[]

şimdi grup yorum dinlerken aklıma geldi

bundan yaklaşık 15 yıl kadar önce anadolu'da sosyalizmin kurulacağına dair bir inancım vardı. umut, düş vs. adına ne dersen de, ne sıfat takarsan tak...

bu amaç için ölümü göze alabilecek bir arkadaş kitlem de vardı. tabii bu insana daha da bi heyecan katan bi şeydi elbette. (bu arada şimdiki dandik legal ya da illegal sol parti ya da örgütlerden bahsetmiyorum. marksizm/leninizmi en sağlam şekilde temel kaynaklarından öğrenmiş bir çevreden bahsediyorum.)

ve şimdi düşünüyorum da, sanırım umudu veren şey fiziki güçtü (ya da gençlik heyecanı). insan belli bi yaştan sonra her şeye üşeniyor amk.

mesela hala diyorum ki bir gün gelir ilerici bir adım atabilir bu topraklar, yani illa ki atacaktır diyorum;
fakat işte o eski heyecanım yok.

o adım atılsa bile ben yeterince heyecan duymayacakmışım gibi hissediyorum.

neyse hadi ben uyuyom, iyi geceleeer.

 
15 yilda cok sular akti.
15 yil kadar once 19 aralik'ta canli canli yakmislardi cezaevlerinde tutsaklari. sesini cikarani linc etmislerdi karadeniz'de. obursu yerlerde sesleri yutmuslardi, bogmuslardi.
imza kampanyasinda adi gecenler goz altina alinir, kadinsa tecavuze ugramadan erkekse kolu bacagi kirilmadan, yillarca zindanda yatip mahkeme yolu gozlemeden kurtulamazdi.
kimse de onlar icin sesini cikarmaz, cikaranlar kedi sesinde kul olurdu. tv'lerde gazetelerde luks otel konforunda yasadiklari yazilirdi. memleketin en harbi sarkicisini bir gecede linc ederlerdi, kovarlardi yurdundan. kimse bir araya gelip gikini cikaramazdi.

bugun karadeniz'de bir teyze devlet"e, "efendi"lere iliskin muhtesem bir ders veriyor. topragin uzerinde, yesil ve canli. genc cocuklar direnise sokaga cikti birkac yil once. sokak sokak, mahalle mahalle carpistilar, dovustuler. kitleler duydu, kitleler hak savasimini omuzladi. bugun sesler duyuluyor, guzel kizlarimiz yakisikli ogullarimiz mahalle mahalle geziyor. tohumlar atiyor topraga.

diyalektik, bize gorunurde birbirlerini yadsiyan, ancak butuncul olan gecislerden bahseder. bugun teyzenin "devlet kimdir? devlet yok halk var. devlet bizim icindur!" diye haykirmasi bir kirmizi gulun kafasini kaldirmasidir. halkin direnci boyle cicek actiginda tomurcuklar kaybolur. cicekler topraga dokuldugunde ise meyvenin ortaya cikma zamani gelecektir.
  • viva paulista  (13.07.15 03:41:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.