[]

Hayatı planlayarak yaşamak doğru mu?

Bugüne kadar hep başarılı olmak için bir plan yapıp o yönde hedefe kilitlenerek gitmek gerektiğini düşünmüşümdür ama yavaş yavaş farkediyorum da hayat planlara göre işlemiyor sanki. Birkaç kişi planlayarak değil de anı yaşıyarak, hayata uyum sağlayarak yaşadıklarını ve bunun kendilerini daha mutlu ettiğini söyledi. Ama yani bize hep başarının sırrının çalışmaktan geçtiği anlatılmadı mı, plansızlık kötü bir şey değil midir? Almanya'da mı insanlar daha mutlu Türkiye'de mi? Kafam çok karışık. Ne dersiniz?




 
türkiyede bir gurup insan var almanyadakilerden çok mutlu, bir kısım insan var çok mutsuz. adaletsiz sistem yüzünden böyle, yoksa daha mutlu olacak potansiyelimiz var.

soruya gelince bir plana kilitlenip yaşamak sağlıklı değil, hırsa yol açar, diğer fırsatları görmemene yol açar, başarısızlık durumunda yıkıma yol açar. esnek planlar ile yaşamak daha doğru.
  • dafuq  (14.07.15 10:43:55) 
ben bu konuda bir kaç paragraf yazarım ama özet geçeyim. hayatlarının her anını planlayanlar mutsuz oluyor genelde. plansızlık iyidir, önünüze çıkacak zorluklara karşı hazırlıklı ve de terslıklere karşı umursamaz oluyorsunuz. kafa rahat olunca her iş yoluna giriyor bir şekilde.

belli başlı kilometre taşlarınız olmalı tabi
  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (14.07.15 11:01:07 ~ 11:13:16) 
hayatını planlayarak yaşayabilmen için yaşadığın yerin de planlı olması lazım. Yani küçük bireysel hedeflerden bahsetmiyorum ama mesela 30 yaşıma kadar ev alıcam diyorsan bu sırada ülkede 25. ekonomik kriz yaşanmamalı.
Ayrıca tabii karaktere de bağlı, ben plansız yaşıyorum, ne bir başarım ne de büyük bir mutluluğum var ama planlı yaşasam da olmayacaktı bunlar büyük ihtimalle.

  • whoosie  (14.07.15 11:07:38) 
Birşeyin mutluluk getirmesi onun doğru olduğunu göstermez ki. Başarı için plan şart. Diğer taraftan her türden kısıtlama kişiyi mutsuz kılar. Seçim yapmak lazım, rastgeleliğin rahatlığı mı yoksa planın belirlilik hissi mi?


  • harvey  (14.07.15 11:12:00) 
dengeyi sağlamak önemli.
biraz karaktere de bağlı. örneğin ev almak için kredi çektin diyelim. karakter olarak rahat bir insansan ve maddi durumun yeterliyse gayet planlı bir şekilde ev sahibi olabilirsin. fakat borcunu sürekli kafaya takıp sürekli ona göre hayatını kısıtlayan pimpirikli biriysen mutsuz olursun. bu konuda plan yapmaman lazım. yeterli nakitin olunca gidip evini alırsın.

  • merhum  (14.07.15 11:37:32) 
planlamak önemli fakat aşırı titiz her anı planlamak türkiyede yaramaz. Almanyada yarasa da orada da mutsuz eder.

en güzeli genel bir plan çizmek, çrşitli hedefler koymak ve ona göre ilerlemek. yoksa saat saat veya gün gün planlamak zor.

hiç plansız olmakta en kötüsü
  • efrasiyab87  (14.07.15 12:09:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.