[]

Komşunun havlayan köpeği; Hukuki yardım!

Bu komşu yan evde. Aramızdan dar bir yol geçiyor, o kadar. Köpek o bahçenin bizim tarafa bakan duvarında bağlı, orada yaşıyor. 24 saat, gelene geçene, kuşa böceğe havlıyor ve bi havlamaya başladı mı öfkesi bitmek bilmiyor, geçen geçmiş gitmiş çoktan, 1 saat havlıyor bu arkadaş...

Polis bir şey yapmadı, zabıta bana "yeni mahkeme kararı var, köpeğin doğası bu olduğu için bişey yapılamıyor" dedi. Bildiğin, köpeğin havlama hakkı, benim uykumdan sağlığımdan sinir sistemimden daha üstün şu an.

Her sabah 5te bas bas bağırtıyla uyanıyoruz. Gün içinde huzur yok, kafamız kazan. Akşam çocuğu uyutamıyoruz, uyutsak bile gecenin 3ünde 4ünde her an uyandırabiliyor.
Durum sahiden epey ciddi. Ben antidepresan kullanmayı düşünmeye başladım, sırf şu gürültüye kafayı takmadan evde durabileyim diye.

Hayvan genç bir hayvan ve bağlı durmaktan mutsuz. Bir kez kaçıp bizim bahçeye kadar geldi ordan biliyorum, oyun oynamak için çıldırıyor. Sıkıntıdan havlıyor.
Akşamları sanırım, gelip yemeğini veriyorlar ama o kadar. Ne seven okşayan gördüm, ne ilgilenen.

Zabıtanın bana verdiği cevaptan sonra bunalıma girdim resmen. Yapabileceğim hiçbir şey yok! Benim ve ailemin hayatından, sağlığından, uykusundan daha önemli bir köpeğin havlama hakkı. Nasıl olabilir abi? Hepimiz perişanız, niye? Bu köpek dilediği gibi havlayabilsin diye. Çünkü hakkı.

Nolur bi bilen, bi tecrübesi olan, bi hukuktan anlayan bana yardım etsin ne yapabilirim...
Köpek sahipleri kaba saba insanlar, muhatap olmak istemiyorum. (Bir kez sabah 5te can havliyle gidip susturun lütfen dedim, kadın "siz ordasınız diye havlıyor" dedi. sanki yatağımdan durup dururken kalkıp geldim sabahın 5inde!)

İMDAT!

 
ben olsam 10 tane muhabbet kusu 5 tane papagan alir balkona koyardim ... bise diyen olursa da kuslarin dogasi bu derdim ...


  • pete payetti  (15.07.15 17:04:49) 
HAYTAP'ı ara sor. Belki yapabilecekleri bir şey vardır. Yazık garibana. Aslında "pırahın layn beni anuna goduklarım" diyor da anlayan yok.


  • alperz  (15.07.15 17:11:32) 
beldeiyeyi aradınız mı? hayvana eziyet var deyip alabiliyorlar bildiğim kadarıyla.


  • qui gon  (15.07.15 17:13:52) 
geçen seneki evde aynı durum bende de vardı bir ara köpeği öldürmeyi bile düşündüm sonunda taşınmaya karar verdik .


  • eksimeksi  (15.07.15 17:17:50) 
Arkadaşlar sağolun ama belediyeyi de aradım, polisi de aradım, zabıtayı da.
Hiçbir çözüm bulamadığım için yardım istiyorum. Delirmek üzereyiz, üstelik yeni taşındık bu eve! Bebeğimiz var ve sırf o biraz temiz havada büyüsün diye hafif şehir dışına doğru yaklaştık, şimdi de penceresini bile açamıyoruz havlamalardan!
Ciddi sorun yaşıyoruz.
  • delimine  (15.07.15 17:26:05) 
Köpeği satın almayı teklif edin? Sonra ister kendiniz eğitir çocuğunuzla beraber büyütürsünüz, ister şehir çevresindeki çiftliklerden birine verirsiniz ya da sahiplendirirsiniz.


  • whoosie  (15.07.15 17:39:39 ~ 17:42:42) 
Ses kaynağı insan olsaydı bir şey yapılabilirdi ama zabıtanın dediği mahkeme kararı gerçekse sorunun cevabı orda zaten. Hiçbir şey yapılamaz, onunla yaşamayı öğrenin. Sakın hayvana bir şey yapmaya falan kalkmayın. Kolaysa gel sen yaşa derseniz, benim için sorun yok. Ses kaynağı insan olmadığı sürece rahatsız olmam.

Bu arada bir çözüm: Söylediklerinizden çıkardığım kadarıyla köpeğin sahibi, köpek havlamaya başladığında onunla ilgilenmiyor sanırım. Bu durumda siz köpekle ilgilenebilirsiniz. Şöyle ki, havlamaya başladığı zaman yanına gidip onunla oynarsanız ve bunu sürekli yaparsanız, daha az havlayacağını garanti edebilirim. İlgi ve iletişim istiyor çünkü, derdi kuş veya ses değil. Birileriyle iletişim kurmak istiyor.
  • grgn  (15.07.15 17:51:14) 
Komsuyla konus ,köpeği diger tarafa baglasin.


  • biarkadastanduydum  (15.07.15 17:55:49) 
komsuyla konusmaktan niye korkuyosun? git yemez seni durumu anlat. polisi zabitayi arayacagina komsuyla konus korkma


  • pete payetti  (15.07.15 18:28:27) 
Teşekkürler tekrar, cevaplayayım..

1- Hayvana ulaşamıyorum, hemen duvarın arkasında. Bahçeleri kilitli. Ulaşabilsem havladığında gidip sevicem sakinleştiricem. Duvar yüksek.
2- Kurabiye-bisküvi vs at diyenler oldu, riski alamam çünkü ara sıra köpek zehirleme vakaları oluyor. Hayvana bir şey olur da, sonra benden bilirler diye onu yapmam.
3- Sahipleriyle konuşmayı bir kez denedim, terslendim. Korktuğum yok. Nezaketi elden bırakmadan konuştuğum insanların bana kabalıkla, bildiğin magandalıkla karşılık vermesinden sıkılmış bir bünyeyim.
  • delimine  (15.07.15 19:13:04) 
şöyle haksızlığa pabuç bırakmayan karakterde bir yakınınız varsa onu yanınıza alıp gidin, yüzleşmeye hazır olmalısınız. siz belediyeyi zabıtayı aradınız ama bunu komşu bilmiyor sonuçta, her türlü hukuki yolu deneyeceğinizi, hayvan derneklerine şikayette bulunacağınızı, hayvana eziyetten hayvanı ellerinden aldıracağınızı vs. aklınıza ne gelirse sayın kendinizden emin şekilde.

o da tutmuyorsa özellikle geceleri hayvan başladığında polisi arayın gürültüden şikayet edin. sürekli arayın bıksınlar. çevrede başka rahatsız komşu varsa onları da örgütleyin. yani bu insan müsveddelerine bu işin peşini bırakmayacağınızı iyice belli etmeniz lazım.

bir de mümkünse doğrudan savcılığa başvurmayı deneyebilirsiniz.
  • lily briscoe  (15.07.15 19:26:42 ~ 19:31:53) 
memlekette hukuk mukuk yok tek aklıma gelen güçlü bir köpek sireni alıp balkona adaptörle falan takmak hatta ses ile tekilleme devresi falan da yapılır ama bazı köpekleri susturuyor hepsinde işe yaramıyor tabi hayvana eziyet mi bilemiyecem


  • mrthany  (15.07.15 19:36:46) 
başka rahatsız olan komşu yok, belki de var ama bişey diyemiyorlar. çünkü dediğim gibi sahipler biraz maganda.

polisi çok kez aradım. birkaç kez, saatlerdir havlayan hayvan polisler gelmeden 2 dk önce sustu! onun da garantisi yok ki, hayvan bu. son sefer polisin gelişinden bir süre sonra telefonuma 4 çağrı geldiği için tedirgin oldum, bir daha aramadım polisi. gecenin 1'inde. artık numaramı mı verdiler komşuya, polisler kendileri mi aradılar "ne meşgul ediyonuz hayvanın sesi çıkmıyo" filan diye bilmiyorum.

kendimi zorbalık karşısında eli kolu bağlı hissediyorum ve bu terörü sineye çekmek zorunda kalmak çok koyuyor. uykumuz, sağlığımız, huzurumuzun elden gitmesi de ayrı...
bir köpeğin havlama hakkı için ben antidepresan kullanmanın eşiğindeyim, bu ne ya...
  • delimine  (15.07.15 20:57:15) 
Köpek sireni denen şeyi geçen hafta araştırdım. dediğiniz gibi kimi köpeği etkiliyor, kimini etkilemiyor. fiyatları 300 tl'den başladığı için risk alamadım. sokak köpeklerini kaçırmak için kullanılan portatif sonik cihazlardan aldım, onların duyduğu frekanstan bir ses çıkarıp rahatsız ediyormuş.. her havladığında düğmesine basınca bi süre sonra havlamayı bu rahatsız edici sesle bağdaştırıp havlamamaya başlıyorlarmış. ama bunun için her havladığında o sesi duyması lazım, ben de 24 saat pencerede nöbet tutamıyorum haliyle... (zaten duyuyor mu onu da bilmiyorum)
o da işe yaramadı :/

  • delimine  (15.07.15 21:01:40) 
BİMER'e yazsanız durumu. Her işe bakıyorlar diye biliyorum. yanlış biliyor da olabilirim gerçi.


  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (15.07.15 21:32:14) 
konuşmayı bir kez daha deneyin. bir kez denedim diyorsunuz belki fazla kibar kaldınız. bir kez daha deneyin, kararlı olun, derneklere başvuracağınızı ve hayvana asıl kendisinin kötülük ettiğini kanıtlayacağınızı söyleyin.


  • sibertenik  (15.07.15 22:03:05) 
büyük ihtimalle o köpek çok mutsuz ve acı çekiyor. köpeğin havlama hakkına söylenene kadar hayvan hakkında samimi bir endişe duysanız ve onu bulunduğu kötü ortamdan kurtarmaya çalışsanız ne kadar da güzel bir davranış olurdu. hayvanına eziyet eden hayvan sahiplerini il orman su müdürlüğü'ne şikayet etmeniz gerekiyor. hem siz kurtulun hem hayvan kurtulsun. ama dediğim gibi çemkireceğiniz adres köpek değil, onu o perişan vaziyette bağlı tutan vicdansız sahipleri.


  • kimber laurene  (15.07.15 22:13:05) 
@kimber +1500

Hocam o köpek mutsuz, o köpek eziyet görüyor. Suç onda değil, gerizekalı sahiplerinde.

Haysevder@gmail.com 'a ACİL konu başlıklı mail yazarsanız eminim bir çözüm yolu bulacaklar. Tabii açık adresi de yazmalısınız.
  • mutlusismankedi2015  (15.07.15 22:47:35) 
arkadaşlar haytap'ı arayacağım.
belediye, polis ve zabıta bir şey yapmadığı için onlardan yardım isteyeceğim. yazdıklarımı adam gibi okumadan, bi halt bilmeden yargılamak ve beni "çemkirmek"le itham etmek yerine yardım etmeyi tercih edenlere çok teşekkürler.

  • delimine  (16.07.15 09:00:17) 
Merak eden olursa diye buraya sonucu not düşeyim:
Köpeğin sahibiyle konuştuk, "Unutmazsam akşamları arkaya bağlarım, ama benim özel mülküm, keyfimin de kahyası ben kendimim." dedi. Evden taşınmaya karar verdik, ev sahibimiz "bir de ben konuşayım" dedi, ama ona da aynı tavrı göstermiş mal herif.
Sonuç: Bir köpeğin havlama hakkı sebebiyle taşınıyoruz. Buradan "hayvan hakları"yla ilgili bana ders falan vermeye kalkacak şuursuz arkadaşlar için dileğim; umarım bir gün geceleri 3 saatlik uykuyla işe gitmenin, o yorgunlukla gün boyu çocuk bakmanın falan ne demek olduğunu öğrenirsiniz. çemkiriyormuşum da, bu halde bi de köpeğin sağlığını falan düşünecekmişim. siktiriniz. uzaktan bikbik etmek ne kolay ya.
ha bi de, eşşek gibi masraf yapıp taşındığınız evinizden böyle bir sebepten tekrar taşınmak zorunda kalır ve daha borçlarınızı ödemeden yeni borçların altına girmenin ne demek olduğunu da inşallah öğrenirsiniz.
  • delimine  (08.09.15 21:25:46) 
dostum geçmiş olsun çok üzüldüm. sırf bu yüzden evlenince taşınacağım evde bi hafta bi kalıp sayko komşu/köpek vs. var mı bakacağım önceden..


  • confessions of an adman  (08.09.15 21:39:27) 
ben de kopekten degil. ust komsularin gece gurultuleri yuzunden tam 3 defa ev degistirdim. is hayatimi etkiledi, depresyona soktu. oluyor boyle talihsizlikler maalesef.
kulak tikaci kullanin ya da ses yalitimli bir eve tasinmalisiniz.

  • bir varmis bir yokmus  (08.09.15 21:46:50) 
Mesele köpeğin doüasının ne olduğu değil, apartman yönetmeliğindeki desibel sınırı.
Benim de doğan sevişirken bağırmak ama bağırıyorm uyum.
Bğıracaksam şehir dışına çıkıyorum.

Zabıtayı yeniden çaağırın olmaz bu böyle
  • cenkertem.afc  (08.09.15 21:49:28) 
Sonradan da cevap yazılmış, teşekkürler arkadaşlar.
Bahsettiğim gibi, o evden çıktık. Taşındık. Sitedeki eski komşularımızdan da köpeğin eski performansında hiç hız kesmeden havlamaya devam ettiğini duyuyoruz.

Apartman yönetmeliğindeki desibel sınırından bahseden arkadaşa; maalesef burası apartman değildi, olsaydı keşke. Müstakil evdi. Köpek de tam yan evin bahçesinde, bebeğimizin odasının penceresinin önünde havlıyordu. Problem oydu zaten.
Neyse taşındık ve sağlığımızı, huzurumuzu geri kazandık çok şükür.
  • delimine  (25.11.15 06:47:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.