[]

uçak kaçar mı

ilk uçuş thy atatürk'ten saat 11:15'te varacağm
ikinci uçuş başka havayolu saat 14:45'te kalkacak

bağlantılı uçuş falan değil, biletleri ayrı ayrı aldım, riskli mi sizce?

 
rötar olmazsa rahat yetişirsin. 1 saat kadar rötar payın bile var.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (12.07.15 13:46:17) 
Üç buçuk saat var. Kaçmaz abi. 1.5 saate kadar riske girerdim ben.


  • serafettinn  (12.07.15 13:46:43) 
@kbkdb ikinci uçuş başka havayolu şirketi diyor yalnız, yine de geçerli mi bu durum?


  • cokponcik  (12.07.15 13:50:50) 
bi şey olmaz vaktin çok


  • grid  (12.07.15 13:58:06) 
@konusma, ne yazik ki o durum farkli hava yollarindan siz kendiniz bagliyarak ucus aldiginizda gecerli degil.
asil kullaniciya cevap olarak da eger ucusunuz yurt disi ucusu ise pasaport kuyrugu ve tekrar check in yapmaniz gerektigini unutmayin, bence yeterli bir sure ama rotar durumunda baska yerlerde kuyruk olmamasi lazim. eger erken saatler olsa kuyruk olmaz derdim ama gun ortasi ataturk havalimani kaotik oluyor.

  • mavicorap  (12.07.15 14:04:59) 
Basima geleni anlatayim da gozun korksun.

Sene 2011, ucuz olsun diye ankaradan tepe tepe istanbula otobusle gittim. Ucuslar istanbul-roma-palermo. Ilk ucus a sirketiyle, ikincisi b. Ikisi de italyan sirketi. "Yetisirim yeaa" diye dusunerek iki ucus arasinda 1,5 saat olmasina ragmen aldim biletleri. Havaalanina gider gitmez bir gordum ki ilk ucus 3 saat rotar yapmis. Yani ikinci ucus kafadan direkt kacti. Kiytirik italyan sirketinin ataturk havalimaninda ofisi yok. Thy'ye gidip yardim istiyorum, italya'da iletisim bilgisi buluyorlar. Ariyorum, ikimiz de ingilizce konustugumuz halde anlasamiyoruz. En son 20 dakika suren uluslararasi telefon gorusmesinin ardindan diyorlar ki, rotar bizden kaynakli degil. Roma'da havalimaninda inecek yer yok, o yuzden bizim ucuslarimizi bekletiyorlar. Neyse demek zorunda kalip ikinci sirketi ariyorum. Diyorlar ki bizim ucusumuz normal saatinde romadan kalkip normal saatinde palermoya inecek. Bizi baglayan bir durum yok. Sonuc olarak iki sirket de isin icinden belki de hakli olarak siyrildi. Benim ilk ucagin 3 saatlik rotari en sonunda 5,5 saate kadar cikti. Yolcular isyan etti. Yetkili bir kisi bile yok. Ben gecenin bir vakti bir basima romaya indim. Aksi gibi orada bulusmam gereken ekibe de ulasamadim. Tek basima havaalaninda 4 tur attiktan sonra sans eseri buldum onlari. Yeniden bir roma-palermo bileti aldim, 180 euro. Yanan biletin parasi 100 euroydu. Bir de ay sonu telefon faturasi geldi 200 kusur lira. Bu da boyle bir animdir.

Benimkisi ekstrem bir durum olabilir ama, yine de olmaz deme. Ben bir daha 4 saatten kisa sureli aktarmali ucus yapmiyorum eger farkli firmalarla ucacaksam. Gider beklerim, son dakikada fahis fiyata yeni bir bilet almaktan iyidir.
  • letheavendangered  (12.07.15 14:08:18) 
acayip riskli çünkü thynin rötar yapması %200 ihtimal
yapmazsa bir problem var demektir

  • neira  (12.07.15 14:14:35) 
arada 3.30 saat fark varmış aslında tamam o zamanç ok riskli değil ben o 14 45e 12 45 diye okudum


  • neira  (12.07.15 14:21:15) 
Kaç kez THY ile uçtum rötar sayısı %10 falan o da 10 dk pozitif olun.


  • Mcfly  (12.07.15 14:22:34) 
Ucak kacma gibi bir durum olursa baglantili bilet olmadigi icin her sey senin sorumlulugunda.
Inip, bagajini alip tekrar baggage drop-off yapacaksin, bunlar surebilir. Ama sadece kabin bagaji ve online checkin ve boardin pass in varsa o zaman asiri bi rotar olmadikca sikinti goremiyorum. Pasaport kuyrugu vs olursa da rica edersin en kotu ne olacak.

Onun haricinde 4saat filan bosluk birakiyorum ben genelde, su ana kadar sikinti yasamadim.
Thy ile su ana kadar 1 iptal durumu haric 20-25 dkyi gecen rotara rastlamadim.
  • kuehles blondes  (12.07.15 14:26:55) 
thy çok rötar yapıyor artık kısmet. bir de iki havayolu da star alliance üyesi ise uçuşları bağlayabiliyorsun.


  • cekilmis gayfe  (12.07.15 14:36:53) 
bence yetişirsin. Thy ile baya uçtum ve rötar yapmadı.


  • bialo czerwoni  (12.07.15 19:28:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.