[]

Ağzım Yüzüm Dağıldı

Bu gece 2-3 sularında hareket halindeki Ford Ranger kasasından düştüm, takriben 30 km hızla giderken filan.

-sol kaşımın üstü biraz zedelendi.
-sol elmacık kemiğimin üstünde büyükçe bir yara var ve ilk başta biraz ağrımıştı.
-en önemlisi sol dirseğim çok kötü, biraz şişti ve tam açıp kapatamıyorum kolumu; ağrıyo.
-sol bileğim de ağrıyo çok hareket ettiremiyorum elimi, ağrıyo.

daha önce hiç bi yerim kırılmadığı için tam anlayamıyorum, acaba kolum ya da elmacık kemiğim kırılmış olabilir mi? öğrenci belgemi bağ-kur a vermediğim için sağlık güvencem yok, o yüzden doktora gitmek istemiyorum. daha önce kolu filan kırılmış biri varsa söylesin, acaba kolum kırılmışsa acıdan kıvranmam mı gerekir? yoksa hafif ağrısa da kırılmış olabilir mi? kırılmamışsa bu uzuvlara ne sürsem yeridir?

edit: peki kimse bişe demesin ve güvencem olmadığı için sakat kalim ben..
edit2: öliyim o zaman ben..

edit3: aha resim img406.imageshack.us aslında kolumu da çektim ama sağlam kolumu çekemiyorum, bi karşılaştırma yapılamayacağı için koyma ihtiyacı hissetmedim..

 
öncelikle geçmiş olsun kardeş. aklıma ilk gelenleri yazıyım yinede. buz ile tedavi yaptın mı? lasonil, fastjel bunlardan hangisi var ise sür derim. tabi yeterli değil bunlar. hastaneye git derim, sağlık güvencen olmasa bile.
(bkz: kol kırılması)

  • baba yorgun  (17.09.09 13:59:22 ~ 14:27:26) 
ya devlet hastanesinin aciline gidin, muayene parasının çok tutacağını zannetmiyorum, ya da semtinizdeki sağlık ocağına gidin.

böyle durumlarda özellikle fiziksel iz kalmaması için acil mdahale çok önemli çnkü oyüzden diyorum. sonuçta yaralanan yüzünü, verecekleri bir merhem, ya da yapacakları bir muayene, sonrasında olacak daha ciddi müdahaleleri engellleyebilir.

kolun ya da elmacık kemiğin kırılmış olabilir mi? sorusuna buradan ciddi bir cevap vermek zor. kırık yerler genelde şişer, acır ama bunun bir genellemesi olamaz ki bir bilne göstermelisin

en azından bir eczaneye gidiver
  • sayinseyirciler  (17.09.09 13:59:58) 
zamanında çatlak kol ile bir hafta gezmiştim. o kadar feci ağrımıyordu ama sonunda alçıya aldırmak zorunda kalmıştım.

dirsek kırığı kötüdür, param yok diye sakat kalmaya razı olacaksan sen bilirsin.
paran yoksa ailen, arkadaşların vardır onlarda yoksa sağlık ocağına filan git. ücretsiz halledilebilen bir çok mevzu var. gerekli görürlerse hastaneye sevk ediyorlar ve sanırım ücretsiz tedavi imkanın devam ediyor.

belediye polikliniklerine de başvurabilirsin, param yok de cıngar çıkart.
  • serseri marti  (17.09.09 14:01:07) 
benim iki kolum da kırılmıştı zamanında. kendi deneyimlerime bakacak olursam dirsekten kırıldığında hiçbişey yapamamaıştım direk hastaneye gitmiştim ama bilekten kırıldığında top oynuyordum mesela. acıyordu baya ama maçıma da devam etmiştim. sonra doktora gittik kırılmış. bir de 1-2 sene önce basket oynarken havada çarpışmıştım birisiyle de yüksekten kolumun üstüne düşmüştüm. sonrasında da tam anlamıyla açamamıştım kolumu, kırıldı mı acaba diye düşünmüştüm ama bu sefer de kırılmamıştı. uzun süre acımıştı gerçi.

bütün bu olaylarda ama kolum hiç birisinde şişmedi diye hatırlıyorum. ama yanlış da hatırlıyor olabilirim ya da bana mı öyle denk geldi bilmiyorum. bir de dirsek kırığı daha sakat ve acı verici oluyor diye aklımda kalmış. belki de kendi başımdan geçen şeyden dolayıdır.

yani ben bilemem tabi bu kadar yazdığım da bi işine yarar mı bilmiyorum ama bence hiç bir yerin kırılmamıştır. ama merhemdir, sargı bezidir böyle şeyler varsa bişeyler yapsan iyi olur herhalde. tabi doktora gidebiliyorsan git.
  • tepedeki psychedelic adam  (17.09.09 14:02:26 ~ 14:04:03) 
buz tedavisi yaptık, ben pek ilaçtan filan anlamam ama arkadaşlar kaşıma gözüme bişe sürdü yaralara filan. dirseğime ve bileğime de kas gevşetici sürdüm, hafif bi' rahatlama geldi diyebilirim. ama bi sağlık ocağına gitmeye kara verdim falan filan..

bu arada kafamı yere vurunca kıvılcım çıkmıştı, inandırıcı gelmiyo ama çıktı gördüm! ya da ışığı da görmüş olabilirim :D

edit: ok resim koycam
  • t joe  (17.09.09 14:08:31 ~ 14:11:45) 
saçmalamayın ve en yakın sağlık ocağına gidin.Ya bir iç kanama olsaydı ? burda diyalog halindeyken ..... O yüzden ihmale gelmez bunlar.


  • Mccknightt  (17.09.09 14:59:07) 
Dostum, geçmiş olsun.

Kırık olduğunu düşünmüyorum. Kolu kırılan çok insan gördüm, gelip buraya yazamayacak kadar korkunç acılar içinde oluyorlar. Yalnız ağzın yüzün harbiden dağılmış, senin pansuman yaptırıp koluna bir röntgen çektirmen lazım. Yok mu bunu sağlayabilecek kimsen?
  • yuki the zorba  (17.09.09 16:06:17) 
tetenoz aşısı yaptır, 10 lira yada sağlık ocağında bedava.


  • milk it  (17.09.09 16:56:37) 
işler halloldu. ya aslında sorunum biraz da hastaneyle uğraşmamak filan falandı, ama gel gör ki uğraştım. üşengeçliğimi yendim, bastırdım parayı tedavi oldum! kolum biraz incinmiş ya da incilmiş hatta tevratmış falan filan. suratıma pansuman zaten yaptırmıştım sağlık ocağında, tetanoz aşısı da yaptılar zaten olayı anlatınca..

bu arada nası' bi izlenim bırakmışsam, kimsesiz öksüz yetim 180tl öğrenci kredisi ile yaşayan bi' insan sanılmışım ama o kadar da değil :D çok sükür var bi' şeyler de asıl sıkıntım hastanede saatlerce uğraşıp hiç bi' şeyim olmicağnı öğrenmekti. yani madem bütün gün uğraştım ciddi bi sorunum olsun di mi, ama yok..

herkese teşekkürler..
  • t joe  (18.09.09 18:47:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.