[]

bahn.de'den bilet almak

koltuk rezerve etmek ya da etmemenin farkı nedir? arada 30 tl oynuyor da..




 
Bazen bazi trenler asiri dolu olabiliyor ve rezerve koltugun olmazsa ayakta ya da koridora filan oturarak gitmen gerekebilir.
Tek olayi o.
Ben su ana kadar hic reservasyon yaptirmadim. (Gece treni haric, onda otomatik olarak rez yapiliyor) ve ayakta da kalmadim ama kalan cok gordum.
  • kuehles blondes  (12.07.15 10:48:03) 
mandalina eğer interrail yapıyorsan gerek yok. Bin geç.

Bana da çikolata getir
  • EXXE01  (12.07.15 10:49:19) 
@kb, bu aşırı dolu olma ihtimali olan bir tren, öyleyse yapayım. teşekkürler.
@exxe, interrail değil. ağustosta çikolata zor, kışın gidersem getireyim :)

  • manuel mandalina  (12.07.15 10:58:01) 
Kisa mesafeyse asiri dolu olmasina ragmen risk alabilirsin, iste metrobuse biner gibi trene binerek yer kapabilirsin. Yer bulamazsan da cokersin koridora :)

Ama illa oturmam lazim diyorsan, o zaman baska. Ben mesela ayakta kalacak bile olsam o parayi pintiligimden vermedim hic ahahha.
Yolculuk nereden nereye diye sorabilir miyim?
  • kuehles blondes  (12.07.15 11:00:28) 
Bir de flixbus ve megabus'a baktin mi? Asiri ucuz olabiliyorlar, en pahali halleriyle de bahndan ucuzlar zaten


  • kuehles blondes  (12.07.15 11:07:51) 
gideceğin mesafe kısaysa yapma ama uzun bir yolculuksa yap gitsin kafan rahat gidersin. yoksa boş koltuk arar durursun koltuk sahibi gelir kaldırır vs. he tabi eşyan çok yoksa böyle böyle gidebilirsin. otobüsler ucuz oluyor ama bana sorarsan tren her zaman daha güzel ve rahat.


  • lprytk  (12.07.15 11:15:03) 
yolculuk berlin'den hamburg'a. 2 saat civarı sürüyor sanırım.
tren'in en ucuz bileti 30euro, otobüs ise 8euro imiş.

  • manuel mandalina  (12.07.15 11:33:36 ~ 11:36:45) 
rezerve edersen koltuğu oraya başka birinin oturmasını engellersin kağıt üzerinde ama pek takan olmuyodu millet oturuyo rastgele.

onun yerine mitfahrgelegenheit.de kullan ya da uygun fiyatı otobüsler var almanya içi.
  • gibicibicis  (12.07.15 12:27:17) 
kuehles açıklamış.

trene bindiğinde koltuk üstündeki led ekranda bir şehir ya da durak adı yazıyorsa o koltuk doludur yanmıyorsa boştur.
  • KidLazer  (12.07.15 13:00:12) 
@gibicibicis rezervasyonun varsa ve o kisi koltugundan kalkmazsa gor curcunayi ki oyle bir sey olmuyor. Rezervasyon yapilinca trende o koltuk numarasi kenarina inecegin binecegin duragin adi yazar, iste isik misik bir seyler yanar.
Rezervasyonu olan kisi gelene kadar tabi ki oturulabilir ama ancak o kadar.
Onun haricinde rezervasyon yapilmamis koltuklarin arasindan rastgele oturuyorsun.

Mitfahrgelegenheit i sehri tam bilmeyen ve bavulu olan biri icin asla tavsiye etmem. Indigin noktalar kolay noktalar olmayabilir, arabada bavul-yer sikintisi olabilir. Ve surucu iptal edebilir, ne bileyim gec kalan yolcu oluyor vs.
En mantiklisi tren ya da otobus.
  • kuehles blondes  (12.07.15 13:26:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.