[]

işi olan beni arıyor

sevgili ekşiseverler,

son 2 senedir kimin ne işi olursa beni arıyor. bende icabında hallediyorum. fakat artık sıkıldım bu durumdan. öyle adamlar arıyor ki normalde hal hatır sormayan fakat işleri düşünce arayan adamlar. bende tabi önce yok işim var falan diyorum sonradan bir şekilde kabul ettiriyorlar ve işlerini bana yaptırıyorlar. iyice bunaldım bu durumdan. normalde kolay hayır diyebilen birisi değildim. fakat sonradan hayır demeyide öğrendim ama hala bir şekilde bu boktan işleri kabul ediyorum. misal en boktan bi tapu işi olsa sen bilirsin gel beraber gidelim, boktan bi ayakkabı alma işi olsa sen iyi anlarsın gel gidelim. ulan adamın bilgisayarı bile bozulunca çağırıyor. adam otobüs bileti alacak "alo nerdesin gel otobüse bilet alacaz". arkadaş ortamında öyle fazla konuşan şu işleri bilirim yaparım diyen biriside değilim. yeni tanıştığım biri bile bana "sen şu işten anlarsın nasıl yaparız" gibisinden sualler yöneltiyor. bu işlere koşturmaktan artık hayatımı yaşamıyorum. zaten yoğun biriyim. babamla yalnız yaşıyorum evin yemeği bulaşığı çamaşırı ütüsü hepsi benim üzerimde. bu adamlar bana bir gün bi tas çorba getiripte sen yalnız yaşıyorsun al bugünde yemekle uğraşma dememiş adamlar. bunlara anlatıyorum bu durumu bi şekilde fakat taktıkları yok. bu aramalarda olunca uykumdan kesiyorum bu dümbüklerin işlerini halletmek için. bir ara telefon numaramı değiştirdim fakat sonuç yine aynı. telefonlarımı kapattım evde yattım 4-5 gün sonunda evime gelip yardım istediler.

acaba yay burcunun her boktan anlama durumu mu benim üzerimde olumsuzluk yaratıyor. öyle adamlar tanıyorum ki ayakkabısını bağlamayı bile bilmiyor. artık yeter. adam gibi kahveye gidip bir iki el oyun bile oynayamıyorum. zırt diye telefonum çalıyor.
bende sizden şimdi yardım istiyorum. buna nasıl bir son verebilirim ? kırmadan yada kırarak nasıl bunu yok ederim ? bu insanlar beni bir ayakçı gibi mi kullanıyor ?

 
1 sene oncesine kadar ayni durumdaydim. bilgisayar (ya da teknoloji diyeyim daha kapsamli) ile ilgili isi dusunce ariyordu insanlar beni. bir sure sonra canima tak etti. o zamanlar facebook hesabim vardi, tamamen sildim. her turlu instant messaging kanallarindan ilgili kisileri sildim, iki tane hattim vardi ikisini de iptal ettirdim. sansima, bu olaylardan once de bizimkiler yeni ev satin alip tasinmislardi, yeni evi de bilmiyorlar yani. ben zaten farkli sehirde yasiyorum cogunlukla, benim de evimi yerimi yurdumu bilmiyorlar. bu sekilde kurtuldum ben.
hayatimdan sildigim bu insanlarin icinde 9-10 yillik hatta cocukluktan arkadaslarim bile vardi. ama gozu donunce insanin bir sey gormuyor.
boyle bir riski goze aliyorsan yap derim. cunku anlamiyor insanlar. "abi her isinize kosup duruyorum, bir hal hatir sorun ayiptir" seklinde soylenince sucluymussun gibi trip yiyorsun ustune.
  • sourlemonade  (18.09.09 00:54:43 ~ 00:56:04) 
çözüm yeni ev almak mı yani ? hattıda iptal ettirdim. msnede girmiyorum. facebook desen ayda bir bilemedin iki. ne yapalım ?

edit: üstelik ortamım hep sap. bağyanların işi düşse seve seve.
  • Ayiyogi  (18.09.09 00:59:36 ~ 01:00:36) 
cozum bir tek o degil tabi. bana o sekilde denk geldi, onu da yazayim dedim. (evime gelip yardim istediler dedigin icin)


  • sourlemonade  (18.09.09 01:07:01) 
araban varsa normal yoksa anormal ya da sallıyorsun.


  • cagkan  (18.09.09 01:14:16) 
abi insanlara hayır demesini öğrenmen lazım. ilk başlarda götü kalktı filan şeklinde tripler yapabilirler ama uzun vadede çok rahatlarsın bence. ben bu olayı taa ilkokulda farkettim o zamandan beri kullanırım.


  • kendicoplugundeotenhoroz  (18.09.09 01:14:46) 
@cagkan:
arabam yok ama durumum iyi. neden sallayayım. durum anormal diye başlığı açtım zaten

@divit:
aldım bari hakkını vererek yapayım diyorum.

ben nasıl yapsamda bu kişilere telefonda yok yapamam desem ? şu gün şu saatte şu işim var yapamam diyorum gece yap diyor utanmadan, uyuyacağım diyorum tamam erken kalk yap diyorlar. nedir bu yüzsüzlük anlamıyorum. zaten teknoloji ayrı bi mevzuu. bi arkadaşın sınıf arkadaşındaki kızın ablasının msnini hacklemişler geçen gün. zırrrr diye telefon çaldı açtım. böyle böyle bi arkadaşın msnini hacklediler sen hackle sonra bana şifreyi ver. arkadaş kim diye soruyorum diyor bizim sınıftaki bi kızın ablası. tamamda banane kızın ablasından diyorum, üstelik kızı yolda görsem tanımam. nazım sana geçiyor diyor arkadaş ve telefon böyle sonlanıyor. ne yapayım yahu ben
  • Ayiyogi  (18.09.09 01:26:41 ~ 01:28:46) 
sen yapmıyom lan amınakoim demedikçe yapacaklar.
yardımı mardımı yok bunu abi.

  • cagkan  (18.09.09 01:28:29) 
@cagkan:
onuda diyince küsüyorlar. bi işimiz düştü onuda halletmedin alacağın olsun diye bi cevap alıyorum.

  • Ayiyogi  (18.09.09 01:29:40) 
küssünler ?


  • cagkan  (18.09.09 01:31:02) 
he deyip ertelesen, uğraşmasan; vurdumduymaz, gamsız biri olsan? işe yarar mıydı?


  • sttc  (18.09.09 01:46:06) 
he diyip erteleyince tekrar arıyorlar. küsünce hiçbir şey olmamış gibi bir dahaki sefere işleri düşünce arıyorlar. iki sefer bu küsme olayı başıma geldi ikisinde de aradılar. ne yapayım yahu bahane uydurup yalan söylemekten sıkıldım. üstelik söylediğim yalanlarda elimde patlıyor yine o işi yapmak zorunda kalıyorum.

edit: yalan konusunda da öyle güzel yalanlar söylüyorum fakat işe yaramıyor. evde badanacılar var evi boyuyorlardan tutun banyoda düştüm bacağım çatladı dışarı çıkamıyoruma kadar pek çok yalan söyledim.
  • Ayiyogi  (18.09.09 01:49:08 ~ 01:57:27) 
Bilgisayardan çok iyi anlarım. (Çok iyi derken çevremdekilere göre iyi anlıyorum. Koyun-keçi-abdurrahman çelebi ilişkisi) Her başı sıkışan bana sorar. İşim varsa "işim var şimdi" derim. Hala üsteliyorsa zibidi, işim var deyip suratına telefonu kaparım. MSN'de blocklarım. Artık millet huyumu da biliyor. Çekine çekine soruyorlar.

Hiç onlara suç atma. Suçlu sensin. Kötü ol biraz. Önce kendini memnut edeceksin. Varsa ana-baba-kardeşler öncelikli. Diğerleri anca işin yokken. Herkes beni sevsin mantığıyla bu dertten kurtulamazsın.
  • pichoscosama2  (18.09.09 02:09:43) 
ya öncelikle madem sen bu kadar fedakarsın, yardımcısın buna rağmen karşındaki insanlar hala hödükçe davranıyor, onların gerçek arkadaşların olmadığı konusunda hemfikiriz heralde. böyle çıkarcı kişileri hayatından çıkarman da sorun olmaz bence. telefona bakmamak çözüm olmuyorsa, yüzlerine karşı düşüncelerini söyle. bi daha görüşmek istemediklerini, sert biçimde uyar, rahatsız etmemelerini söyle. ama sitem eder gibi söylersen bu insanların anlamayacağı açık bi şey. yani onlar seni kullanmaya çekinmiyorsa, sen de onları kırmaktan çekinme(çıkarçı olanları).

yalnız bi tek konuya takıldım burda. arkadaşlarının bi şeyler almaya seni çağırdıklarını söylemişsin. bu bana pek yanlış gelmedi. seni kullanmak amacıyla mı çağırıyorlar? çünkü bi de insan birlikte vakit geçirmiş olmak için de çağırabilir bi arkadaşını. hani hem görüşelim hem de işimizi halledelim. işte birlikte alışverişe çıkmak gibi... çünkü çıkarcıları hayatından çıkarırken, iyi olanlarla da arkadaşlığını sürdürek önemli...
  • bullet-tooth  (18.09.09 02:15:46 ~ 02:19:00) 
kırıcı davranmaktan başka çarem kalmamış galiba. yeter artık iyice bıktım usandım. şöyle evimde kimsenin rahatsız etmeyeceği şekilde 5-6 gün yatmak, tv izlemek, yemek yapmak, internete girmek istiyorum. zaten okullarda açılacak tatilimin son günlerini bu şekilde geçireceğim. gerekirse kapı zilini söküp telefon bataryasını klozete atacağım. ancak bu şekilde kurtulurum.

peki bu kişiler beni arayınca kırıcı olmadan, yalan söylemeden, yok olmaz yapamam nasıl derim ?
  • Ayiyogi  (18.09.09 02:52:44) 
onlar seni kiriyor ama. sen de onlardan yardim iste ayni sekilde. yardim ediyorlarsa ne ala, yoksa acik acik soyle herseyi ve resti cek.


  • ermanen  (18.09.09 04:43:14) 
okudum, okudum ve son olarak divit'in yorumundan sonra ışık çaktı bende. seneler önce benzeri bir çıkmaz içinde kalmıştım bende. Ve senin şu an uygulamayı düşündüğün yöntemi(insanları kırmadan) uyguladım. daha doğrusu uygulayamadım. Neden böyle dedim; çünkü başarısız oldu. Ayrıyetten hiç tahmin etmeyeceğim bir sonuçla karşılaştım; tüm kişiliğim silindi. evet o kadar ciddi. "ahmakların içinde yaşayan bir gün ahmak olur" diye bir söz vardır. işte o durum.
İşin özü; tam şu anda bir ırmak üzerinde giden bir kanoda tek başınıza olduğunuzu ve biraz ileride bir uçurum şelalesi olduğunu görüyorum sizin için. evet o kadar acı..

Doğru bildiğiniz şeyler için insanları kırın, yoksa hiç tahmin etmeyeceğiniz bir şekilde bozulacaksınız.
  • daglien  (18.09.09 07:59:45) 
Hocam her türlü kır bence . Zira seni bu denli rahatsız eden, değer vermeyen adamları kırmak yerden göğe kadar hakkın. Ben bile sinir oldum yazdıklarını okuyunca inan. Samimi söylüyorum.


  • charlesbukowskiineksi  (18.09.09 09:19:06) 
ayıyogi cevaplar yeterlidir heralde senin de benim senden bir ricam olacak. şimdi benim biraderin facebook'taki farmville'i hacklemişler sen anlarsın hallediverirsin hocam dimi?


benim bir akrabam var. aynı senin olaydan muzdarip(adam 60 yaşlarında) ailede en çok eleştrilen özelliği tanımadığı etmediği adamın işine koşmaktır. yaklaşık bir beş sene önce birinin tapu mapu işlerini hallederim demiş, kendi kendine kefil olmalar ayarlamış, ancak ondan sonra başı çok ciddi belaya girince kapı zilinden ismini sildirme telefon değiştirme vsvs en sonunda bir evini satarak kurtuldu. yani ya şimdi kurtulacaksın bu işten ya ilerde bir zaman başına böyle bir şey illaki gelecek.. o yüzden diğer arkadaşların önerilerini dikkate alsan bence iyi edersin. haydi kal sağlıcakla.
  • manfool  (18.09.09 09:38:18) 
insanlara işlerin kolay yollarını göster, ya da sen hallet.
bilet mi alınacak internetten al. o kişiyle muhattap olmana bile gerek kalmaz.
efendim alışveriş mi internetten al, feysbuku varsa linkler yolla filan.

mesela bir iki yıl önce bir tanıdığımız kamera almış ama kılavuzu türkçe değilmiş. al bunu çevir dediler, nalça kadar kılavuz, yüz sayfadan fazla. çüş dedim ama yapamam demem mümküm değil. ben de faturasını istedim satan dükkanı aradım bunun türkçesini yaratın bana yollayın dedim, bu benim tüketici hakkım diye inlettim. çat geldi kılavuz kapıma. :)

işlerin her zaman kolay yolları vardır.
  • kediebesi  (18.09.09 12:03:06) 
Durumun iyiyse(maddi yönden) öyle hatırlıyorum, senden birşey yapmanı isteyenlerden sen de zor yapılacak isteklerde bulun. Şımarık istekler bile olabilir. Sen benim için bunu yap ben de senin istediğini yaparım de. Ben rahatlıkla söylerim, çarşaf böreği de mesela. Seversen, yaptır getir de. Zeytinyağlı sarma iste, her malzemesi tam, kalem gibi sarılmış. Falan işini yaparım ama, gel evi temizle,gömleklerimi ütüle beğenirsem yaptıklarını, ben senin işini hallederim de. Aklına gelmezse istenecekler, bende fikir çok. Seve seve yazarım. En püf noktası ise, senin istediğin yerine gelmezse, hiç parmağını bile kıpırdatma. Hadi bakalım kolay gelsin.


  • july14  (18.09.09 12:38:56 ~ 26.04.11 17:51:53) 
aynı durumdayım sayılır.
yaptığınız iyilik bir süre sonra sizin göreviniz oluyor.
hayır ya da meşgulüm demeyi öğrenmeniz gerekiyor. gitmek ya da yardım etmek, yapmak istemiyorsanız hayır yapmak istemiyorum diyeceksiniz, çok basit.
merak etmeyin, ölmüyorlar, işlerini yaptıracak başkasını buluyorlar. yardım etmeyince içiniz rahat etmeyecek biliyorum ama etmemeniz gerekiyor ;)
kimseden de sizin için bir şeyler yapmasını beklemeyin.
evinize gelmeleri konusunda da; gelsinler. siz ciddi ve kararlı bir şekilde hayır dedikten sonra gelseler nolur gelmeseler nolur. siz yardım etmek istemedikçe gelmeyi keseceklerdir yakın zamanda. biraz kötü olacaksınız onların gözünde ama olsun.

örnek: bana sürekli şu ne ki bu ne ki, herhangi bir dilde bu ne demek diye soran bir arkadaşıma google ve google translate linklerini atmıştım. biraz nazlandı, sen yap işte falan dedi (benim için çok zor değilmiş), cevap vermedim. yaptı mı bilmiyorum, ilgilenmiyorum da.. :) böyle yani. (evet bi de geri zekalı bir ukala, senin için zor değil ama benim çok zor falan diyor)
  • aithra  (18.09.09 13:31:16 ~ 13:33:30) 
bence sen de aynı şekilde karşılık ver. sen de onları kullan.


  • you can go suck a fuck  (18.09.09 13:53:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.