[]

Sahur yaparken ezan okundu.

Yemekler ağzımda kaldı, Orucum bozulur mu?




 
bozuldu gitti. yat uyu sabah kahvaltı yaparsın


  • dinsiz adam  (13.07.15 03:40:40) 
Sahurda Ezan Okunurken Yemek Yenir Mi?

Bilerek veya bilmeyerek ezan boyunca yemek yemeye devam eden birisinin orucu tehlikeye girer.

Yani bu kişi oruca niyetlenmemiş gibi olur Yani kalbi niyetlense bile, fiiliyatıyla orucunu açmış olur Yani yemeye veya içmeye devam etmekle niyetinin gerçekleşmesini engellemiş olur.
  • betfair  (13.07.15 03:44:21) 
bozulmaz.
ağzındaki yemeği bitirebilirsin ama daha sonra yeme.

  • yapma volkan  (13.07.15 03:46:01) 
Saat 4.30 a kadar yolu var bir şey olmaz. (bkz: )www.suleymaniyetakvimi.com


  • duhan  (13.07.15 03:47:22) 
merhaba. google a ağlıyordu yazsana.

sence kainatın yaratıcısı senin ezan okunurken lokma çiğnemene takılır mı cidden? bu kadar mühim misin?
  • libertine  (13.07.15 03:53:32) 
benim bildiğim ezan okunduğu andan itibaren yiyemezsin. o an ağzında idiyse, tükürmen lazım. çıkaramayacağın noktadaysa yutacaksın, o sorun olmaz. ama ezanın ne zaman okunacağı belli. her an ezan okunabilecek durumdayken sen yemeye devam ediyorsun, o yanlış. orucu bozmasa da orucun sıhhatini bozar gibi. ulan ben güzel dini eğitim almıştım aslında, atayizlik yapacağıma nihat hatipoğluculuk oynasaymışım keşke.

hala ezandan 45 dakika sonraya kadar yiyebilirsin diyenler var. eminim bir grup böyle, bir başka grup da ezan saatine kadar yiyordur. ama sorsan kitap apaçık gönderilmiş. daha oruç saatini bilmiyor adamlar.
  • der meister  (13.07.15 07:10:02) 
bildiğim kadarıyla ezan bitene kadar devam edebilirsin.

not: yatırım tavsiyesi değildir.
  • banagazozalnuri  (13.07.15 07:11:48) 
der meister hakli. ezan okunmaya basladigi anda birsey yutamazsin. agzindakini tukurmen lazim. yutarsan kaza gerekir.


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (13.07.15 07:56:33) 
diyanetteki memurların hesaplandığı saatte okunan ezana ne bakıyorsun ki; kitapta apaçık ufuk çizgisi zfiri karanlıkta belirene kadar ye yazıyor ezan okunurken çık dışarı bak her yer zifiri karanlık. o çizgi okunduktan 1 saat sonra çıkıyor neredeyse.


  • mrthany  (13.07.15 08:05:55) 
evet ezan saatlerini dikkate alma, doğru olan ufuk çizgisi aydınlanmaya başlamış mı. ışıksız bir sokakta eline siyah ve beyaz ip alıp birbirinden ayırt edebilecek kadar gün aydınlanmışsa yeme içmeyi kesmen gerekir. ülkemizde imsak erken okunduğu için saatlerin bir geçerliliği yok. ben çok gez ezandan sonra kalktım, baktım hava hala karanlık yemek yiyorum.

bilip bilmeden "tutma bırak zaten bozuldu" diyen arkadaşlar bunun vebalini nasıl alıyorlar anlamıyorum.
  • tolga asp  (13.07.15 09:11:21) 
abi siz hangi coğrafyada yaşıyorsunuz ya? vaktin gelip gelmediğini anlamak için sabahın 5'inde iplikle sokağa mı çıkmamız lazım yani? şu an dünyanın herhangi bir yerinde güneşin doğuşunu görme ihtimaliniz ne kadar sizce? o imsaklar eğlencesine basılmıyor di mi?


  • der meister  (13.07.15 09:36:29) 
Ezan okunduğu anda, daha bir şey yenmez, yutulmaz.


  • 1adam  (13.07.15 10:15:15) 
ezan sonuna kadar vaktin var diye biliyorum. ben öyle yapıyorum en azından. söylenenlerin bir kısmına da katılıyor, ezan başladı ya da bitti diye ağzındaki lokma bitmediyse, tanrının senin orucunu kabul etmeyeceğini sanmıyorum.

o kadar da değil. akıl var, izan var yahu.
  • mermize  (13.07.15 10:22:16) 
@der meister, şu çağda eline iplik alıp sokağa çıkacak halin yok zaten. çıktığını farzedip iki rengi birbirinden ayırt edebilecek kadar yeterli aydınlığın olduğuna kanaat getirirsen vakit bitmiştir.

"kanaat getirirsen"
  • tolga asp  (13.07.15 10:26:57) 
ezan okunurken devam edebilitiz diye birsey yok. muezzinin biri 30 saniyede okudu ezani oburu uzatip 15 dakikada okudu diger adamin sucu ne? ezan vakit girdiginde okunur. ezan basladigi anda vakit girmistir bisey yenilip yutulmaz. mantik tersi seklinde olsaydi o zaman aksam ezani okunup bitene kadar kkmse bisey yemezdi ezan bittikten sonra orucunuzu acardiniz.

iplik mevzusuna hic girmiyorum. sene olmus 2015 metropollerde yasayan insanlar devasa binalarin ve de sehir isiklarinin ortasinda imsagin kesip kesmedigini anliyorlar. senin bunu yapabilmen icin onunde ucsuz bucaksiz bi ufuk cizgisi olmasi lazim. bi gun kalkin dag basinda kamp yapinda gorun hava ne zaman aydinlanmaya basliyor.

edit: diyanetin haksız olduğunu farzedin. %1 ihtimalle diyanet haklı olsun. yarım saat fazla oruç tutmakla sen bişi kaybetmiyorsun ama diyanet haklıysa tüm oruçlar çöpe gidiyor sen kendi "aklını" kullandığın için. niyet önemli falan değil yani. kurallar var, çizzgiler var kafanıza göre tutup sonra önemli olan niyet diyemezsiniz.
  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (13.07.15 11:16:28 ~ 11:29:56) 
Niyetle alakalı bu durum. Kimse kesin birşey söyleyemez yani. Allahla senin aranda bir durum. Oruç biraz tehlikeye giriyor ama hocalara göre.
Ben olsaydım bozulmadığını varsayıp tutardım. Mümkünse de ezan okunurken yemezdim sabahları.

  • phoenixboy  (13.07.15 11:22:06) 
EZANI ALLAHMI OKUYOR?


  • mistreated  (13.07.15 16:06:46) 
Küçükken ben de allah okuyor zannederdim. Bi gün camideki mikrofonu farkedince herşey değişti tabi.


  • phoenixboy  (13.07.15 16:23:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.