:42) 
@losev bagiscisi; sorumun cevabı bu değil. konu baba olup olmamak da değil. tekrar sorayım; yukarda sorulan soru ile verdiğin linkin ne ilgisi var?


  • zam sampiyonu domates  (17.07.15 02:34:36) 
Ben de aynı yaştayım ve aynı duygular içindeyim. Bütün duyuru +1 yani. Gerçi buna ek olarak eşcinselim, bi kat daha zor sanrıım bu benim için.
Baba olmayı bilmiyorum ama şu an kucağımda 8 aylık yeğenim var ve dayı olmak da harika bi duygu. Ablam bizde kaldığında gece çocuk uyanırsa ben kalkıp uyutuyorum (ablam emzirmiyor artık). Bir kaç defa da ablamın işi çıktığında, müsaitsem bütün gün bizde ben baktım falan. Bu kadarı bile biraz zor ama buna rağmen kesinlikle istediğime eminim.

  • phoenixboy  (17.07.15 12:56:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.