[]

iran'a yaptırımların kalkması

yaptırımların kalkacağı duyulunca halk sokaklarda kutlama yapmış. halk o kadar mı sıkıntı çekiyordu bu yaptırımlardan? yani insan tahmin edebiliyor ama az çok takip ederim haberleri, halkın yaşadığı sıkıntıdan bahsedeni görmedim hiç.




 
yeri gelmişken sorayım.

irana gitmek istiyorum ama pasaportta iran vizesinin gözükmesi abd ve avrupa ülkeleri nezdinde olumsuz bir durum.

ilişkiler gelişmeye başladıkça bu sorun olmaktan kalkar mı? gideyim mi?
  • raskolnikov2  (15.07.15 19:40:53) 
@raskolnikov, öyle bir şey yok abi. şehir efsanesi o.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (15.07.15 19:45:30) 
rakamı net hatırlamıyorum ama ciddi bir enflasyon sorunu vardı. dışa neredeyse tamamen kapatıldıkları için uluslararası ticaret çok kısıtlıydı. dışarı bir şey satamadıkları için, haliyle içerde üretemiyorlardı da. işsizlik mişsizlik alıp yürüyor öyle olunca tabii.

kutlanan şey bana kalırsa "kötü"nün geride bırakılmış olması değil, "iyi"nin kapısının aralanmış olması. çünkü bu kararla birlikte iran artık çok daha güçlü ve zengin bir ülke olabilecek. memlekete para akacak, iş olacak, fabrika olacak vesaire. sadece ekonomik de değil, her anlamda iran'ın kapıları dünyaya açılmış olacak. ülkelerle iyileşen ilişkiler, yükselen yaşam kalitesi falan filan. bir anlamda iran için yeni bir çağ başlıyor diyebiliriz, o yüzden seviniyor millet. olan yine bize oldu amk, "iran oluyoruz" derken adamlardan beter hale geldik ahah.
  • der meister  (15.07.15 19:47:20) 
neredeyse hiç ithal ürün yoktu. (legal olarak)

irandaki zengin kesim bu durumdan aşırı derecede rahatsız elbette.

iranın zengin kesiminin bir kısmı islam egemenliğinden de rahatsız.

birçok iranlı irticadan önce neredeyse almanya ile yarışacak bir seviyede olduklarını fakat irtica sonrasında medeniyette ekonomide eğitimde ve her şeyde onlarca yıl geride kaldıklarını düşünüyor.

ambargonun kalkmasına yönelik kararların onları çok fazla sevindirmesi normal yani.
  • kosun lan mevzu var  (15.07.15 19:55:36) 
haftaya iranlı misafirlerim gelecek couchsurfing'den onlara sorarım, başka soracağın şeyler varsa onları da söyle onları da sorayım


  • selam  (15.07.15 20:03:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.