[]

Alyans hakkında tavsiyelerinizin alındığı duyuru

Sevgili alyanslı duyuru sakinleri,

Biz alyans alıcaz da bu iş için "aman şunlara dikkat edin mutlaka" dediğiniz neler var?

Ben taşlı tuşlu alyansları sevmiyorum, bu yüzden dümdüz bişey istiyorum. Renk olarak da günlük hayattaki kullanımı açısından tavsiyelerinize açığım. Misal sapsarı değil de şöyle hafif sarı olan (www.google.com.tr ) ya da şöyle bronzumsu (www.altinbas.com ) renkleri seviyorum ama bunlar için "ben de bu renkleri seviyordum ama aldıktan sonra x'i farkettim, y sebeple pişman oldum" gibi bir şey söyleyecek olan var mı?

Son soru, biz bu düz alyansları alıp one ring yaptırıcaz. Soru burada ikiye ayrılıyor:
a) üzerine bu işlemeyi yapacak işinin ehli kuyumcu(?) nerede bulunur?
b) doğrudan one ring satan kuyumcu var mıdır? (online satış kanalları ve altın kaplama olanlar hariç)

Teşekkürler.

 
Ben olsam herhangi bir kuyumcuya elfçe yazdırmaya çalışmazdım, sonuç çok parlak olmayabilir, gerçi şimdi haklarını da yemeyeyim. Online istememişsiniz ama madem böyle bir arzunuz var, peter jackson'ın weta workshop'undan birinci el alabilirsiniz, daha da kalitelisi olmaz herhalde.


  • whoosie  (13.07.15 10:39:59 ~ 10:40:22) 
weta'da 18 ayar olanı 3.000 küsur dolar :( İki tane alsak 6 bin dolar :D Sonra bi de bedeni olmazsa filan s.çtık yani. O yüzden kendim görerek yaptırmak zorundayım :(


  • pandispanya  (13.07.15 10:52:53) 
Kapalıçarşı Nuruosmaniye girişinin karşı tarafında Çuhacı Han var, oraya girince hemen sola dön ilerle, solda alyansçı var, küçük bir dükkan, adını hatırlamıyorum şimdi.
Orası altın ederine alyans satıyor.
İçine ya da üstüne yazılacakları da bir kağıda basttırtırın, bunlar yazılacak deyin.
İsim yazdırmaktan para almamışlardı bizden. Altın gramına göre de çok az bir işçilikle satmışlardı.
  • aithra  (13.07.15 13:55:48 ~ 13:56:22) 
Atasay'dan aldık biz alyanslarımızı. Dümdüzler, "hafif sarı" dediğin renkteler (yeşil altın deniyor). Fiyatları çok makuldü biz aldığımızda. Hatta nişan için yüzük kutusu gibi şeyler de hediye ettiler (Akmerkez şubesine özel bir şeymiş ama) de çok mutlu olduk. Eve öyle minik hediyeler yolladılar sonra birkaç defa, hoşumuza gitti.

Yazı konusunda başarılı olmayabilirler. Bizim alyansların içine birbirimizin ismini yazdırdık, onu bile kötü yazdılar, halen şaşırıyorum. Satın aldıktan sonra bir başka yerde işlemesini yaptırmanız çok mantıklı olur. 3 bin dolar filan vermeyin alyansa, yazık günah. Eve, balayına/tatile harcarsınız o parayı.
  • whimsical  (13.07.15 14:05:18 ~ 14:05:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.