[]

Hard disk bağlantı kopması

Harici hard diskim bilgisayara bağlıyken ve işlem yapmazken normal görünüyor. Dosya kopyalamaya başladığımdan 2 dakika sonra bağlantısı kopup geri bağlanıyor, dolayısıyla kopyalama işlemi gidiyor. Derdim içindeki verileri kurtarabilmek.

Yeni bir hdd kutusu alıp taksam işe yarama ihtimali olur mu?


 
Harici harddisk gucunu prizden degil de usb'den aliyorsa amperi yuksek olan usb portuna takin, elektrik sorunu gibi duruyor cunku.


  • crown  (12.07.15 16:31:36) 
evet usb'den alıyor, ama hangi cihaz/hangi porta taksam aynı sıkıntı var. Tv'de falan da denedim.

benim de aklıma güç sorunu geldiği için kutu değiştirsem mi diye sormuştum aslında.
  • hadi hadi  (12.07.15 16:35:48) 
şu tarz upload.wikimedia.org
iki portlu usb kablo kullanmayı deneyebilirsiniz.

  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (12.07.15 16:42:49 ~ 16:43:33) 
sendeki sorun guc ile alakalı . kopyalama sırasında daha fazla guc harcadıgı icin ilk basta yeterli gelse kopyalama sırasında yeterli gelmiyor. "
dedi kalabaligin icinden bir ses" in de dedigi gibi Y kablo işini gorur bunların mini-usb - micro-usb olanları da vardır. bir baska secenek te hdd yi farklı sekilde(baska kutu, yada donusturucu ile) baglamak.

  • sebeleleylek  (12.07.15 17:20:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.