[]

"içerikteki" davranış şeklinin / karakter halinin ismini soruyorum

sevmediğim insan davranışlarından bir tanesinin tam adını (tabi varsa yani) öğrenmek istiyorum. en azından yoksa da sizce ne denir böylesine diye soruyorum...

şöyle bir örnek düşünün:

adam geçen bayramda istanbul'dan gidiyor bir yerlere. giderken duyuruyor, tatilden fotolar şu bu. keyfini paylaşıyor bastıra bastıra. "oh be istanbul'dan kurtulma keyfi" diyor mesela.

bu bayramda da istanbul'da kalıyor. ve trafik durumunun haritasını paylaşıyor "oh be bayramda istanbul bomboş, gittiğiniz yerde kalın" diyor.

bir tür "işine geldiği gibi" davranıyor. objektif olamıyor. yani "dötlük" yapıyor işte kabaca. ben bunun kaba olmayanını merak ediyorum. bu tarz arkadaşların alnına şak diye yapıştırılası etiket nedir?...

 
Adamda çok bir şey göremedim. Çok kişi gibi İstanbul'la sevgi/nefret ilişkisi var işte. Çoğu kişi olarak İstanbul'dan nefret ediyoruz ama biri "Eee burada yaşama" deyince "Ben mecburum, sen yaşama" diyoruz. Hepimiz aynı konumdayız ve birbirimizden nefret ediyor, yaşadığımız kaos için birbirimizi suçluyoruz. Oysa, bu da şuna benziyor
www.biketoworkblog.com

Huzur bulduğumuz, mutlu olduğumuz tek zamanlar İstanbul boşken veya İstanbul'da değilken yaşadığımız zamanlar. Objektif değil çünkü duygusal, her gün İstanbul harbi ile savaşan insan nasıl objektif olsun İstanbul konusunda. Adam bunalmış ve patlama noktasına gelmiş, bu durumda da en ufak sevindirici şey böyle çelişkili, tutarsız mutluluklara neden oluyor. Demek ki adam stresten çıldırmış İstanbul'da. Bu da aşırı normal bir şey. Açıkçası İstanbul'da değilken ve İstanbul boşken seviyorum İstanbul'u.

Belki başka bir örnek üzerinden daha iyi anlardım. Bu örnekle ufkumu yeterince açamadım, demek istenileni hissedememiş olabilirim. Şu an adamın dötlüğü ile başka bir döt olarak süper empati yapabiliyorum.

Ha, yumurtadan çıkıp kabuğunu beğenmemek denebilir de, kabuk da kabuk olsaymış.

Edit: godoşu beklerken "hınç" demiş, güzel demiş. Gerçekten de İstanbul'da yaşamanın getirdiği bir hınç var.
  • aychovsky  (16.07.15 18:41:45 ~ 18:52:23) 
aychovsky +1

istanbul'u trafik ve kalabalık yüzünden sevmeyen normal bir insan gibi göründü bana da.

tutarsız/kararsız olduğu söylenebilirdi eğer ki örnek istanbul'a özgülenmemiş olsaydı.

yalnız bu durumu "bakın ben akıllılık yaptım, siz görün gününüzü" tarzında alt metinlerle sosyal medyada bastıra bastıra duyurması diğer insanlara nanik yapar gibi oluyor. bu tutum şımarıklık ya da aşağılık kompleksi olarak yorumlanabilir bence.
  • whimsical  (16.07.15 18:53:30 ~ 18:57:22) 
Rasyonalizasyon.

Yani bir davranisi etik, dogru ve gercek oldugu icin yapmiyor. Tam tersine o davranista bulundugu icin, davranisin kendisini etik, dogru ve gercek hale getiriyor.
  • protector  (16.07.15 20:46:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.