[]

Hostel açmak ve işletmek

Geçenlerde kuşadasında bulundum. Kaldığımız hostelin sahibi uzun yıllar yurtdışında yaşamış (20 yıl) ve en sonunda buraya yerleşmiş ve bir hostel açmış. Artık buradayım diyor.

Böyle bir iş kurmak çok zor mu?

Sanırım önce bir bina bulmak ve bunu elden geçirmek gerekiyor. Bina dışında oda için malzemeleri toptan satın alınır. Ama hostel açmak için izinleri, rüşveti vb. şeyleri var mıdır?

Mesela benim cebimde para olsa gidip bu işleri yapabilir miyim?

 
rüşvetle filan alakası yok. yapabilirsin tabi. uygun bi bina bulursun alırsın. belirli şartları vardır yerine getirirsin olur sana hostel. illaki bazı şeyler için ek ödeme yapınca daha çabuk olabilir ya da izin verilmeyen bişeye izin verilebilir ama şart değil. işin en can alıcı noktası da çok büyük beklenti adamı yorar. adam y.dışından gelmiş belli ki bazı şeyleri arkasında bırakmış. kendini garantiye alıp gelmiş. iş olsa da olmasa da adamın işyeri var takılıyor orda. senin açış amacın hemen kar yapayım büyüyeyim olursa hayal kırıklığı olabilir. çünkü yeni bi yer açarsın insanların orayı bilmesi lazım sonra çevresine tavsiye etmesi lazım sonra onların da başkalarına. yani bi kaç sezon oturup iş yapmama riskini alman lazım. müşteri memnuniyeti sağlamak da kolay değil.


  • ergenpezeveng  (13.07.15 21:56:49) 
+1 ergenpezeveng

küçük bir turizmci olarak risk büyük ve kar beklentisi çok düşük olacak. hani harcadığın parayı geri kazanman çok uzak bir ihtimal. sen göremeye bilirsin yani. 6 yıl önce pansiyon açtık, boş arsayı aldık, inşaat, ince işler, otel malzemeleri vs vs derken 700-800 bin TL civarı tuttu. 6 odalı ufak bir pansiyon. kesinlikle lüks değil bu arada. ilk sene epey boş oturduk, bir kaç yıl sonra işler oturdu diyebilirim. hostel ki türkiye de nereye açacaksın sıkıntılı bir konu. taksim, galata, sultanahmet diyelim. buralardan bina satın alıp o masrafın altına girmek çok uçuk rakamlara mal olur. hostelden bir müşteriden zaten ne kazanacaksın ki. oranın ekmeğini torunun falan yer anca.
  • liriamer  (13.07.15 22:02:54) 
Bilen bilmeyen yazmis. Istanbulda hostel icib izin almak kolay degil, para yedirmeli isler. Piyasadaki hostellerin %90i izinsiz, yani kacak.


  • f_d  (13.07.15 22:18:13) 
1 aylık kira kadar sermayen varsa sana cok guzel bi yer onereyim.


  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (13.07.15 22:23:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.