[]

İTÜ'de okuyanlar bakabilir mi?

Arkadaşlar kız arkadaşım kıbrıs odtü'de hazırlık okuyordu bu sene itü'ye geçmek istiyor. Merak ettiğimiz bazı sorular var itü'de okuyan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok seviniriz.

1.İTÜ'nün içinde yurt var mı
2.Yoksa eğer okula en yakın nerelerde var? Sizce nereler tercih edilmeli?
3 Mühendislik fakültesi İstanbul'un neresinde? (Google'a göre Maçka gözüküyor ama emin olmak istedik.)
4.Hazırlık sınavı nasıl? Çok mu zor?
5. Okul içi bolum değişikliğinde, maden mühendisliğinden petrole geçmek istiyor. Bu çok mu zor olur? (Geçen sene listeye baktık adamın teki 2.8 le geçmiş)

teşekkürler itülüler. :)

 
1. maslak kampüsünde sanırım 700 kişilik filan kız yurdu kontenjanı var, gümüşsuyunda da 100 civarı bir şeydi galiba. maslak'taki rakam daha yüksek olanbilir.
2. yurt muhtemelen çıkar özel yurda gerek yok.
3. tek bir mühendislik fakültesi yok itü'de. makina(makina-imalat) fakültesi gümüşsuyu'nda, işletme endüstri maçka'da diğerleri de maslak'ta ama ilk sene bunların hespinde birden dersi olabilir (havuz dersleri).
4. odtü ve boğaziçi'nin sınavından daha kolay.
5. kontenjana, o seneki durumlara bağlı. ama muhtemelen havuz derslerinden aldığı 3'e yakın ortalamayla rahat rahat geçer.
  • yazmamaya yemin eden adam  (16.07.15 02:25:44) 
1. Evet var.

3. Maslak ayazağa'da.
4. Girmedim ama kolay olduğunu söylüyorlar.
  • neysene  (16.07.15 10:10:25) 
o 2.8'le geçen benim arkadaşım olabilir :) odtü kıbrıstan itü petrol mühendisliğine geçti. çok fazla detay bilmiyorum, buradaki cevaplar tatmin etmez de spesifik birşey sormak isterseniz ulaşırım.


  • al-se  (16.07.15 10:14:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.