[]

Haneye tecavüz

Aylardır fiilen oturmadığım fakat bir şekilde benim sorumlu olduğum evden, benden sonra, yanıma giren arkadaşlarım bir bir çıkıp beni sattı. evde de çoğunluğu benim bi yığın eşya var. Şu an Ankara'dayım yaz okulunda bi ders alıyorum. İşim ağustos ortasında bitecek. Ev ise Antalya'da ve evde geçici olarak bulunan bir arkadaşa gelip evden çık bir hafta içinde demiş ev sahibi.

Şimdi sorum şu: daha önce hiç sürtüşme yaşamdığım ve kirasını geciktirmediğim bu adamla yüzgöz olacağım galiba. 3 yıl oturduk ve kontrat yapmadık hiç. Bu adam eve girip benim eşyalarımı dışarı çıkarmaya falan kalkarsa eve zorla girmiş, haneye tecavüz işlemiş olacak. Şimdi ben bu konunda şikayette bulunmak, dava açmak istersem neler yapmam gerekir? Çok teferruatlı bir iş midir? Avukat gerekir mi?


 
sanırım kira kontratı yoksa bir hak iddia edilemiyor.


  • eskimo  (13.07.07 21:39:47) 
evet gayet mantıklı ben de ondan işkilleniyordum. peki bu durumda ben evinde işgalci mi sayılıyorum amcamın?


  • geldiler  (13.07.07 21:47:10) 
kanunlarda "sokakta yürüyen gayet makul mantıklı bir insan"ın anlamakta zorluk çekeceği enterasanlıklar var.

mantığım şunu diyor:
sana vergi kaçırmak için kontrat yapmamış ev sahibinin durumu 3-5 şahit ile kanun önünde aydınlatılır.
haliyle haneye tecevüz etmiş olur.

özellikle ufak yerlerde (senin durumun uygun) bu tip olaylarda hiç kimse bir öğrencinin dediğini kaale almaz. olayın yukarılara çıkması engellenir. senin zararına oranın yerlisinin yararına olay tatlıya bağlanır. (bu konuda yaşanmış çok üzüntü verici bir olay duymuştum maalesef)

ciddi bir sıkıntı oluşur ve yetkililerin işlem yapmakta ağır davrandıklarını düşünürsen herşeyi zabıt altına aldırmaya, yanında güvenilir şahitler bulundurmaya dikkat et.

suç duyurusunu eğer dikkate almıyorlar ve yukardaki gibi bir durum oluşmaya başlıyorsa tam adını hatırlamadığım **** savcılığı gibi bir birim olmalı. buraya dilekçe ile başvurunca ilgili birimler işlem yapma konusunda zorunlu sorumluluk altına giriyor(muş)

sözlükte bir hukukçu bulup bu dediğimi bir sor.
  • can see  (13.07.07 22:01:24) 
bu gibi durumlarda maalesef kibar davranmaya çalışmak pek bi işe yaramıyor. tavsiyem amcanın gözünü korkutman. mahkeme ücretidir falan uğraşmak yerine kahveden bi kamyon adam toplayıp eve dayasan, amca geri vites yapabilir. tabi ev zeytinköy civarındaysa hiç kalkışma:) şaka yaptım. hiç yapma böyle bi şey:)


  • eskimo  (13.07.07 22:10:12) 
@eskimo
o dediğini ev sahibi bana yapmıştı. (bi de öyle durumlar var)

  • can see  (13.07.07 22:12:40) 
offf bunları okuyunca bile içime bir sıkıntı, göğüs kafesime bir daralma geldi.

ek bir bilgi, aklıma geldi: bu evin oturma izni ve/veya kat mülkiyeti de yok. zira adam bi görüştüğümde "şu kadar kira veriyoruz (verdiğimden 150ytl az) ve bir senedir oturuyoruz der misin, oturma müsaadesi yeni çıkacak" gibi bişeyler söylemişti.

kıssadan hisse, ne uğraşmak ne adama zarar vermek istemiyorum. sadece bikaç hafta kazanmak derdim eğer uzlaşmazsam. adamı boşuna tehidt etmiş olmak istemiyorum "eve girme yakarım" diye. olayım budur, adamı savuşturmaktır. kirasını vermiyor değiliz.
  • geldiler  (13.07.07 22:13:39) 
@eskimo antalya'nın en çok polis bulunan muhitinde polisle dolu bir sitede oturuyorum. apartman yöneticimiz de ev sahibinin kayınçosu/bacanağı falan. o tür durumlarda adamın g*tünden kal alırlar yani. zaten adam toplama olayına girebilecek biri değilim. kahveye gitsem toplamaya yeltendiğim adamlar bana dalar :S


  • geldiler  (13.07.07 22:16:49) 
en temizi ve en başta yapılması gerekeni en efendi ve olgun tavrı takınıp adamı aramak gibi.

istediğin zamanın kısa bir zaman dilimi olduğunu,
çok mağdur duruma düşeceğini vs. vs. kısa ama öz bir şekilde anlatıp yap bir abilik diyebilirsin. net olarak derhal boşaltma imkanının olmadığını da ekle uygun bir yere.
  • can see  (13.07.07 22:32:17) 
her ay ödediğin kiraların banka dekontu varsa işin daha kolay olur sanırım


  • taylor durden  (02.08.07 06:45:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.