[]

yarış oyunlarında virajlara içerden girmek mi avantajlı, geniş almak mı?

ilk bakışta içerden girmek gibi görünüyo. muhtemelen arcade oyunlarda da öyledir. ama iş biraz simülasyona kayıp gerçekçilik devreye girince şöyle bi durum ortaya çıkıyo: geniş aldığın zaman daha az hız kesiyosun ve tekrar hızını almak için daha a vakit harcıyosun. mesela real racing 3 için hangisi daha avantajlıdır?




 
açıktan girip içerden dönmek diye biliyorum ben.

yani şöyle: i.stack.imgur.com
  • king lizard  (13.07.15 01:41:12 ~ 01:43:02) 
Ben de sola dönerken açıktan, sağa dönerken içerden diye biliyorum.


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (13.07.15 01:43:57) 
ben scandinavian flick diyorum.


  • kargn  (13.07.15 01:48:22) 
viraja yolun hangi tarafından girdiğine bağlı. hız kaybını minimize etmek için mümkün olan en geniş açıyla dönmen lazım. sağa döneceksen yolun solunda, sola döneceksen sağında olman lazım. yani ( şeklinde değil de / şeklinde dönmen gerek. diyelim ki ilerde sağa döneceksin ama sen yolun sağındasın. o zaman sol taraftan almak daha mantıklı çünkü sağdan alırsan çok fazla yavaşlarsın.

doğrusu en başta söylediğim şekilde tersten girmek. senin de söylediğin şekilde, daha az hız kaybetmek önemli. nereden nasıl dönüleceği zaten belli, önemli olan onu uygulayabilmek. king lizard'ın verdiği link çok açıklayıcı.
  • der meister  (13.07.15 01:57:38) 
kanka logitech dfgt al, arkadan da hayatı tesbih yapmışımı aç paso yanla


  • patr  (13.07.15 02:09:01) 
patr + 1000
hayat tesbih gibidir, bazen sallar bazen çekersin. salla gitsin, yanla gitsin.

  • kargn  (13.07.15 02:11:38) 
oyun var oyun var.

Nfs de ister iveriden ister disiridan fark etmez. Viraji gorunce basiyorsun el frenine gerisi geliyor.

ben daha cok dirt 3 oynuyorum. simulasyon gibi biraz daha. ayni sekilde ondada drift yapmanin anlatilmaz cazibesine katiliyorum cogy zaman. umursamiyorum ici disi.

bazen de prolar nasil oynuyor diye bakiyorum ki.
evet icerden aliyorlar. hatta minik driftleride iceriden alarak yapiyorlar.

bir kac kerede f1 oynamistim o gercekten cok ayri.

disardan iceri mi ne oyle kasinti bir durum soz konusu.
  • yuz kiloluk bir zenci  (13.07.15 02:13:22) 
viraj çıkışında zaten yavaşlayacaksak viraja hızlı girmenin anlamı yok. o yüzden içeriden yaklaşıp arkamızdaki rakibin geçmesini engellemek gerek.

şikan varsa yine izlenen yol değişir. yani virajdan sonraki virajların durumu da etkiliyor.
  • sttc  (13.07.15 02:29:13) 
Aslinda bir sonraki viraja bagli. surekli ayni yone giden virajlarda icerden almak, tersin de tersi soz konusu olaBilir. Genis aldiginizda bir sonraki viraja icerden girme firsati elde ettiginiz icin o da. Ki genellikle pist stili oldugu icin surekli ayni yonde virajlar olur.

Zaten isin icine gercekcilik girerse hayli hayli icerden almak olur. Tum motor sporlarinda dedigim gibi, icerden almaya calisilir. Ozellikle motogp izleyenler bilirler. Orada cok fazla dikkat cekiyor cunku bu husus.
  • tas plak  (13.07.15 03:05:53) 
Iceriden alirsan yavaslamak zorunda kalirsin. Ancak rakibi gecerken iceriden almalisin ki burada da hizini azaltmamanin sebebi rakibe carpmandir.


  • inaniyorsun bari saygi duy  (13.07.15 03:10:42) 
@inaniyorsun bari saygi duy +1 Tek başına düşünme, arkandaki yanındaki adamlara da bak. Tek başına girmenden daha karlı olabilir orada yaptığın bir hareket.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (13.07.15 03:16:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.