[]

itü ingilizce mimarlık vs istanbulda ya da cevresinde herhangi bir tıp

Tercihleri verdik. Tercih verirken cok cok zorlandik. Aranizda bu bolumlerde okuyanlar varsa artı ve eksileriyle karsilastirabilir mi bu iki bölümü.

Not: Bugün 23:59'da değişiklik yapma imkanımız bitiyor. Burada yazilanlar cok cok önemli. Simdiden tavsiyeleriniz icin teşekkürler.


 
Tercih yapan ben degilim. Kardesimin tercihleri. Aile olarak tıp diyoruz. Kardesim de oldukca kararsiz. Bogazici istiyordu. Bogazici muhendislikleri yazdi ama gelmeyecegi aşikar. İtü mimarligin gelme ihtimali ise cok cok yüksek. Biz tipta israr ediyoruz. Sonraki tercihleri de full tip yapti. Yani itü gelmezse tıp gelecegi kesin. Ama siralamaya gore itü mimarligin gelmeme olasiligi yüzde 1 gibi bir sey. Yani mimarliktan once tip yazmali mi yazmamali mi? Tek istedigim arti eksi yonleri.

Mimarlik icin is olanakları pek iyi degil diyorlar. Baslangic maaslari mesela iyi degilmis. Vesair vesair... Tüm tavsiyelere acigiz.
  • tamamen hayal urunudur  (16.07.15 16:14:52) 
o kadar sig bir bakis aciniz var ki herhalde ailecek, mimarlik okumasin bosuna kontenjan doldurmasin.


  • groove  (16.07.15 16:27:11) 
Sey demeyi unutmuşsun: at gözlüğü.


  • tamamen hayal urunudur  (16.07.15 16:30:31) 
uzuldum simdi sen oyle diyince ama yok at gozlukluk bi durum bile yok keske oyle olsa. meramimi daha iyi ifade edecek olursam;
mimarlik yaraticiliktir, farkli dusunmektir, farkli insanlari, hayatlari, geometrileri, malzemeleri, iklimleri, formlari, fonksiyonlari, sehirleri, kavramlari kesfetmektir. Kardesine aynen boyle soyle; eger heyecanlaniyorsa mimarlik yazsin gecsin.

  • groove  (16.07.15 16:37:08) 
Sabahlarken insanlarla mı uğraşırken daha mutlu olur, kağıt kalem pergel cetvelle mi, bu sorunun cevabını düşünsün.

Reel hayat editi: Tıptan mezun olunca mecburi hizmet nedeniyle işi zaten hazır. Çalıştığı yere göre maaşı dolgun da olabilir. Benim bir akrabam Yozgat'a gitti hizmet için. Gittiği günden beri orada pratisyen hekim olarak çalışıyor (yaklaşık 4 yıl olmuştur herhalde), ayda 6000 küsur birşey alıyordu en son bildiğim. Uzmanlık kontenjanları ise, artan mezun sayısına göre yerinde sayıyor. O yüzden mezuniyete doğru ya dershanede tus kasacak, ya da yurt dışını düşünecek. Bir tanıdığımın asistan maaşı 2000 tl. Döner eklenince ne kadar oluyordur emin değilim.
  • sipidik oldurmeli  (16.07.15 16:39:45 ~ 16:59:51) 
Faydalı bir seyler söyleyecek var mi? reel hayattaki karsiligina dair mesela bir seyler yazmak isteyen varsa daha faydali olacaktır. Tesekkurler...


  • tamamen hayal urunudur  (16.07.15 16:45:17) 
1900tl'ye basladi daha gecen gun itu mimarlik mezunu bi' arkadasim. yillarca mimarlik mimarlik deyu beyinlerini yikadiniz gencecik cocuklarin. metelige kursun atiyor yuzde doksani su anda. anca okurken karili kizli ortamda zikis zokus isleriyle ugrasip keyifli vakit gecirirler. tek artisi da bu herhalde.


  • gencliginde metalci dovmus hikmet amca  (16.07.15 16:46:18) 
Tesekkurler @gencliginde... Bu tur tavsiyelere ve orneklere ihtiyacim var.

Kardesim daha 19 yaşında ve bu yasta insanlar hayalci davranabiliyor. Ama bedelini sonraki yaslarda oduyor maalesef.
  • tamamen hayal urunudur  (16.07.15 16:51:28) 
Yardımcı olan herkesten allah razı olsun. Tercih sırasını değiştirdik. Kardeşim hic itiraz etmedi. Yani su anda bile kararsız bir durumda. Ustelik tıp icin sehir disinda olsun diyor.

Şimdiki siralamaya göre

Medipol tip
Bezmi alem tip
Acibadem tip
Uludag tip
Biruni tip
Namik kemal tip

Bunlardan birinin gelmesini bekliyoruz. Bu siralamada gelmesi en muhtemel olan Uladag, Biruni ve Namık Kemal görünüyor. Istanbul ici olanların gelme ihtimali düşük yani.
  • tamamen hayal urunudur  (16.07.15 17:36:29) 
tıp iş hayatı yani nöbetleri vs ile oldukça zor bir meslek, erken gorseydim kesinlikle mimarlık önerirdim.


  • farmalik  (17.07.15 02:41:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.