[]

almanya da yüksek lisans -lisans (vize)

selamlar, almanya da yuksek lisans yapmış ya da lisans okumuş olan varsa, vize işlemi nasıl oluyo ne zaman başvurmak gerekiyo, 3 aylık vize alıp orda mı uzatıyoruz residence permit e burdan mı basvuruluyo özellikle bişeyler gerekiyo mu gibi sorularıma cevap verebilir mi birinci ağızda, baya belirsiz su an bazı seyler hala benim için de ?
cok teşekkürler



 
vize işlemi vakit almaktadır. 3 4 hafta öncesinden başvurmak gerekiyor. almanya bu konuda baya kötü bir üne sahip. adamı uyuz etmeden vize vermiyor. insanlar 1 2 ay önceden başvuruyor. anca yetişiyor falan... evet önce 3 aylık veriyolar sonra almanyadan uzatıyorsun onu. ora da ilginç pis bir yer. berlin öyle en azından. özellikle de birşey yapman gerekmiyor istenilen belgeler kendi sitelerinde zaten var. bir de idata üzerinden randevu alıyorsun onlar da sana yolluyor belgeleri.


  • tellioglu  (13.07.15 23:29:10) 
Buraya geldiginde vizeyi oturum iznine cevirmek icin de once randevu veriyorlar sana. Randevuya garantor belgeni veya bloke hesap belgeni, ogrenci belgeni vs goturuyorsun. Zaten sana gerekli belgelerin listesini veriyorlar. En muhim noktalardan birisi de, bu islem 100 euro karsiliginda yapiliyor ve sadece 1 yillik oturum izni veriyorlar. Gerci bu garantor belgesinin suresine gore degisiyor olabilir. Benim garantorum 1 yillik oldugu icin her yil yenilemem gerekiyor.

Bir de sigorta isi var. turkiyede evlenmemis ve calismayan kiz cocuklari hala babadan sigortali ve bu sigorta burda da gecerli. Onun icin sgk'ya gitmen gerekiyor. Erkeksen hic anlatmayayim bosuna. 25ini doldurmus erkekler bundan yararlanamiyor zaten.

Baska sorun varsa spesifik olarak sorarsan daha rahat cevaplayabiliriz.
  • letheavendangered  (13.07.15 23:56:05) 
şimdi benim elimde 9 eylüle kadar süresi olan 3 aylık bir vize zaten mevcut. zaten burada başvurduğumda 3 aylık vereceklerse ulusal vize için buradan tekrar başvuru yapmama gerek yok mu? 30 eylüle kadar okula kayıt yaptırmak için oturma izni de gerekiyor. bunu almak için öncelikle buradaki konsolosluktan mı başvurmalıyım yoksa direkt orada başvuru yapabilir miyim?
bu arada okula kayıt için residence permit şart, şu an hemen başvursam 2buçuk aylık bir sürem var yeterli olur mu?

  • ditriell  (14.07.15 01:51:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.