[]

14.07.2015 Ziraat Bankası Rezaleti

Online işlemlerden bugün 3. defa EFT yaptım ve para yine geri döndü. Sürekli aynısı oluyor. Para gidiyor 1 saat içinde hesaba geri dönüyor ve 2 TL EFT ücreti kesilmiş oluyor tabiki de. 2 defa Finansbank 1 defa da Garanti'ye gönderdim hepsinde geri döndü ve EFT ücreti kesilmişti. 2 sinde hesap numarası birisinde ise IBAN ile EFT yapmıştım. Hepsi de farklı farklı kişiler ve farklı tarihlerde gerçekleşti. Artık bankayı aradım ve durumu belirttim. Bana EFT yalnız bu hesap numarasıyla EFT yapılmaz dedi. Ben de madem yapılmıyor EFT ile gönderme kısmında neden hesap numarası ile gönder seçeneği yer alıyor. Oradan banka seçip gönderiyorsunuz işte dedikten sonra baktı evet gönderiliyormuş dedi o zaman hesap numarasını hatalı girmişsiniz dedi.

Ben de defalarca kontrol ederek gönderdiğimi zaten yaptığımın 3 EFT'den birisinin IBAN ile olduğunu ona rağmen geri döndüğünü belirttim. Yanlış olmasının mümkün olmadığını söyledim. Hatta hesap numarası ile gönderdiğim işlemde geri dönüş olarak "HATALI IBAN" hatası veriyordu ki IBAN bile kullanmamıştım. Diğerlerinde geri dönme sebebi bile yazmıyordu paranın. Bunları güzelce belirttikten sonra hangi tarayıcı kullandığımı sordu. Sadece Internet Explorer kullanmalısınız tarayıcı kaynaklı hatalar da oluşabilmektedir falan dedi. Artık hiç konuşmak istemedim daha fazla ve teşekkür ederim diyip kapattım. Tamamen saçmalık ama ciddden %0,1 ihtimal bile internet explorer kullanmamız gerekiyorsa girişte belirtsinler kardeşim. Dolandırıcı sitesi kurmuş gibi çatur çutur EFT ücreti kesiyor. Orada her gün işlem yapan kişilerin %90'ından fazlasının Internet Explorer kullanmadığını düşünürsek. Adamlar EFT ücretleri üzerinden yolsuzluk yapıyor resmen. Ki dediğim gibi tarayıcı ile alakalı değil kurdukları dandik sitemle alakalı bu sorun.

Şimdi IBAN kullanarak aynı işlemi bir daha yaptım ve muhtemelen geri dönecek birazdan. Bu EFT ücretleri hiç umrumda olmasa bile yanlarına kalmasını istemiyorum. Sözde İnterneth bankacılığı teknik yardım bölümü var oraya daha sisteminden habersiz hesap numarası ile EFT seçeneği koyduklarını bilmeyen insanlar var. Bu ücretleri bi şekilde geri alamaz mıyım? Umrumda değil toplamda 6 lira ama gerekirse dava açmak istiyorum o kadar irrite oldum.

 
hala enpara.com kullanmamanın getirdiği müşküliyet.


  • abukkraker  (14.07.15 15:46:41) 
hesap no ile gönderiyorsanız alıcı banka adı ve şubesi tam olarak girilmelidir, eh tabi alıcı ünvanı da tam olmalıdır.

iban ile gönderiyorsanız yine alıcı ünvanı tam olmalıdır ve IBAN nosu'nun doğru olduğundan emin olmalısınız. belki de IBAN aldığınız yer size yanlış vermiştir.

ya da aklıma en kötü ihtimal şey geldi, masak yaptırımları dolayısıyla karşı banka sizin hesabınızdan para kabul etmiyor olabilir? kara para ile ilgili bir şey mi var acaba, isim benzerliği vs. gerçi öyle olsaydı hatalı iban demezdi.
  • givemesomesubstance  (14.07.15 15:51:59) 
hesap adı, alıcı adı vs. gibi detaylardan bir tanesini yanlış giriyorsunuzdur. ben de apartman aidatını yatırırken "apartaman" yazmadığım için geri dönmüştü. hesap adının apartaman olarak açılabileceği hiç aklıma gelmemişti!? detayların doğru olduğundan emin olun.


  • boyalı kuş  (14.07.15 16:00:44) 
Hayır ailemden birinin hesaplarına yatırıyorum ve pinpirikliyim zaten 10 defa kontrol ediyorum ve bilgiler tamamen doğruydu. Bu sefer IBAN ile gönderince oldu ama telefondaki sözde teknik konularda yardım eden kişinin hesap numarasıyla EFT yapamazsınız demesi bile bankanın hatalı olduğunu gösteriyor. Tarayıcıya laf atıyorlar bir de.

abukkraker, enparam var

givemesomesubstance her şey doğru eminim. doğrudan diğer bankanın online hizmetlerden kopyaladığım bilgiyi giriyorum zaten imkansız yanlış olması yine de kontrol ettim defalarca.

boyalı kuş, diğer ödemeleri seçip gönderiyorum açıklama yazmadan ve yukarda dediğim gibi eminim yanlışlık yok. Ayrıca ilk 2 EFT sebepsiz yere geri döndü sonuncusu da hesap numarasıyla işlem yapmama rağmen hatalı IBAN diyor.

Bankayı neden aklamaya çalışıyosunuz onu anlamadım. Bariz haksız durumdalar işte.
  • oddyseus  (14.07.15 16:13:36) 
kimsenin bankayı aklamaya çalıştığını zannetmiyorum kendi adıma konuşacak olursam. ortada yaşanmış bir sorun var ve elden geldiği kadar farklı açılardan yaklaşarak problemi bulmaya çalışıyoruz.

müşteri temsilcisinin hesap no ile eft yapıldığını bilmemesi çok absürd. kaldı ki elinizde sadece isim varken bile eft yapabiliyorken..

neyse, parayı gönderebilmenize sevindim. hata alan IBAN ile gönderdiğiniz işlem ile başarılı olanı karşılaştırma şansınız oldu mu? tamamen aynılar mıymış? eğer öyleyse açın davanızı.
  • givemesomesubstance  (14.07.15 17:11:51) 
Birinin bana borcu vardı. geçen hafta bana ziraatten eft yaptığını söyledi. ama para gelmedi. bende yalan söylediğini düşünüyordum. aynanda olmuş olaylarımız. bilmiyorum alakası var mıdır?


  • naylonlee  (14.07.15 17:31:47) 
ayrıca atm havale işlemlerinden 5.00 tl tokatlayan bankadır. tokatlanmak istemiyorsan gel hesap açtır diyor; ordan da yıllık 80,00 tl apayrı tokatlıyor. uzak durulması gereken, atm önünde her daim yaşlıların bulunduğu kamu bankasıdır.


  • dokuzeylul  (14.07.15 17:58:58) 
@naylonlee, hocam olabilir valla 3 defa oldu aynısı ve biri bugün olmak üzere hepsi farklı tarihlerde.


  • oddyseus  (14.07.15 21:13:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.