[]

satış mühendisi hakkında görüşleriniz

Nedir ne değildir. sizce yeni mezun insanım iş bulamıyorum zaten gideyim basvurayim mı?




 
Satış elemanının paketlenmiş hali.
Not: Aşağılama olarak görme, satış elemanı firmanın piyasa yüzüdür. Çevre vs edinerek çok güzel fırsatlar yakalayabilirsin.

  • Frederick Co  (14.07.15 12:25:00 ~ 12:26:05) 
Ne mezunu nerden mezunun ona göre söyleyelim. Kurumsal büyük firmalarla çalışan firmaysa oralara kapak atabilirsin ama değilse öyle kalırsın.


  • Mcfly  (14.07.15 12:42:15) 
satış mühendisi şirketin tüm yükünü çeken, para kazandıran, en kallavi mobbinge uğrayan, tehlike anında ilk kırılacak çalışandır. karakter olarak en hızlı geliştirecek, tecrübe kazandıracak poziyondır ayrıca. kişisel gelişim ve kariyer hedefiniz var ise başlangıç için iyi bir pozisyon olacaktır.

satış mühendisinden, şirket satış yönetiminin belirlediği satış/ciro hedeflerini belirtilen periyotlar içinde gerçekleştirmesi beklenir. (bkz: satış kotası)
hedeflerin tutması ya da geçilmesi halinde ekstra kazanç (bkz: satış primi) sağlanır. şirketlere göre maaş ikramiyesi, patronla öğlen yemeği, boğazda yemek, tatil hakkı, ayın elemanı ifşası şeklinde olacağı gibi masrafların şirket tarafından karşılannması koşulu ile alemlere akmak ta(evet ilk aklına gelen *) diğer ödüllendirme çeşitleri arasındadır.

öteki tarafta hedeflerin gerçekleşemesi halinde kötü söz, her türlü mobbing, ekstra mesai, pazar gününe fuar görevi, fuar bitimi herkesin gitmesine rağmen fuaye alanında sorumlu olarak bırakılman, bir sonraki kotaya eksik satış kadar hedef eklenmesi, şirket hattında kişisel görüşmelerinin göze batmaya başlaması, iki kere üst üste kota dolmazsa uyarı üçüncüsünde (bkz: bon voyage)

özetle karakter olarak hırslı ve ilişkileriniz kuvvetli biriyseniz ve sınırlarınızı görmek istiyorsanız bu meslek dalı tam size göre. yok çok sorumluluk alamam ama yine sahada olmak istiyorum derseniz pazarlama ya da plasiyer pozisyonlarına bakabilirsiniz.

sevdiğim bir cümlem var. yeni başlayan satıcı arkadaşlara hep söylerim. dünyada iki tür meslek var. biri perde önü diğeri perde arkası. siz neresinde olmak istiyorsunuz?

son olarak endüstri mühendisliği mezunu olduğunuzu gördüm. ilerleyen dönemlerde muhtemelen yönetici pozisyonlarına geleceksiniz. bu sebeple satış kadrosuna görev almanız, tecrübe edinmeniz, bir kaç kale kazanmanız iş veren gözünden iyi yorumlanır.

umarım ufak ta olsa bir perspektif çizebilmişimdir...
  • i need dolar  (14.07.15 12:46:49) 
1 seneye ykın zamandır satış mühendisliği yapıyorum. tek söyleyebileceğim: işsiz kal ama bu kepazeliğe bulaşma.


  • yonge and bloor  (14.07.15 13:48:16) 
@yonge and bloor biraz daha detay verebilir misin ?


  • kablelvuku  (14.07.15 14:29:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.