[]

Türk kültürü

bir yabanciya tavsiye edeceğiniz, yerli kaliteli eski,yeni şarkilar türküler filmler,kültürümüzü yansitacak akliniza gelen her türlü şeyi yazarsaniz makbule geçer.
bir de Türkiye ziyaretinde dipte köşede kalan yerler, tavsiyeleriniz?



 
eger birine turk kulturunu tanıtmak istiyorsan 'banker bilo' filmini izlemesini tavsiye et. yıllardır değişmeyen sosyo ekonomik kulturel yapımızı gayet guzel anlatıyor bence.
tv'lerdeki gündüz kusagı programlarını izlettir tv'ler toplumun aynasıdır sonucta.
cem karaca'dan ozcan denize muzigimizi tanıtabilirsin. ıyıyıde kotuyude gorsun.
  • hannibalbarca  (14.07.15 01:25:15) 
Daha 5 dk. önce bir arkadaşıma "Türkiye'de hayat kadınlarının kartvizitlerini yere atarak müşterilerine ulaşmasının çok orijinal bir fikir, Türkiye'ye gelen bir turist olsam bu kartları alıp hatıra olarak saklardım" dedim. Bu Türk kültürüne giriyor mu bilmiyorum ama benim turistlik anlayışımda gittiğim yerlerin her şeyini öğrenmek var. Belki onların da hoşuna gider. Ama beğenmezseniz de canınız sağ olsun.

Tarkan'ı dinletmezseniz ayıp olur. Ben bir de Barış Manço'nun şarkılarını dinletmeyi seviyorum.

Bir de bana göre yemeğe verdiğimiz muhteşem önem. Kahvaltıların ve akşam yemeklerinin zengin olması. Çorbası salatası pilavı makarnası ana yemeği tatlısı ardından meyvesi. Yemek kültürümüz baya karakteristik bence.

Türkiye'yi anlatan bir film olarak Çoğunluk var ama pek turistik değil. Tam olarak Türk aile yapısını anlatıyor. Onu izletmeyin. Zaten yabancılar nasıl anlasın meh. :/
  • okuyamıyom ben ya  (14.07.15 01:28:39) 
önce iyiler :) "kötüler" listesi daha kolay da zaten korkuyorlar Türiye den abartirlar iyice.


  • sorryru  (14.07.15 01:44:32) 
neşet ertaş dinlet kesinlikle,


  • lexicographer  (14.07.15 01:45:50) 
Karisik karisik dinlettiriyorum ben.
Yeni Turku dinletiyorum bir, Yedikule'yi seviyorlar genelde. Bir de 9-8'lik seylerde tempo tutmayi veya oynamayi ogrenirken heyecanlaniyorlar. Cesitli turkuler caliyorum ve Sanat Muzigi de ama bogmayacak sekilde. Her sarkida tepkisine bakarak anlamaya calisiyorum neyi sevip sevmedigini. Sevmiyorsa yarida kesiyorum. Genelde bana denk gelenler efkarli seylerdense oynak seyleri sevenler cikti. Bir kisi Serdar Ortac'a bayildi hatta. Birisi de Uzun Ince Bir Yoldayim'in Doga Icin Cal halini cok begenmisti. Cicek Abbas'in muzigini benden isteyenler oldu. Ama genelde Abe kaynana ve damat halayi seviliyor. Genelde turkuleri neden oyle olduklari ile birlikte anlatmak ise yariyor. Ornegin, oturup efe'nin ne demek oldugunu dinlemek cok zevkli geliyor ya da Karadeniz turkulerinin Karadeniz'in hircinligi ile benzerliklerini.

Iki gun once iki yabanciya Turk kahvesi yaptim. Sansima kopuklu oldu, hikayelerle birlikte anlattim. Turk kahvesini illa iceceklerdir ama yaninda anlatilasi bir seyler olunca guzel oluyor. Kaynagini bulamadim, internette de pek bulamadim ama bir yasli teyze zamaninda soyle bir sey anlatmisti. Eskiden evlilikler agirlikli gorucu usulu oldugundan ve kizin pek bir sey soyleme hakki olmadigindan, tuzlu kahve kizin "Ben evlenmek istemiyorum" mesajini verme sekliymis. Seker koyarsa da "Ben evlenmek istiyorum" anlamina gelirmis. Daha sonralari kizlar fikrini soyler hale geldiginde ise tuzlu kahve ikraminin anlami "Eger damat adayi tuzlu kahveye ses cikarmazsa, evlilik boyunca halim selim ve sabirli olacagini belirtir" diye degismis. Boyle geleneklerimizi anlattim. Kina gecesini anlattim. Sonra kopugun onemini anlatip, "Eskiden kopuklu olsun diye tukururlermis" dedim. En son da ustune fal baktim. Onlar da cozduler hatta "Surada balik var" diye daldilar konuya. "Host, falcinin gonul gozunun gordugu onemli, senin gordugun degil" deyip pesinden "Saka saka, balik nerede" dedim.
  • aychovsky  (14.07.15 01:46:17 ~ 01:48:37) 
Şunu dinlet: www.youtube.com


  • Euxinos007  (14.07.15 02:05:55) 
türküler falan hep yazılmış, biraz ağır kalan kısımları da ben tavsiye edeyim. ama bunlara sizin ilginiz yoksa karşı tarafa da satamazsınız. hikayelerini, özelliklerini vs anlatmadıktan sonra hakikaten havada kalabilir.

www.youtube.com nihavend longayı severler diye tahmin ediyorum,

www.youtube.com şehnaz longa var ynie, altyazılı denk getirirseniz türk filmi de izletebilirsiniz hep çalıyor onlarda zaten.

www.youtube.com sergi marşı, marş formunda görkemli, bestekarı da italyan dönmesi paşa. italyan turistin ilgisini çekebülü.

www.youtube.com münir nurettin'i anlatabilirseniz ilgi çeker. mühim bir insan kendisi. şiiri çevirmeyi deneyebilirsiniz. ispanyol turist olsa endülüs'te raks dinletilebilir, yine şiiri çevirip ilgi çekebilirsiniz.

onlarda solo atan sanatçılar var bizde taksim deniyor, doğaçlama müziğe duruma göre türlü makamlarda ve enstrümanlarda(türk sazı olursa daha iyi olur) taksim dinletilebilir. klarnet onlarda da var ama tonu farklı bizimkini yine otantik bulabilirler.

www.youtube.com gazel diye bir olay da var bizde yine doğaçlama. muhattap kimseler müzisyense makam, gazel falan ilgileniyor insanlar.
  • nickimin hakkini veremedim  (14.07.15 02:24:51) 
Nargile içirme lütfen arkadaşına. Güzel bir esnaf lokantasına veya yerel bir köfteciye götür onu. Kadıköye götür bir gün, salaş bi yerde bira içip muhabbet edin( hepimizin yaptığı gibi ). Bir kaç çok eski ve küçük camiyi gezin. Ayasofyayı da gezin kesinlikle. Hayranlık verici.
Ayroca:
Niyazi koyuncu - köprü ortasında.
  • phoenixboy  (14.07.15 03:42:30) 
kimse yazmamış ama zeki Müren'i bütün yabancılar beğeniyor.

facebookta paylaştığım zaman yabancı arkadaşlarım hep soruyor bu kim diye.
  • mea maxima culpa  (14.07.15 12:47:11) 
ben yurtdışından müzisyen bir arkadaşıma orhan gencebay'ın leyla ile mecnun (plak kaydı) şarkısını dinlettim. Dibi düştü.


  • anten  (14.07.15 12:52:57) 
Benim ufkumu actiniz saolun daha daha :) filmlere de deginirseniz sevinicem kendim icin duyuru ahalisi :)


  • sorryru  (17.07.15 11:03:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.