[]

Boğaziçi Kimya/İş

Boğaziçi kimya bölümünden biri işsiz kalır mı?




 
Işsiz kalmazsin ama kimya üzerine de bir iş yapmayabilirsin. Misal benim boğaziçi kimya mezunu arkadaşım kırtasiye açtı :-)


  • vampir akrep  (14.07.15 19:40:23) 
kendi mesleğini yapmak isterse bal gibi de işsiz kalır. ha kapı kapı dolanır satış da olsa yaparım derse kalmaz.

kimya sektörü ölüp gömüleli çok oldu.
  • devilred  (14.07.15 21:41:25 ~ 21:41:59) 
bir suru arkadasim gayet de sektorde calisiyor.

sanovel'de var
pfizer'de var
polisan'da var
simdi ismini hatirlayamadigim kimyasal malzeme satan bir firmada (bu oyle buyuk olcekli degil) var
gebze'de calisan var
argon kimya'da calisan var
gulcicek'te var
sabanci'nin firmalarindan birinde (adini hatirlayamadim simdi) var
p&g var

yani sektorde calisan COK kimyager arkadasim var.

sorarsan ki bankada calisan da var mi, evet o da var.

kimya sektoru olmedi yani... issiz kalmazsin korkma. ben de ordan mezunum, ama akademiye yoneldim.
ama bence gitme, cok zor, cok feci zor. eglenceli bir universite hayati ariyorsan bolumun sinav vs yogunlugundan biraz eksik kalacak o yanin.
  • federer  (14.07.15 23:29:56) 
ha doğru, ben de kimya mühendisi değilim zaten, sektörden filan hiç anlamam. ölmedi diyorlarsa ölmemiştir.


  • devilred  (14.07.15 23:35:47) 
sevgili devilred, orneklerle halen sektorde calisan arkadaslarimdan bahsettim. kimya muhendisi olman umrumda degil, cok da bir sey bilmedigini dusunuyorum bu konuda.

cunku gercekten, cidden tanidigim bildigim, ayni donem mezunu oldugum arkadaslarim calisiyor.
  • federer  (14.07.15 23:37:44) 
kaç kimya mezunundan kaçı kimyagerlik yapıyor acaba? insanların bir yerde çalışması ile mesleğini yapması farklı şeylerdir, o çalıştıkları yer kimya sektöründe olsa dahi.


  • devilred  (14.07.15 23:39:31) 
kimyagerlik yapiyorlar. ar-ge'de calisiyorlar, saydiklarimdan argon'da calisan satis yapiyor, bir de o hatirlayamadigim yerde calisan arkadasim satis+demo yapiyor. geri kalani ar-ge'ci.

arkadas issiz kalir mi diye sormus. amacin satis pazarlamaysa buyuk ihtimalle is buluyorsun zaten. sektorde calisan ve kimyagerlik yapanlardan ornek vermemin sebebi, bu arkadasin zorladiginda ya da istediginde ar-ge'de de yer alabilecegini ona gostermek.

ilac firmalari iyi kimyagerlere ar-ge'lerinde mutlaka is veriyor. bu isi yapmayi kimya muhendisleri haliyle pek bilmiyor cunku amacin ilac dizayni ve sentezi ise.
  • federer  (14.07.15 23:45:09 ~ 23:47:51) 
tercih listemde marmara endüstri de var. yani onun gelme ihtimali de var.
boğaziçi kimya yazmak marmaradan daha mantıklı bi tercih mi olur?

  • elyaf  (15.07.15 13:14:58) 
olmaz, endüstriyi yaz önce.


  • devilred  (15.07.15 16:54:21) 
Kendini geliştiren, insan ilişkileri iyi olan, geleceği doğru takip edebilen hiç bir insan işsiz kalmaz dünyada global bir kriz olmadığı sürece. Boğaziçi kimya bölümünün her mezununa iş garantisi verdiğini zannetmiyorum. Elbet mezun olup da bir süre işsiz kalanlar olmuştur. Ama mezun olup başarılı olanlar da olmuştur.

İşsiz kalıp kalmamak senin elinde. Üniversitenin veya bölümün değil.
  • victum  (15.07.15 17:05:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.